Ett angrepp på både rättsstat och demokrati

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Det som hände i Linköping och Norrköping är fullständigt förkastligt och kommer aldrig att accepteras. Det skriver rikspolischef Anders Thornberg i ett pressmeddelande.

Anders Thornberg Pressbild

Tre poliser skadades lindrigt i samband med torsdagens upplopp och fick föras till sjukhus.

Att ge sig på poliser och polisens utrustning är ett angrepp på både rättsstaten och demokratin. Vi ska göra vårt yttersta för att lagföra de som varit inblandade i både upploppen och skadegörelsen, säger Thornberg.

-Pettersson tycker polisen ska göra sitt yttersta för att gripa och lagföra de inblandade inte bara när polisen angrips…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

39 thoughts on “Ett angrepp på både rättsstat och demokrati

 1. Vad spelar det för roll att polisen arresterar? Är Du muslim blir du ändå friad… rättsväsendet är så korrumperat och det kommer bara att bli värre… det har våra blåsta politiker sett till

 2. Hade vi haft riktiga Polischefer som inte var politiskt styrda av sossepartiet
  skulle där varit bättre ordning och rejäla ingripanden, det kan fan inte bli
  någon ordning på ingripanden om man först ska fråga sina politiker om lov!

  12
 3. Det som är så typiskt är att det är lika illa på alla områden, inget händer inget
  görs för att komma åt brottsligheten. passerar färjeläget i vår stad när färjan kommit in, med varje färja finns ibland upp till 50 täckta små lastbilar och
  skåpbilar ? VAD GÖR DOM HÄR, det är ju knappast bilar för att semestra i?
  Varför inte kolla lasten när dom kör här ifrån, men då kommer det vanliga
  gnället , Tullen har inte personal så det räcker? Men utbilda fler då, vi har råd
  att ha 360 olika myndigheter i landet ( man undrar till vad), och där fattas inte
  folk, snarare tvärtom, men till kontroll av det jag nämnde finns det inte personal,

  Jag är ganska säker på att dom har folk placerade här som använder veckan
  till att köra runt och begå brott och samla ihop, sen kommer alla täckta bilar
  och hämtar och kör det ut ur landet ?? Bedrövligt!

  21
 4. Bla, bla oacceptabelt bla, bla. Den skiten har vi hört i åratal från det impotenta politikerpacket. Dessa högavlönade myglande förrädare, har inte lyft ett finger för att försöka rätta till, det de ställt till med. Mängder av ordbajseri, och en passiv väntan på att ”det lugnar snart ner sig”.
  Med ett polisväsende som ständigt bakbinds av politikerna och ett rättsväsende som tolkar lagen till brottslingens fördel, är människors säkerhet i fara.
  Nu är det valår och följaktligen kommer det inte att ske någon förbättring. Det lågpannade IQ befriade packet behövs vid valurnorna. Utan deras röster når socialdemokraterna knappast över 16%.
  De som ställt till detta kommer inte att fixa det!

  25
 5. Det är sorgligt att höra vår rikspolischef rapa upp samma sak – gång på gång. Inget händer!

  26
 6. Samma meningslösa tugg som vanligt. Vi får se om super-Maggan hittar någon halalkorv under sina stenar som de kan grilla upp och bjuda på.

  Det är bara kvinnor och det här packet som röstar på S numer, så man måste gå varsamt fram.

  29
  1
 7. Värdegrunden , köra gnällspikar , värdegrunden.
  Rösta rätt i September, så behöver ni inte skriva å gnälla .

  24
 8. Ni som tycker synd om polisen, inse att polisen har stort ansvar att Sverige ser ut som det gör. Hellre en död polis än en gammal gumma som inte är inblandad på nåt sätt.

  23
  3
 9. Polisen är värdelös, jag anser även att hela rättssystemet är satt ur spel. Alla kriminella jublar när de fått svenskt medborgarskap. Då kan de börja med sina hyss. Jag önskar vi hade skottpengar på alla invandrare som missköter sig. Då skulle jag köpa en puffra och göra så att våra afghaner helt plötsligt ser ut som Schweizerostar. En magnum 357 fixar det med lätthet. Jag är vän av ordning och tar därvidlag ej lagen i egna händer. Men….

