Vi är ett av världens främsta länder på i princip alla områden…

POLISEN. Socialdemokraten Annika Strandhäll twittrade om att Sverige var bland de främsta länderna i världen på i princip alla områden för sju månader sedan. Jag vet inte var gränsen dras men för att vara bland de främsta i världen borde man ligga i topp tio.

Nåväl, damen är inte enda socialdemokraten som ljuger.

-Pettersson säger att vi ligger i topp när det gäller höga skatter, långa vårdköer, få sjukhusbäddar, låg polistäthet, hög andel skjutvapensvåld, ge bort pengar till utlänningar, genustrams, värdegrund och mycket annat. Strandhäll lever som så många politiker inte i verkligheten.

Aktuellt i dessa dagar med koranupplopp är antalet poliser. Nuvarande finansminister Mikael Damberg (S) slirar rejält på sanningen när han i januari 2021 sa ”Det här är all time high för både antalet poliser och civilanställda, aldrig tidigare har Sverige haft så många poliser” .

Sedan år 2010 har vi blivit 1.000.000 fler invånare. En stor del av dessa är våldsbenägna, dysfunktionella unga män från Mellanöstern och Afrika och om Damberg tittar på sifforna ser han att det inte blir fler politiker per capita i Sverige. Dessutom saknar många av de polisanställda polisutbildning.

Jämfört med Europa har Sverige mycket få poliser, trots att antalet ökat något de senaste åren. EU-snittet är 319 poliser per 100.000 invånare. Sverige har 203 per 100.000 invånare.

S-regeringen hävdar att man utbildar och anställer fler poliser. Problemet är att det sker i mycket långsammare takt än invandringen ökar. Sverige har en rekordlåg polistäthet, bland de lägsta i hela Europa.

Justitieminister Morgan Johansson (S) och finansminister Mikael Damberg (S) brukar hävda att regeringen för en politik som ökar antalet poliser. Det är ett falskt budskap.

Antalet poliser har minskat sedan 2010

Jämfört med år 2010 hade Sverige 2019 åtta (8) procent färre poliser per 100.000 invånare. Under 10-talet har alltså poliskåren minskat med nästan en tiondel.

För tio år sedan fanns 216 poliser per 100.000 invånare. År 2019 var polistätheten 203 poliser per 100.000 invånare.

Hur kan Damberg då hävda något annat? Jo, därför att han paradoxalt nog ”glömmer bort” den enorma invandringen. Utan invandringen under 10-talet hade Damberg haft rätt. Då ligger polistätheten still. Antalet poliser är då 131 stycken fler 2019 än 2010.

Vad värre är, antalet poliser i yttre tjänst har minskat. Här är det svårare att få fram statistik eftersom definitionen inte är fastställd och polisen inte offentliggör någon statistik över poliser som tjänstgör i yttre tjänst. Polistidningen har gjort egen sammanställning.

Sverige hamnar trea från slutet på en lista över polistätheten i EU, enligt Eurostat. För att nå toppen behöver poliskåren öka två och en halv gånger.

Samtidigt är det stora skillnader mellan länderna. EU-snittet ligger på 318 poliser per 100.000 invånare. Sverige skulle behöva öka sin polisstyrka med mer än 50 procent för att komma upp till genomsnittet i Europa.

Flest poliser har Cypern, Malta, Kroatien och Grekland. För att nå deras nivå på omkring 500 poliser per 100.000 invånare skulle Sverige behöva öka sin poliskår med 250 procent. Från idag cirka 20.000 till 50.000 poliser.

De få länder som har lägre polistäthet har samtidigt betydligt mindre invandring än Sverige: Danmark och Finland. Norden har få poliser per capita, i Sverige beror det på att politikerna inte förstått vad massinvandringen ställer till med.

Läs Eurostats rapport här (den är några år gammal men den senaste jag hittade och det är inga större skillnader mot idag)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Vi är ett av världens främsta länder på i princip alla områden…

 1. .
  .
  Hon har ju delvis rätt i att Sverige toppar många listor, vi har flest mord,flest våldtäkter, flest rån av Gamla försvarslösa, vidare har vi flest Bilbränder, flest
  idiotiska politiker, dom fegaste journalisterna, vi har flest arbetsbefriade med
  bättre ekonomi än dom som jobbat hela livet, dom längsta köerna i sjukvården,
  det enda landet där invandrare har bättre förmåner än inhemska personer,
  vi har världens högsta bensin och Dieselpriser, högsta energiskatterna,

  vi har flest antal riksdagsmän i förhållande till befolkningen, vi har 360 olika
  myndigheter där kravet är att alla har partibok i ett visst parti, trotts att
  dom styrande inte har något bra rykte så höjer dom ändå sina egna löner med minst 5000 kr varje år

  Vidare säger hon att vi aldrig haft så många poliser, nej det stämmer nog,
  ute vid vägkanten för att kolla så den arbetande befolkningen inte kör fem
  kilometer för fort. Där är hon inte överens med sin gamle älskare som
  säger att vi skulle haft fler poliser för 25 år sen.
  Men i övrigt är det inte myckrt den damen har rätt i ? Hon är själv sin
  absolut största beundrare!

