Äntligen får Ukraina de vapen de vill ha

UKRAINA. Västvärlden har äntligen hörsammat Ukrainas förfrågningar om mer vapen till landets försvarsinsats mot Ryssland. Det säger president Volodymyr Zelenskyj i sitt dagliga videotal sent på fredagskvällen. Detta efter att USA:s president Joe Biden på torsdagen aviserat ett nytt militärt stödpaket på 800 miljoner dollar, motsvarande nästan 8 miljarder kronor, till Ukraina.

Jag är tacksam mot våra allierade som äntligen har hörsammat oss, som äntligen förser oss med precis det vi har efterfrågat. Vi vet att vi med dessa vapen kan rädda livet på hundratusentals människor. Och vi kommer att kunna visa ockupanterna att dagen då de tvingas lämna Ukraina närmar sig, säger Zelenskyj.

-Pettersson säger att Ryssland och Putin måste stoppas. Det kommer fler länder efter Ukraina om det inte blir stopp där…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Äntligen får Ukraina de vapen de vill ha

 1. Det är nog billigare för USA att föra en kamp mot Ryssland i Europa än på egen mark.
  “The United States aids Ukraine and her people,” Adam Schiff declared in January 2020, “so that we can fight Russia over there, and we don’t have to fight Russia here.”

  6
  2
 2. Men Scholz (Märkel) tillsammans med Macron gör allt för att bromsa EU-hjälp, men hjälper Järna Putin.
  Macron tycks ha direktlinje till Putin.

  7
  4
 3. En liten fundering. Nu vet vi ju i och för sig inte om det är nya typer av vapen som Ukraina inte har haft tidigare, men intressant annars att vapen för 8 miljarder är så avgörande.

  Sverige lägger ju ändå över 70 miljarder om året och borde därmed ha ett väldigt starkt försvar.

  Jag misstänker att pengarna inom försvaret som så mycket mer i Sverige går till en massa annat än vad det är tänkt till. Istället för att bara skjuta till mer pengar måste hela förvaret göra om.

  Ta bara alla gånger om försvaret hyr in civila lastbilar för transporter samtidigt om deras egna bilar ligger och övningskör.

  Frågan är om vi över huvud taget skall ha ett försvar som det ser ut idag. Kanske är det dags att bara lägga ner det, med tanke på hur lite det utnyttjas.

  Ha kvar luftvärnet och flyget, låta flottan gå upp i tullen, där även kustbevakningen läggs ner och ingår.

  Arme`n blir en del av polisen som då lätt kan ta till förstärkningsvapen om det behövs.

  Att ta 30 miljarder från försvaret och dubbla polisens anslag hade nog inte varit fel.

  11
  2
  • 8 miljarder för vapen är rätt mycket beroende på bad man köper för typ.

   I de svenska försvarkostnaderna ingår så mycket mer än vapen. Löner, lokaler, underhåll, bränsle, utbildning osv.

 4. 800 miljoner dollar låter fjuttigt med tanke på att Biden lämnade vapen till talibanerna för minst 8 miljarder dollar.

  14
  1
 5. “ÄNTLIGEN…” Det (vapnen) låter spännande och otäckt för de ryska trupperna. Men om Putin förlorar ansiktet blir han en opålitlig djävel. CNN rapporterar att två oligarkfamiljer har mystiskt avlidit inom två dagar. .Frågan är vem som gör det som resulterar i att alla världen på första sidan skriver; Putin har mystiskt avlidit.

  15
  7

Kommentera