Finland vill gå med i Nato tillsammans med Sverige

NATO. Finland har uttryckt en önskan till den svenska regeringen om att de två länderna ska agera tillsammans och gemensamt ansöka om medlemskap i Nato.

Det beror delvis på en finsk oro för ökad sårbarhet om Finland ensidigt går med i försvarsalliansen. Dessutom kan Nato få svårare att undsätta Finland och de baltiska länderna vid ett angrepp om Sverige står utanför försvarsalliansen.

Den svenska regeringen utgår från att Finland kommer att ansöka om ett Natomedlemskap.

-Pettersson tycker att Finland och Sverige ska stå enade och det ska avspeglas i en gemensam säkerhetspolitik.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Finland vill gå med i Nato tillsammans med Sverige

 1. Den verkliga frågan är: Hur står det till mellan öronen på Putin? Betraktar man bilderna från Ukraina, förstår säkert de flesta att någonting är galet.

  23
  13
 2. Sossarnas ”interna” förankringsprocess handlar mest om att ”röka ut” gardet av sk freds-politruker som under lång tid och på höga poster i partiet gått Sovjets och numera Rysslands ärenden.
  MSM och social-liberala organisationer är också tämligen infekterade av dylika femtekolonnare.
  Nu börjar det brännas.

  20
  6
  • ”dylika femtekolonnare”. Det är nog inte riktigt sant. Det är nog snarare som så att Finland varit tvungna att ha haft den politik gentemot Sovjetunionen som man haft. Vid den fred som slöts efter fortsättningskriget tvingades man vända sina vapen mot Tyskarna och mota ut dem ur Finland. Man tvingades också till vissa eftergifter, allt för att slippa en fortsättning på kriget, som Finnarna med all säkerhet skulle ha förlorat. Nu kom man trots allt undan ganska hyfsat, men man har haft den Ryska Björnen över sig sen dess, åtminstone fram till Sovjetunionens kollaps. Men faktum är att man gränsar till Ryssland och ett NATO medlemskap innebär med automatik att Kreml kommer att känna av ett hot mot sin egen säkerhet, precis som nu med Ukraina.

   18
   6
   • Nato och Norge har haft gräns mot Sovjet/Ryssland sedan 1949. Det är 15 mil från Norra Flottans bas. Jag tror inte Ryssland känt sig speciellt hotade. Varför skulle det bli annorlunda med Finland?

    Det är Ryssland som hotar och anfaller grannländer.

    22
    9

Kommentera