Nu krävs e-legitimation för pass-bokning

INRIKES. Med start klockan 22 på tisdagen inför polisen krav på e-legitimation för den som vill boka tid för att ansöka om nytt pass eller nationellt id-kort, skriver Polisen på sin hemsida. Detta för att bokningarna ska bli mer personliga.

Samtidigt skapar det förutsättningar för polismyndigheten att i framtiden införa andra tekniska lösningar för att få ett ännu bättre system för köer och eventuella prioriteringar, säger Per Engström vid polisen.

Den som saknar e-legitimation kan använda sig av ett ombud eller ringa till 114 14 för att få hjälp.

Polisen har tidigare inlett en nationellt särskild händelse för att hantera de långa passköer som uppstått till följd av pandemin. Det har bland annat sålts passtider på svarta marknaden.

Arabiskspråkiga Facebookgrupper säljer passtider

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Nu krävs e-legitimation för pass-bokning

 1. Om sjuklövern slutar dela ut svenska pass till kreti och pleti som ändå inte kan hålla reda på dem så kanske finansiärerna (svenska skattebetalare) kan få valuta för all skatt. Samma sak med sjuk- och tandvård. Jag tror att politikerna har tagit sig vatten över huvudet och vet inte hur de ska lösa detta och samtidigt hålla sig inom åsiktskorridoren. I hemlighet hoppas de nog att ”någon annan” fixar det.

 2. Den Svenska Passhanteringen har varit ett grovt skämt i många år?
  Bland alla hycklande tidningar med vidhängande journalister som
  år efter år sålt annonser om borttappade pass utan att slå larm till
  myndigheterna?? Lite märkligt hur många lycksökare kunnat ta sig
  genom tiotals länder utan pass och handlingar, men påpassligt tappat
  precis innan dom anlände till Sverige

 3. Vad är det för sjuka människor och framför allt sjukt system som ens låter folk boka många tider? SJ hade samma problem och nu måste vi legitimera oss. Det verkar som om staten låter detta pågå för att ha en anledning att vi ska legitimera oss. Snart krävs legg på allmänna toaletter! När du vill plocka svamp så står det en gröngöling och skriker att du måste legitimera dig. Mycket trist har införts sedan de tog de ödesdigra beslutet för 40-år sedan (lilla Saltsjöbadsavtalet) där man beslutade att alla har rätt till Sverige och att vi som bor här skall anpassa oss efter dem.

  14
 4. Klockan 22:33 idag tisdag försökte jag på polisens pass se om systemet fungerade. Det gjorde det inte. Primärt borde man enligt det ”gamla” sättet uppge pass nummer som både en personkontroll och när passet går/gick ut. Det behövdes inte. Får se imorgon om de fått systemet att fungera. God Natt.

  9
  1
  • Idag onsdag onsdag 0745 fungerar boka pass (stängt igår 22:00 -24:00) med e-legitmation. Bra
   MEN inte har det blivit bättre bästa tid i länet 29 NOV. .- GOD NATTsovande chefer och politiker.
   Det man kan ha kommit tillrätta med är möjligen att bokafler tider men då man inte ska uppge passnummer/idnummer tvivlar jag att fusket att boka flera tider har åtgärdats,

   4
   1
 5. Men det är ju ändå ingen tvekan om vad grundproblemet består i. Går man in på en polisstation så känns det som att förflytta sig till ett annat land där djungeln har ätit sig in i lokalerna. En mycket stor andel av de som påstår sig ha ”flytt” för sina liv, måste ha nya pass så de kan semestra i de länder de ”flytt” ifrån. För 20 år sen behövde man inte ens boka en tid.

  39
 6. Förr var jag stolt över mitt svenska pass. Nu skäms jag över att ens berätta att jag är svensk. Folk tror inte vi är kloka i riket Sverige. En kund till mig som köpte en lampa frågade hur jag vågade bo kvar.

  38
 7. Vi får hoppas att Skattemyndigheten ser till att beskatta denna näringsverksamhet och att socialtjänsten ser till att återkräva felaktigt utbetalda bidrag.

  32
 8. Ordningsamma svenskar drabbas. Särskilt gamla som inte klarar alla finesser med elektroniken.

  42
 9. Ytterligare bekymmer och extra problem för oss inhemska,p.g.a. alla kriminella importerade Beduiner o.
  ”rappande” Kannibaler !

  39
 10. Gäller detta alla som bokat tidigare tider också eller bara bokningar från och med kl. 22?

  13

Kommentera