Koranupplopp i Norrköping – spårvagn attackerad

ISLAM. Våldsamheter har brutit ut på flera håll i Norrköping under kvällen. Kollektivtrafik har stängts av sedan en spårvagn attackerats. På flera platser har bilar satts i brand.

Det är en lång kväll vi har framför oss, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson till Corren.

Under eftermiddagen skadades tre poliser vid ett upplopp i Skäggetorp i Linköping, där även flera polisbilar vandaliserades.

Ett stort antal människor hade samlats på platsen sedan de nåtts av nyheten att det danska islam och invandringskritiska partiet Stram Kurs planerade att hålla en manifestation där.

Partiet hade tillstånd för att genomföra en manifestation även i Norrköping under kvällen, men det tillståndet har dragits tillbaka, meddelar polisen.

Stenkastning mot polisen
I stadsdelen Navestad i Norrköping rör sig maskerade personer och raketer har skjutits mot bilar. En person har gripits för våldsamt upplopp. Stenar ska ha kastats mot både polis och räddningstjänst.

Bilder visar att kravallpolis på plats i området. En poliskälla säger att man nu kraftsamlar för våldsamheterna, som man bedömer kan komma att pågå långt in på natten.

Kollektivtrafik stoppas
Östgötatrafiken har tillfälligt tvingats stänga flera spårvagnshållplatser i Norrköping och man beskriver läget som mycket oroligt i både Linköping och Norrköping.

En spårvagn på väg mot Kvarnberget har attackerats av demonstranter och en bil sattes i brand när spårvagnen försökte passera, enligt Östgötatrafiken.

Vi har valt att inte sätta in ersättningsbussar på grund av risken för stenkastning, säger Christer Ringman vid Östgötatrafikens trafikledning, och flaggar för att man kan tvingas att stänga fler hållplatser under kvällen. – Vi vet inte hur länge det här kommer att pågå, säger Christer Ringman.

Polisen

-Pettersson läser om bilbränder, stenkastning, inbrott och stölder. Undrar om de kommer att bli integrerade när justitie och inrikesminister Morgan Johansson (S) tar i…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Koranupplopp i Norrköping – spårvagn attackerad

 1. Varför har polisen utrustats med automatvapen. Är det för att se coola ut?
  Använd era vapen eller lämna in dem tillsammans med uniformen. En försvinnande liten del av landets riktiga människor, skulle bry sig om, det ”spill”, som skulle kunna uppstå vid vapenanvändning. Ni har betalt för att göra ett specifikt jobb. Gör det! Klarar ni inte ut det, är det lämpligt att gå till arbetsförmedlingen, och söka dagisjobb eller Samhall.

  15
 2. Upplopp ska slås ned. Samhället måste visa vem som bestämmer. Vattenkanoner, batonger, hundar, gummikulor etc är det enda språk muslimska bråkmakare förstår.

  36
 3. Här ser vi med all önskvärd tydlighet att det är för många muslimer här. Upplopp kan dom ha i sina hemländer. Inte här

  70
  1
 4. Svensk Polis måste förstå att det inte går att hantera dessa lättkränkta och våldsbenägna importerade unga män med silkesvantar.Det enda språk dom begriper är att man tar kommandot direkt. Skriker dom och gapar så måste man skrika ännu högre och gapa ännu värre.Demokratiska regler och att tro att man kan ha en dialog med dom är bara att glömma.Jag hade en chef en gång som kom från Tunisien.Han kunde inte ha och ta ett samtal i ett normalt tonläge.Rösten var alltid uppe i falsett.Jag frågade honom en gång varför han alltid gick an på detta vis.Då svarade karln att om jag inte höjer rösten så får jag ju ingen respekt ! Men du får ju respekt ändå för du gör ju ett bra jobb svarade jag.Det kunde han ju begripa men gapandet fortsatte så jag tror att det satt djupt i hans kulturella uppväxt och f_n trot om det inte satt i hans dna också.Jag var mycket lättad när han slutade och gick vidare i sin karriär……

  49
  2
 5. Alla bråkstakar njuter nu! Islamister, höger och vänsterextremister. För vissa ger bråk och brott livet en mening. Vilken sida som bråkstaken är på är inte viktigt, det viktiga är att bråka, leta fiender att bråka med.
  Så är många människors lott, vi andra undrar varför.
  Svaret är sådant, att människan är sådan.

  1
  26
 6. Varför har polisen vapen när dom ändå aldrig används?
  Istället lämnar dom sina polisbilar och springer panikslagna därifrån och låter dessa varelser bränna och slå sönder dom dyra bilarna! Inköpta för våra skattepengar och ”polisernas” lön betalas också av våra skattemedel.
  Vilka ynkryggar! Vilket slöseri!
  Är det poliser eller en syjunta?
  Dom klarar ju inte ens av att skydda den egna bilen, det är häpnadsväckande!
  Den svenska polisen är ett enda stort ynkligt skämt!
  Kalla in kompetent militär och rensa landet från denna utländska ohyra!

  88
  2
 7. In med militären. Dessa individer är uppfödda med våld och begriper inget annat. Vi bestämmer i vårt land. Det ska dom lära sig. Annars ska dom utvisas

  77
  1
 8. Propagandaapparaten SVT skriver som vanligt inte att det är deras kompisar vänsterextremister och muslimer som står för allt jävelskap.

  67
 9. 15 muslimska trossamfund i Stockholm vill ändra den svenska grundlagen och göra det förbjudet att håna islam. Bakgrunden är Stram kurs ansökan om att bränna Koranen
  Pettersson kommenterar: ”det borde vara bättre att ändra koranen som uppmanar till att håna och döda kristna, judar och andra otrogna. De troende muslimerna delar inte våra värderingar eller syn på att bidra till samhället. Islam och yttrandefrihet går inte ihop, tyvärr begriper inte muslimer och många politiker det. Mona Walter är före detta muslim som säger vad hon tycker om islam i Rinkeby!”
  Lyssna: https://petterssonsblogg.se/2020/09/15/muslimer-vill-andra-sveriges-grundlag/

  62

Kommentera