Fängelset Viskan öppnas igen

BROTTSLIGHET. Regeringen har i dag beslutat att bevilja Kriminalvårdens framställan om att ingå ett 20-årigt hyresavtal för anstalten Viskan, mellan Sundsvall och Ånge, med totalt 108 platser.

Anstalten Viskan ska öppnas igen.

Kriminalvården har mellan åren 1971 och 2009 bedrivit verksamhet vid anstalten Viskan. Med anledning av den rådande platssituationen har myndigheten valt att återöppna anstalten som kommer att vara i säkerhetsklass 2 och innehålla minst 108 platser och 24 beredskapsplatser.

En stärkt brottsbekämpning har bidragit till en ökning av intagna i Sveriges anstalter. Den återöppnade anstalten i Viskan innebär ett viktigt tillskott av platser. Satsningen kan dessutom ge upp till 120 nya arbetstillfällen, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson.

Det föreslagna hyresavtalet på 20 år, med möjlighet till förlängning med sex år, planeras att börja gälla från oktober 2023.

Pressmeddelande

-Pettersson har i många år föreslagit att det är bättre att minska antalet kriminella men det verkar inte justitieministern vara intresserad av, han fortsätter att importera nya…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Fängelset Viskan öppnas igen

 1. Här får våra kära kriminella invällare bästa tänkbara tillsyn…Den tillsyn och omvårdnad som våra gamla på slutet av sina dagar bara kan drömma om! Det är för Jävligt rent ut sagt!!

  14
 2. Det var där som bankomatflyktingar vägrade att kliva av bussen 2015!
  Det kortaste avståndet mellan Sverige och Syrien är 4.878,61 km enligt reseplaneraren.

  ”Saad Alea, 50, från Syrien var en av de som vägrade lämna bussen. Tillsammans med sin make Abed Alrahman Abokaf, 53, visade hon sin besvikelse ombord. Men efter nära ett dygn ombord valde de att följa Migrationsverkets råd och flytta in i boendet i Viskan. Även en hund följde med till boendet.
  – Det är inte bra här, vi trivs inte, säger Abel Alraham Abokaf.”

  Själv trivdes jag alldeles utmärkt där några sommarmånader på 80-talet…men jag hade ju förstås inte ”flytt” dit. Tillverka IKEA-möbler fick man göra på dagarna för 4,55 i timmen.

  12
 3. Det finns många övergivna stenbrott i Sverige. Många med 40 meter höga vertikala stenväggar. Perfekta för att omvandlas till säkerhetsfängelser för kriminella muselmaner.

  29
  1
 4. En stark brottsbekämpning har bidragit till att det behövs mera anstaltsplatser säger Morgan , är det inte så att det istället beror på en ökande kriminalitet , och inte på att polisen har blivit effektivare . Och att han sedan ser öppnandet av en anstalt med tillhörande 120 nya arbetstillfällen som en bra sak kan jag bara säga att det bara är ett tecken på att samhället inte fungerar som det ska För dom platserna som skapas där skulle aldrig behövts om han och hans gelikar skött sina arbetsuppgifter som dom lyfter lön för .

  28
 5. Minns att lille Molgan för en tid sen bröstade upp sig när han stolt meddelade hur fulla våra anstalter blivit. Ett resultat av gott polisarbete enl. honom själv.
  Ett resultat av en huvudlös invandrings-politik enl. mig. Den lille skiten är alltså stolt över att ha importerat drägg i sådan omfattning att kriminalvården går på knäna.
  För vi måste ju vara klara med att individer med utrikesbakgrund är proportionerligt överrepresenterat bland buset. Molgan höjer sig verkligen över mängden betr. huvudlösa uttalanden.

  33

Kommentera