Värsta inflationen på 30 år

INRIKES. Inflationen steg till 6,1 procent i årstakt i mars – den högsta sedan december 1991, visar färsk statistik från SCB. Det var högre än väntat enligt Infronts prognosenkät på 5,6 procent och en ökning från 4,5 procent i februari.

Inflationstakten steg kraftigt till följd av en allmän, bred prisuppgång. Priserna på livsmedel och alkoholfria drycker ökade, men framför allt var det stigande el- och drivmedelspriser som påverkade, säger Caroline Neander, prisstatistiker på SCB, i ett pressmeddelande.

SVT Rapport hade igår vid 19:30 sändningen ett reportage om de ökande priserna och att man bara ska handla det absolut nödvändigaste och försöka handla på extrapris osv.

-Pettersson noterar bilden i SVT:s reportage,

Det verkar ingen större kris för den här kunden som SVT har som exempel. Bordsvatten på småflaskor, en kvällstidning kostar 27-28 kronor beroende på AB eller Expressen och två kronor mer på helger. Dessutom transporteras varorna från affären i en skaplig Volvo.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168

Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 
IBAN:

SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Värsta inflationen på 30 år

 1. Det är inte alls bra!

  Tänk på hur mycket det är!

  Det är ca 2000 kr PER MÅNAD, för en medelinkomsttagare.

  Det är mycket pengar, för en som inte har så mycket.

  15
 2. Det är nog dax att halvera riksdagen och ämbetsverk. Ta bort bidraget för lata f.d politruker ffa sossar, kommunister och tokpartiet MP. De kommer ju från arbetar leden, Veronica Palm med utbildning inom dagisverksamheten. Bristjobb så hon får jobb direkt, passar hennes nivå åxå.

  23
 3. Bara det nödvändigaste? Kan vi inte sparka ut de onödiga fejkflyktingarna istället? Denna kris är skapad av våra politiker. Vi borde ha fri el i urtagen och skulle med lätthet ha fri bensin och fri el åt alla om man tog bort elefanten i rummet eller ”apan” som vi säger till bords hemma. Ut med alla invandrare som inte har här att göra så har vi bostäder åt alla och fri el, fri bensin, gratis tandläkare m.m.

  42
  1
 4. Bunkra gått folk nu kommer nöden till OS vanliga svenskar..
  Makthavarna går på restaurang

  18
  1
 5. Köp och montera, om ni har några m2 att använda, ett större växthus 6-8m2. Solvärme behövs som tillägg (Biltema, Jula). I växthuset odlar ni det som inte går att odla på friland där potatis, lök, kål, ärter, hallon fungerar i stora delar av landet. Installera någon form av spis/kamin i bostadshuset. Köp ved. Antingen stock eller kluven beroende på vilken utrustning ni har.
  Förbered er på bistrare tider oavsett vad politikerna och Greta påstår.
  PS. Detta gäller inte för politiker, journalister eller boende på Södermalm.DS.

  19
  3
 6. Och vad är nu orsaken till denna plötsliga inflationstakt. Det var ju inte så länge sen vi hade det motsatta scenariot med deflation och minus-ränta.
  Svaret är Bolund och hans tyska kumpaner, men framför allt Bolund !
  Miljömupparna har kraftigt reducerat kärnkraften och pga. klimat-hysterin höjt priserna på drivmedel, genom reduktionsplikten. Detta feltänk har varit en katalysator för den galopperande inflationen. Pga. inflationen har så räntorna stigit och höga räntor är rena bromsoljan för börsen. De oljeproducerande länderna ser nu sin chans till lukrativa affärer. Och här har nu de nyttiga idioterna i miljörörelsen spelat Putin rakt i händerna när kärnkraften är på väg att utfasas. Alltså fritt fram för rysk olja och gas. Efterfrågan är nu större än tillgången och priskarusellen går bananas utöver den redan kännbara inflationen. Snöbollseffekten är således igång och mycket svårstoppad.
  Det är snart 100 år sedan förra gången med 30-tals-depresionen och nu har alltså denne Bolund lyckats återuppväcka det gamla spöket.
  Putin-priser—Nej
  Såzze-priser—Ja
  Men det var Bolund som drog i startsnöret.

  27
  1
 7. Inflationen är en produkt signerad socialdemokraterna med extrema skatter på el och drivmedel och i spåren av det höjda priser på allt
  kopplat till transporter och energi.
  Nu kommer svenska skattebetalare få betala notan för vansinnig vänsterpolitik.
  Minst 5 skitår väntar oss nu.
  Bedrövlig regering !!!

  32
  1

Kommentera