Omar El-Zaqzouq sköt ihjäl dubbelmördaren Jonas Axelsson, döms till livstid

VÅLDSVÅGEN. Gängledaren Omar El-Zaqzouq, 35, sköt ihjäl dubbelmördaren Jonas Axelsson – får livstids fängelse. Två gånger frikände Eskilstuna tingsrätt Omar El-Zaqzouq för allvarliga våldsbrott. I det ena fallet fanns hans DNA på mordvapnet – och i det andra fallet avlossade han skotten framför ögonen på polisens spanare. I december rev Svea hovrätt upp den första domen – och dömde honom till 12 års fängelse för ett mordförsök. Nu gör hovrätten samma sak igen – och dömer honom till livstids fängelse för mordet på dubbelmördaren Jonas Axelsson.

Det var i augusti 2018 som en förbipasserande hörde flera smällar i närheten av ett motionsspår i ett skogsområde i Eskilstuna. På platsen fann man sedan Jonas Axelsson, 41, blodig och dödligt skadad. Polisens teori är att han hade blivit lurad till platsen.

Axelsson var skjuten i pannan, bakhuvudet, halsen, kroppen, armarna och benen. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.Jonas Axelsson var själv en dömd dubbelmördare. 1996 knivmördade han och en vän oprovocerat en annan man på öppen gata i Eskilstuna. Axelsson dömdes till sju års fängelse för mord. Året efter knivdådet mördade han igen. Han och två andra fångar angrep en fjärde medfånge i fängelset Tidaholm.

Efter att Axelsson skjutits till döds i motionsspåret 2018 riktades misstankarna mot Omar El-Zaqzouq, som i dag är 35 år gammal. Han är sedan tidigare utpekad gängledare i Eskilstuna.

Svea Hovrätt Mål: B 8656-19

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Omar El-Zaqzouq sköt ihjäl dubbelmördaren Jonas Axelsson, döms till livstid

 1. Ja vill man få slut på den höga frekvensen av väpnade uppgörelser och samhällshärskande kriminalitet, måste man börja utvisa i alla möjliga lägen. De utvisningar, som inte är möjliga måste man göra möjliga. Här har myndigheterna en hel del att reparera men då måste nog nya personer tillsättas.

  30
 2. Undrar om polisen utreder kopplingar mellan tingsrätten och de kriminella nätverken.
  Kopplingar på ”fritiden” då…

  33
 3. Sju år för mord? Straffet borde vara att leva, resten av livet, tillsammans med Stenevi!

  50
 4. Ett typexempel på hur Abzurdistanska lagen utövas…..
  Äntligen tycks nu de högre instanserna insett,(eller fått nya order) att följa lagboken,även mot deras ”Guldstycken” ?

  36

Kommentera