  15
 2. Om det ligger ett uns av sanning bimbons påstående, så är det iallafall inte hennes person eller partikompisar, som tillfört något på den intellektuella sidan. Tvärt om!

  14
 3. Poliser i yttre tjänst tycker jag har ökat rejält de sista åren, de brukar stå vid vägkanten på en del löjliga ställen och ta svenne blyfot och tung broms innan blixten?

  De livs levande är lika sällsynta som kantareller i lövskogen, men ibland dyker dom upp när det är varmt å gött i solvärmen med sina filmkameror.

  35
  3
  • Vad bor du?

   Jag ser väldigt sällan några poliser i trafiken och det är många år sedan jag fick blåsa i en nykterhetskontroll. De poliser som kallas fartkameror har nog ökat något i antal men är inget större problem.

   15
   1
   • Pett….

    Skåne, och jag skrev ju ironin i inlägget om yttre poliser, de sitter vid skrivbordet numara och skriver mest rapporter m.m.
    Som sagt de är sällsynta och nästan obefintliga på vintern vid minusgrader…..i hela södra/mellan Sverige.

 4. Strandhäll är tyvärr ofta klumpig.
  Jag har besökt massor av länder, det enda som är jämfört bra är Norge, enligt mina erfarenheter. Överallt annars vimlar gatorna av inhemska tiggare, här bara enstaka zigenare.

  2
  16
  • De tiggande zigenarna har nog minskat i antal, men numer så tar kyrkan och en del frivilligorganisationer hand om deras försörjning.
   Då dessa individer sticker ut rejält mot den övriga befolkningen och fortfarande ockuperar en massa platser kring städerna, så ser i varje fall inte jag någon skillnad på antalet som invaderade oss efter deras hemländers inträde i EU.

 5. Hon menar alltså, att det är borgerlig politik, som har genomförts de senaste 100 åren, och att det är därför vi har ”lyckats” på i stort sett alla områden???

  Hmm…!? Vore ju bra om det varit så!!!

  Men sanningen är att socialdemokraterna har inte misslyckats, på i stort sett alla områden! De har tyvärr lyckats på i stort sett alla områden, i allt, med sin politik!!!

  Det är ju därför Sverige ser ut som det gör, i totalt förfall, fördärv och missär!!! DET ÄR JU DETTA SAMHÄLLE SOM HELA TIDEN VARIT SOSSARNAS MÅL, INGET ANNAT!!!

  Så nog har de lyckats på i stort sett alla områden allti’, ATT SKAPA TOTAL OCH FULLSTÄNDIG SKIT FÖR ALLA OCH ENVAR I SAMHÄLLET, OCH ETT TOTALT OCH FÖRDÄRVAT SAMHÄLLET!!!

  Så nog har de lyckats allti’, TYVÄRR!!!

  43
  2
 6. Efter den här helgen. Där vi i Sverige firar påsk, iallafall vi i min familj gör så, inte direkt kyrkligt, men vi har barnen hemma på påskmat. Ungefär som till Jul.
  Det har varit ett herrans livet runt i Sverige. Blev ju prat om det i hemmet. Tråkigt.
  Skulle vilja ställa en fråga till både hon Strandhäll o flera andra av de här politiker.
  När kommer vinsten?

  67
  • Situationen i Ukraina är inte så enkel som vissa vill påskina. Landöverlåtelse utan folkligt stöd, amerikanska oligarkpengar, statskupp. Det har varit en systematisk kampanj mot Ryssland från kanske framförallt människor som flytt landet under tidigare regimer. Lägg sedan till den gamla svenska rysskräcken sedan stormaktstidens förfall.

   Att sedan den ryska invasionen är en katastrof framför allt för oss på den liberala, konservativa, nationalistiska sidan då kollektivisterna och oligarkerna har sötebrödsdagar och våra barn och deras barn kommer att få lida av detta tack vare de vänsterblivna.

   10
   5

Kommentera