  36
  2
 10. Ordbajseri.
  Vad tänker rikspolischefen GÖRA?

  Och att räddningstjänsten attackeras är beklämmande. K-pist m/45 borde ingå i utrustningen.

  44
 11. Vi medborgare vill inte höra varken rikspolischef eller justitieminister säga att saker är fullständigt förkastligt eller oacceptabelt. Vi har hört det förut, alldeles för många gånger.
  Jag tycker synd om de enskilda poliserna. Gissar att många av dem också tycker att det är för jäkligt.
  Vad de behöver är bättre verktyg för att kunna hantera sådana här situationer
  Och att fixa verktygen är politikernas verktyg. Fungerar inte att bara kasta åt polisen lite mer pengar. Det är inte det som behövs.

  45
  1
 12. Ja men gör någonting då Anders! Grip dom, lås in dom, och se till att ni har tillräckliga bevis för att leda till åtal.

  Hur svårt kan det vara?

  45
  1
 13. Då polisen lägger benen på ryggen pga pöbeln då kallas det för att omgruppera? Vilka är det som bestämmer egentligen. Svensk polis eller muslimsk pöbel?

  62
  1
  • För mkt kaffekokning o för lite djävlar anamma! Det skjuts fel personer likson curlas för många.

   17
 14. Vi har för tusan rätt att säga PRECIS VAD VI VILL I VÅRT LAND, om de kulturer som inte har med oss att göra, I VÅRT LAND! FÖR HÄR BESTÄMMER -VI- VAD SOM ÄR RÄTT!!!

  52
  1
  • ATT UTFÖRA ISLAMISTISKA KRAVALLER, I VÅRT LAND, ÄR ATT -BRÄNNA- VÅR DEMOKRATI!!!

   40
   1
 15. I klanslagsmålen i Lund så tog polisen också bara några få. Efter lång utredning så blev ingen straffad.

  Det blir säkert samma nu i Linköping. Enligt media var det flera hundra och polisen grep endast några få. Som frikänns och får rätten till ytterligare en tatuering av kompisarna.

  Men vi kan vara lugna. Justitieministern är nöjd med att polisen ingrep kraftfullt. Själv ingrep han på Twitter och följer utvecklingen.

  55
 16. Våra så kallade rättsvårdande myndigheter klarar inte av att skydda fäderneslandet mot inkräktarna. Offren är vår demokrati och yttrandefrihet.

  54
 17. Sverige är nog det enda landet i världen där polisen backar undan för en stenkastande pöbel och bilbrännare, och nej det var inte första gången som polisledningen fegade ur. Detta handlingssätt kommer bara övertyga ovan pack att de kan göra som de vill. Har landet inte tillräckligt med vanliga poliser är det nog dags att bygga upp ett gendarmeri eller liknande innan det är för sent.

  46
 18. När den stora lögnens förespråkare avslöjas, och står där nakna och avklädda av sanningssägarna, uppstår naturligtvis ilska och kravaller av dessa, som har LÖGNENS FADER, till sin stora dyrkan!

  När det inte lyckas att manipulera alla västerlänningar med detta ljugeri, om den utifrånkommande lärans godhet och förträfflighet.

  När inte detta lyckas, för att SANNINGEN står högre och bättre rustad, då uppstår frustration och ilska hos dessa vidriga bedragare, för att de inte lyckas lura oss till sin gunst!

  Och de låter sanningen om lögnens sanna väsen manifesteras i deras uttryck och beteende, som det brutala odjur denna ockulta lära och dess följare är!

  28
  1
 19. Har man importerat tonvis med muhammedaner genom åren så har man redan accepterat detta. Det djuriska beteendet får man på köpet.

  Dock är jag besviken på polisen. De borde inte backa.

