Ryssland ska ta kontroll över Donbas och södra Ukraina

UKRAINA. Ryssland planerar att ta full kontroll över Donbas och södra Ukraina som en del i den andra fasen av landets ”militära operation” i Ukraina, säger den biträdande befälhavaren för Rysslands centrala militärdistrikt till ryska nyhetsbyrån Interfax enligt Reuters.

Befälhavaren säger även att Ryssland planerar att upprätta en landbrygga mellan Donbas och den sedan tidigare annekterade Krymhalvön.

-Pettersson säger att sedan är risken stor att ryssarna fortsätter mot Odessa och till Moldavien där Ryssland också ockuperar land illegalt och därmed skär av Ukraina från Svarta havet och sedan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryssland ska ta kontroll över Donbas och södra Ukraina

 1. Sedan vill jag ge en lösning på evinnerliga S-tjatet från vänsterfalangen (Schori) om problemet med säkerhetsgarantier under perioden då en NATO ansökan hanteras bland medlemsländerna.

  Det finns Partnerskap för fred och värdlandsavtal tecknat med NATO. Sverige behöver bara bjuda in lämpliga NATO-nationer för att driva övningar på Gotland, Fårö och Gotska sandön (en liten grupp, så att inte miljön belastas). Dessa NATO sammansatta kan utgöras av alla vapenslag. En division flyg från Storbritannien kan baseras i Sverige för att tidvis ”följa” svensk incidentberedskap med T-basering på Visby. Några kompanier från USMC, nederländska marinkåren etc samovar med svenka stridskrafter på Gotland, Fårö och sandön etc. Tyska ubåtar samövar med svenska marinen Ö Gotland.

  Smäller de är NATO med.

  5
  1
 2. Ryssen har ett problem som de nu spelar under ”täcket”. Aldrig att de nöjer sig med Donbas, Luhansk och en ”landkorridor” till Krim. Det vet Ukrainarna och det vet väst.

  Stannar det vid detta kommer ryssen i framtiden ha 40 miljoner förbannade människor och en krigsmakt rustad till tänderna med såväl defensiva som offensiva väst-vapen precis vid sin gräns.

  Putin har skapat ett riktigt problem av en fluga. Därtill en ny front att över tid hantera. Så blir det när man låter en militärt okunnig ”klick” styra ”specialoperationen”

  6
  2
 3. Putin själv har sagt att han vill återgå till de gamla gränserna på sovjettiden. Och då kan han självklart inte ha NATO-baser på ”sitt eget” territorium (Ukraina). Du har alltså rätt på båda frågorna om man så säger…

  3
  1
 4. Det kunde de flesta insatta listat ut med tårna redan i januari att det var plan B.

  Så steg 1 är att neka Ryssland möjligheten att genomföra detta. Steg 2 Driv ut ryssen ur Donbass. Steg 3 Återta Krim. Steg 4 Förhandla om fred eller fortsätt med kriget på ryska sidan av gränsen.

  14
  8
 5. Ja, vad vet vi egentligen vilka planer ryssarna har. Vilka belägg finns för att man vill skapa ett nytt Sovjet? Eller är det så att man inte vill ha NATO baser i Ukraina ?
  Allt för många verkar ha sin ståndpunkt klar.

  11
  9
  • Alla vet, eftersom Putin har berättat att han vill återskapa gränserna från sovjettiden. Därför vill han inte ha NATO-baser i Ukraina (alltså Ryssland enligt Putin.)

Kommentera