Arabiskspråkiga Facebookgrupper säljer passtider

MYGEL. Det är långa tider för att få ett nytt pass på många håll. Nästa lediga tid: I sommar. Det svaret får den som vill boka tid för nytt pass på flera håll i landet. Värst är det i Västsverige där man får vänta till september.

Bild: Sveriges Radio

För bara ett par veckor sedan kunde väntetiden sträcka sig över sju veckor. Sedan dess har dock bokningarna fyllts på än mer och nu får man i flera län vänta till augusti och till och med september på en ledig tid. Det visar en genomgång som TT har gjort bland landets passexpeditioner.

Nu annonseras det på Facebook om att man kan köpa lediga tider på flera passexpeditioner runtom i landet, rapporterar Sveriges Radio.

Enligt Sofia Spjut på Polisen i Västra Götaland är försäljningen av tider troligen inte olaglig, men ändå problematisk – hör mer i inslaget.

-Pettersson är inte förvånad, arabiska Facebooksgrupper. Det kanske är samma folk som ”tappar” pass i parti och minut och säljer dem. Och vår naiva myndigheter reagerar inte…

Konstiga namn de har som tappar sina pass och de har alla samma telefonnummer

”Borttappade” svenska pass

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Arabiskspråkiga Facebookgrupper säljer passtider

 1. JA, men det är ju på detta sätt det fungerar i MENA !
  För att få tillgång till samhällets tjänster så MÅSTE man gå via en privat ”mellanhand” och ge denne en dusör för saken…

  Men Sverige håller ju på att bli ett MENA land så jag är inte förvånad.

 2. Ett enkelt sätt att minska passkommersen vore att stämpla passen med utfärdandenummer, och att bevilja högst tre under t ex en femårsperiod. Alla nummer över ett skulle då vara en signal till passkontrollanten.

 3. Man kan fundera på hur många barn som när de blir äldre kommer att reagera på hur många identiteter de har i den svenska byråkratin. Det lånas ungar friskt nu och det blir inte helt enkelt när det finns adresser med XX antal mantalsskrivna som också är mantalsskrivna på andra adresser.
  Så här blir det när samhället tappar kontrollen. Vilket främst skedde när vi gick med i EU.

  21
 4. Magdalena Andersson: ”Jag vill att Sverige blir mer som Sverige” Bra! Avislamisera då vårt fosterland.

  26
 5. Den som inte pratar svenska och är svensk medborgare ska inte ha svenskt pass. Den som ”tappar bort” passet ska betala tiotusen för ett nytt. Passet är en värdehandling som man håller reda på. Enkelt och rättvist.

  41
  • Håller med. Redan på 90 talet kunde man se att det var vanligare att folk med anknytning till Mellanöstern ”tappade” sina pass klart oftare än vad folk med svenska namn gjorde. Fast fan trot. Då fanns uppgifter att passen såldes för runt 50.000 kr. Vet inte vad de är värda idag på den illegala marknaden.
   Och trots att 30 år gått, har våra myndigheter reagerat och börjat ställa krav på dem som är ”slarviga”??

   23
   • Nya något skarpare regler sen nåt år tillbaks.
    Du får ut max tre eller om det är fem under en tidsperiod om ett eller två år (minns inte riktigt, men oavsett fortfarande onödigt generöst)

    23
  • Svensk medborgare måste man vara, annars får du inget pass. Medborgarskap har tyvärr delats ut till kreti och pleti utan minsta krav dock.

   25
 6. Vi ska komma ihåg när det snart är val att socialdemokraterna har svårt med sverigedemokraternas värdegrund som bygger på svensk logik, men tycker det är bra med muslimsk värdegrund med kriminalitet, självmordssprängningar, könsstympning och förföljelse av kristna.

  61
 7. Det blir bara värre och värre! När skall vi vakna upp ur mardrömmen och skicka tillbaka islamister, afghaner, somalier och MENA folk?

  Kanske valet i höst kan ge en fingervisning om hur vår framtid kommer att se ut

  59
 8. Vad ska menafolk med pass till? Inte för att besöka länderna de flytt för sina liv ifrån väl?

  55
  • Nej, det har de sitt riktiga pass till. De har de svenska för att fritt kunna röra sig i resten av världen.

   39
 9. Inte så konstigt egentligen

  De är minst sagt ”näriga” de där nya ”svenskarna” från MENA …
  Tänk om de kunde ägna sig åt ÄRLIGA affärer någon gång ?

  Jag värderar en ”examen” (läkare, advokat el ingenjör) från MENA lika mycket som en sedel från dagens Nicaragua eller det tidiga 90-talets Jugoslavien , dvs som skithuspapper…

  Vi har också här på denna blogg kunnat läsa om Dr. K Hamel och Dr. Omedar från MEAN som utfärdat Corona intyg mm helt utan det minsta värde.

  Att göra ett studiebesök på polisens passkontor på Stampgatan i Göteborg är som att stiga in på ett vattenpipekafe där man inte vet om man befinner sig i Sverige eller MENA

  58
 10. Anstormning till Migrationsverket idag. Det sägs vara ukrainare som flyr krig. Ni kan bara gissa hur många av dessa som inte är ukrainare?
  Mer troligt är det en hel del är människor som tidigare redan fått avslag och stannat i Sverige. Säkert också en och annan som passar på att skaffa sig en andra, tredje, ja tom fjärde identitet. Det klirrar till bra i plånboken.

  53

Kommentera