Europas toppar besöker Kiev

UKRAINA. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är på plats i Kiev för att träffa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Boris Johnson och Volodymyr Zelenskyj i Kiev

BBC rapporterar att de två ledarna ska diskutera det långsiktiga brittiska stödet till Ukraina. Enligt 10 Downing Street väntas ett nytt stödpaket inom kort. Resan har varit hemlig fram tills nu. Under fredagen lovade Johnson att skicka ytterligare hjälmar, mörkersiktesutrustning och skyddsvästar samt 120 pansarfordon och robotar som kan slå ut fartyg. Även Sverige har öppnat för att skicka mer vapen.

Tidigare under lördagen har även Österrikes förbundskansler Karl Nehammer besökt Zelenskyj.

I fredags besökte EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och EU:s utrikeschef Josep Borrell Kiev och president Zelenskyj.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Europas toppar besöker Kiev

 1. Tydligen är kriget inte så våldsamt som PK-pressen inom EU-länderna,vill göra gällande ?
  Ena dagen EU´s Van v. någonting,I dag är Englands Johnson dit-flugen,för att posera på bilder !!
  Sedan ryktas om att t.o.m. Påven skall resa på besök,hos detta till stor del i n t e Romerska/Katolska kristna ! Väntar bara på att även Abzurdien skall sända iväg Ynkeman,landets PR-general.

  33
  9

Kommentera