Statsministern vill att Sverige går med i Nato i juni

NATO. Socialdemokraternas partiledning har bestämt sig. Magdalena Anderssons mål är att Sverige går med i Nato i juni i år, skriver Svenska Dagbladet.

Robotsystem på Gotland. Foto: Emy Åklundh/Försvarsmakten

Ansökan uppges vara planerad att lämnas in på Nato-mötet i Madrid den 29–30 juni.

Tidigare i dag rapporterade Aftonbladet att Socialdemokraterna kallat till ett avgörande möte i frågan den 24 maj, med hänvisning till källor.

Klockan 12 på onsdagen håller Magdalena Andersson pressträff tillsammans med Finlands statsminister Sanna Marin.

-Pettersson säger att det behövs ingen beredskapsskapsskatt för att finansiera Försvaret son finansminister Mikael Damberg föreslagit. Det behövs en finansminister som kan prioritera…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Statsministern vill att Sverige går med i Nato i juni

 1. Kluven till om vi skall gå med i Nato, kanske ha en folkomröstning om detta. Det som är skrämmande är att typ Linde eller M Johansson skall bestämma om vi skall ta ett beslut om Nato. Vem tycker det känns säkert?

  19
  5
 2. Maggan springer usas ärenden, allt i enlighet med USA:s och globalisternas agenda.

  Hela EU är mer eller mindre lakejer åt USA. USA bryr sig endast åt sina intressen. Det har de bevisat gång på gång genom åren. I det här kriget i Ukraina har USA inte en enda gång försökt initera till någon fred. Istället kör de med falsk propaganda och slänger mer ved i elden.

  Man måste se på detta objektivt. USA har ett finger i detta fula spel och när det gäller kriget i Ukraina.

  Tro inte på allt MSM rapporterar om. Jag har aldrig hört pk-media prata något gott om Ryssland eller Putin, inte heller om Donald Trump.

  Hoppas på Trumps comeback så att denne sätter Joe Biden och company på plats.

  38
  10
  • Det är märkligt att alla som försöker se lite nyanserat på hela situationen med ett medlemskap drar åt sig en massa tummen ner.

   8
   5
 3. Ytterligare en ”herre” – utöver FN och EU – att bestämma över Sverige! Globalisternas ambitioner är inte svåra att uppfylla, eller hur Maggan?

  31
  11
 4. Äntligen! Då får vi hit några amerikanska divisioner, och när dom inte har något att göra, så kan dom rensa upp i förorterna.

  35
  5
 5. problemet är ju att vi redan är i krig ? vi lär ju onte få hjälp med dessa jihadister och nattliga sjutningar..
  sen har vi ju problemet att magan och hennes toy boys. kommer att åka ut i nästa val och det är mindre än ett halvår kvar till dess och vad har hon låvat då det är ju inte att få stopp på sjutningarna. det är ju så illa att ukrinare vit detta och väljer ett säkrare land

  15
  3
 6. Det är billigare än uhjälp och fnbidrag för Sverige. Lägg ner uhjälpen och biståndet till FN, så kan pensionärerna dela på det som blir över efter Nato kostnaderna.

  30
 7. Det är för många kärringar i beslutande nivåer i Väst.
  Det blir vår undergång ”om det smäller”.
  Kärringar bara tycker ,deras hjärnor klarar bara av en tanke åt gången.
  Det går 50 kärringar på en Sergej Lavrov!

  Så,ut med alla kärringar ur beslutande församlingar och rädda världsfreden!

  47
  3
  • Det kan ju stämma, men ibland är de ruskigt snabba att ta beslut. Framförallt sådana beslut som de inte borde ha tagit.

   Ett sådant här beslut ska man noga överväga. Det gör man inte om man redan till i sommar tänker ta ett beslut. Det borde också föregås av en folkomröstning, som man skulle kunna ha i samband med valet. Vi har levt i skugga av kalla kriget i över 40 år. Vi kan gott fundera ett par år till på ett ev medlemskap.

   Personligen är jag emot ett medlemskap. Säger bara titta på kartan.

   36
   4
   • Exakt bara att titta på kartan och då inser man att det är ca5 länder som ännu inte gått med Nato tråkigt men sant.

    9
    14
   • Frkenelsa,. Vad jag menar är att man nog även ska försöka se situationen ur rysk synvinkel.
    Jag tror inte att de vill ha ett USA/NATO som dikterar vilkor allt för nära.
    USA är absolut ingen garanti för fred. Finns alldeles för mycket pengar att tjäna. Bara titta på USA’s militära historia sedan världskriget. Ständiga krig överallt utom på hemmaplan.
    Bättre att ha krigen på bortaplan.

    17
    9

Kommentera