Fyra bilbränder i Katrineholm – på 27 minuter

BROTTSLIGHET. Ett flertal bilar sattes i brand runt om i Katrineholm natten mot fredag. Polisen misstänker att bränderna är anlagda.

Totalt så var det fyra bilar som antändes på relativt kort stund inom några kilometers avstånd, säger Pedher Helmer, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Ingen person uppges ha skadats i samband med bilbränderna.

Om det finns något samband med torsdagens upplopp i Norrköping och Linköping är oklart. – Bränderna har såklart inte startat av sig själva utan det här är gjort med vett och vilja. Om vi sen kommer vidare i den här utredningen med de här händelserna, det beror mycket på om allmänheten. De som bor i närheten, vilka iakttagelser de har gjort och vad de vill göra åt saken, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

-Pettersson är övertygad om att det finns ett samband mellan bränder, stenkastning och upplopp. Det sambandet är invandring och islam.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Fyra bilbränder i Katrineholm – på 27 minuter

  1. Varför misstänker polisen att bilbränderna var anlagda. Om SVT går ut och frågar mannen på gatan så kommer alla att säga att dom är anlagda. Vem tror att bilar börjar brinna av sig själv. Biltillverkarna har ju under många år arbetat hårt för att minimera risken för att bilen ska börja brinna. Och så skrivs det ändå att polisen bara misstänker att bilbränder är anlagda.

Kommentera