Sverige ingår i Nato inom kort – ”enorm strategisk blunder av Putin”

UTRIKES. Ryssland har gjort ett stort misstag i och med att Sverige och Finland nu blickar mot Natomedlemskap. Det säger en amerikansk företrädare till brittiska The Times, som slår fast att Finland väntas ansöka om medlemskap i juni och Sverige lär följa efter. – Hur kan det här vara något annat än en enorm strategisk blunder av Putin? säger företrädaren.

Företrädaren konstaterar att militäralliansen kan få medlem nummer 31 och 32. The Times skriver att europeiska diplomater betonar att Sverige och Finland skulle öka Natos kapacitet när det kommer till underrättelseinsamling och luftvapensystem.

Sverige och Finland skulle vara riktiga fjädrar i Natos hatt som nettobidragsgivare. De är riktiga spelare, säger en diplomat.

-Pettersson säger att Putin har varit genomklantig. De flesta ryssar är européer och Vladimir Putin hade kunnat närma sig Europa, politiskt och ekonomiskt i stället för att söka konfrontation som Ryssland inte har resurser till. Putin är maktgalen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Sverige ingår i Nato inom kort – ”enorm strategisk blunder av Putin”

 1. Huruvida Sverige ska bli en del i NATO är en så pass stor fråga att politikerna måste lämna över den till folket för avgörande, ty trots allt utgår all makt från folket.
  Vill folket verkligen lägga 2% av BNP för att bli medlem i en privatarmé som styrs av folk långt borta?
  Med tanka på hur det ser ut i Sverige, så är jag övertygad om att det finns många verksamheter som hade behövt dessa pengar. Jag menar, sjukvården blir inte bättre av att vi betalar medlemskap i NATO, inte heller blir fattigpensionärerna rikare. Jag tror på neutralitet, Då kan man göra som Palme, anklaga tjeckoslovakerna -68 för diktaturens kreatur och han jämförde Song My med Treblinka och Babi Jar.

  5
  2
 2. ”Sverige lär följa efter (Finland)”… de har vi inte sett ännu, valet mellan pest å kolera inte så lätt leka med…därför som våra fjollor har svårt veta vilket ben de skall
  stå på, de inser möjligen att benvalet kanske blir vajkalle…
  gäller givetvis välja fel för kork-
  skallarna, så kanske benvalet blir rätt? 😆

 3. Putte har tätt mellan ögonen och glest mellan hjärncellerna. Han har själv bevisat det!

  10
  15
 4. Jag är försiktigt optimistisk betr. NATO och ett ev. medlemskap! Många inbillar sig att ett medlemskap omedelbart också innebär frälsning, men så är det inte!
  Det är knappast troligt att dom kommer springande till vår undsättning så snart det börjar smälla!
  Allra först så måste en lång rad av hårda villkor uppfyllas och det är en ganska diger lunta som först måste prickas av innan militär hjälp kan förväntas!
  Och USA är ju dom som håller i taktpinnen, och med den nuvarande förvirrade ”dirigenten” så ser det allt annat än ljust ut!
  Däremot så tror jag att ett samarbete/union mellan dom skandinaviska länderna skulle kunna vara en bättre lösning!
  Vi är grannar, vi är samma folk, vi känner varandra och vi kan lita på varandra.
  Vi skulle nog bli en mycket svår motståndare att besegra!
  -om inte kärnvapen används förstås, men i så fall är det ju kört för hela världen.

  26
  1
 5. Turkiet är ett Natoland, ska vi ställa upp för dom muslimerna enligt paragraf 5,
  en för alla alla för en?

  16
  4
  • Jag tror du har missuppfattat vad NATO är, det har ingenting med religion att göra utan är en försvarsallians. Den bygger på att alla medlemmar, oavsett språk eller religion, hjälper varandra om något av länderna blir anfallna.

   Faktum är att Turkiet faktiskt varit ett av de mindre mesiga länderna gentemot Ryssland i närtid, som för några år sedan faktiskt sköt ner Ryska flygplan som kränkt deras luftrum. Sveriges socialistiska luftvärn står väl i något förråd på LV6 och rostar. Inte är det uppe och redo att skjuta ner mål i alla fall.

   Desto fler länder som är med i NATO, desto mer avskräckande är det för utomstående att anfalla någon av dess länder. Således är NATO starkare med Turkiet än utan. Och vi är starkare med NATO än utan, och NATO är starkare med oss (om vi skulle gå med) än utan. Ett ryskt flygplan bryr sig inte om det är en muslim eller annan som skjuter iväg luftvärnsroboten. De bryr sig om huruvida det kommer en luftvärnsrobot eller inte – och där har som sagt Turkiet visat sig minst mesiga på sistone.

   11
   9
   • Intressant svar, men en kvalificerad killgissning från mig är att om turkarna skjuter ner ännu ett ryskt plan och ryssarna inleder ett krig med dom, då är vi med i ett stort krig som kan leda till världskrig.
    Är det inte bättre att vara neutrala då?

    12
    3
   • Schyman tycker att Sverige, Finland och Ukraina kan skapa en alliansfri korridor… räcker inte Kaliningrad, Gotland, Skåne?

    2
    2
  • Det bara tror du. Jag är ganska övertygad om att Putin visste precis vad han gjorde, alla kalkyler var redan uträknade. Han visste att Europa skulle köpa olja och gas även om hans överkommando skickade in folk i Ukraina. Hörde nyligen (hörsägen, kan vara sant men också fel) att ryssarna har fått hem sina specialstyrkor från Asien nu när övningarna med Kina är över. Så jag tror att vi kommer att få se ett långt utdraget krig. Men det kommer inte att leda till något världskrig. Men det kan kinas konflikter med sina grannar göra.

Kommentera