Kaos efter lasbilsolyckan – polisen kom aldrig

INRIKES. Rentransporten tvingades väja för en mötande bil och välte över halva vägen. En trafikolycka som höll på att sluta ännu värre då varken polisen eller räddningstjänsten dök upp.

Vi fick själva dirigera trafiken och samtidigt försöka få ut vajorna som klämts fast, det var fasansfullt, säger Neila Fjellström från Vilhelmina norra sameby som själv hade vajor (renkor) ombord.

Mellan Åsele och Vilhelmina välte lastbilen efter ett möte med en bil som körde mitt på vägen.

24 av de totalt 112 renarna dog. Och det hade kunnat gå ännu värre.

Trots att chauffören ringde 112 så kom inte någon till platsen på hela dagen, säger Neila Fjellström och fortsätter: – De frågade bara om det rann olja men sa sen att de inte hade resurser att skicka.

Mer på SVT…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Kaos efter lasbilsolyckan – polisen kom aldrig

 1. Har inte Lappriket egen ordningsmakt? Med tanke på allt stöd från svenska skattebetalare. 400 kr i bidrag, utslaget på varje kilo renkött.
  På 50- och 60-talet hände det att renhjordarna drevs upp på spåret för Malmbanan. Det gav extra kronor i skadestånd.

  8
  10
 2. Jag såg parkeringsvakter märka upp dumpad bil, bilen var dumpad vid en mycket trafikerad rondell. Jag kan inte tänka mig parkeringsvakter har det som sina arbetsuppgifter.

  • Ett tydligt bevis för att riksdagen monterat ned Sveriges trygghet!
   Till förmån för invandrare som flyttat hit för att leva gratis!

   10
 3. Satsar man på massinvandring från muhammedanska länder så måste man förstå att det inte finns resurser till norrlänningarna.

  51
  1
 4. Poliser klarar inte sitt jobb, kommer inte på olyckor, kommer inte på inbrott(vardagsbrott), Kan inte klara pass, springer om gömmer sig när packet stökar. Får de fortfarande betalt.

  68
 5. 100 år av sossepolitik.
  Inga resurser att ta hand om det Svenska civilsamhället.
  Måste se efter sina röstimporter så de inte bränner ner sina fina förorter , som sossen Karin Vanvård uttryckte det .

  69

Kommentera