Dagens tankeställare 81

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 81

Man ska naturligtvis inte förhäva sig på andra människors bekostnad, men ibland blir det ändå så tokroligt att man inte kan låta bli att dra på smilbanden.

Ett tag var frugan och jag ute på vandring i en nationalpark. På kvällen hade vi slagit upp tältet och satt och myste vid lägerelden. Grillkorv och några huttar ädelbrännvin. Jag kände mig som Jack London i Yukon. Plötsligt närmade sig ett par i 25 års åldern från skogen. Karln bar faktiskt ett paraply i handen och var klädd i pressvecksbyxor och lackskor. Frugan och jag utbytte en klentrogen blick. Så kom killen fram till oss och bad om hjälp: de hade traskat längs den märkta vandringsstigen, men nu hade de tappat bort sig.

Oj då.

Jag tog fram kartan och visade. Gå ett par hundra meter norrut och vänd sedan till öster, så hittar ni leden. Människan verkade dock inte intresserad av kartan, så jag visade med handen i stället: 200 meter ditåt och sen till höger. – Bra, tack.

På tal om att vara malplacerad.

Rune Holmström

Ädelbrännvin vid ett annat tillfälle

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Dagens tankeställare 81

Kommentera