  67
 20. Jag inser att denne marionett har ett behov av att övertyga sina finansiärer(skattebetalarna) om att polisen ska göra sitt yttersta. I ett normalt land med riktiga poliser hade det varit en självklarhet att lagföra de skyldiga, men här är det ingen som tror på det, så därav det desperata tillkännagivandet.
  F.ö. ägnar sig PK-pressen mest åt den provocerande koranbränning som dansken ägnade sig åt. —–SNACKA OM LÖGN ! Ingen skräp-eldning har ägt rum ! Och dansken har över huvud taget icke ens befunnit sig varken i Linköping eller Norrköping !

  74
 21. Rikspolischef herre min skarpare.
  Tycker han ska bli gurkodlare och göra lite för samhället.
  Skäms vad har du gjort hittills…
  Vi behöver nytt folk överallt inte dessa nickedockor..som tar våra pengar och inte gör något..

  79
  1
 22. Som vanligt svensk polis och politiker flyr muslimerna. Muslimerna agerar men det gör inte svensk polis. De rymmer färltet och hoppas att de kan bjuda muslimerna på saft och bullar för att lugna ned dem tills nästa gång muslimerna agerar och svensk polis återigen står helt handfallen och förnedrad precis som hela det svenska samhället.

  86
  1
 23. Samma snömos och skitsnack som vanligt!

  Vadå ”aldrig accepteras”?

  Det är ju precis det polisen gör. Står en bit därifrån och bara tittar på!

  96
  1
 24. Olof P , du får höja rösten om du skall nå fram till din Magga . Hon är nog i Linköping eller Norrköping och” vänder på de stenar” som kastades under gårdagen . Den Röda Maktsfären och dess Kakistokrater ser inget komma och har inte på 40 år mäktat att öppna ögonen för att ens försöka förstå vad de är orsak till. Glad påsk önskar Sjöström

  59
  2
 25. Hur f-n skulle det ha varit att ingripa på plats istället. Resurser som inte sattes in fanns tydligen. I vilket annat land som helst hade vakthavande befäl fått sparken efter detta.

  86
 26. ”Det som hände i Linköping och Norrköping är fullständigt förkastligt och kommer aldrig att accepteras”.
  Thornberg har redan accepterat detta oändligt antal gånger.
  Nu är det för sent att bromsa. Odågor skall fostras innan de slår tillbaka.

  70
  • Det spekuleras om dessa fullsändigt sinnessjuka upplopp är en påverkansoperation av Putin ! Hur man kan få till det så är nästan ett världsrekord i bortförklaring.Sverige har haft en totalt gränslös invandring utan en tillstymmels av konsekvenstänk.Varsågod Svenska politiker som sa ja tack och amen till dom öppna gränserna och hjärtarna.Här har ni resultatet och detta är bara början ….

   38
   • Som kriget i Ukraina, gentemot dess innevånare är orsakat av Putin, är kriget mot oss, genom dessa kravallierer, orsakat av våran PK-nazistiska regim!

    20
    3
   • JUST GENOM DETTA INVASIONSINSLÄPP AV DESSA TERRORISERANDE FEMTEKOLONNARE!!!

    23
 27. Allt sådant svammel har jag hört i 20 års tid och det har bara blivit värre & värre truts dessa lotsasuttalanden, eller kanske just därför att uttalandena är på låssas !!!

  78
  • detbär bara skitsnack det är; nte han som avgör ! det är snarare politiker som har sista ordet och som det ser ut i dag så vill ju inte dessa fruntimer som kallar dig politiker göra sig avmed sina toy boys i första taget. det är ju priset man får betala för dessa kvinnliga politiker

   46
   1
  • Blir intressant att följa vilka ”krafttag” våra politiker tänker ta för att åtgärda ”problemet”. Hur länge dröjer det innan vänstermobben kommer med krav på att förbjuda kritik mot islam?

   48
 28. Det vi svenskar vill höra är ett uttalande från de politiker som är ansvariga för att ha släppt in dessa muslimgalningar. Och inga undanflykter tack. Utan ett åtgärdsprogram, på riktigt, för att slippa dessa scenarier i fortsättningen. Gärna en lagskärpning på livstidsstraff för den eller de som skadar poliser.
  Hallå, Maggan, vad har du att säga?

  92
  1

Kommentera