Britterna satsar på kärnkraft, minskar planerna på vindkraft

ENERGIFÖRSÖRJNING. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson satsar och planerar för SJU nya kärnkraftsreaktorer för att öka Storbritanniens energisjälvförsörjning och avvisar planerna på att fördubbla produktionen från vindkraftsparker på landsbygden till 2030.

Boris Johnson har skrinlagt planerna på att fördubbla eller till och med tredubbla antalet vindkraftverk på landsbygden och godkänner planer på upp till sju nya kärnreaktorer istället.

Premiärministern sägs ha förkastat ambitiösa mål som lagts fram av affärsminister Kwasi Kwarteng för att fördubbla Storbritanniens vindkraftsproduktion till 30 GW till 2030.

Det nedlagda kraftverket vid Wylfa, på Anglesey, har föreslagits som en möjlig plats för den första av en serie små reaktoranläggningar.

Johnson förväntas äntligen avslöja sin mycket försenade nya energistrategi på torsdag utan några hårda mål för landbaserad vindkraft. Det kom efter att transportminister Grant Shapps offentligt motsatte sig nya vindkraftsparker i går till förmån för nya kärnkraftsanläggningar.

Läs mer på Daily Mail…

Om vindkraft på bloggen…

Boris Johnsson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Britterna satsar på kärnkraft, minskar planerna på vindkraft

 1. England är på rätt väg! Kärnkraft är framtiden!! Sveriges värdelösa regering i form av en drös värdelösa miljöpartister kan inte inse detta!

 2. Och som vanligt ska vår regering satsa på allt annat än kärnkraft, allt för Sverigebilden som ett föredöme för andra länder. Synd bara att Sverige alltmer framstår mer och mer som ett idiotland, man kan ju tro att både Stenevi och Bolund smyger runt i regeringskansliet, eller?

  15
  • Sveriges regering består av inkompetenta idioter! Svensk regering tar ALLTID felaktiga beslut, för att regeringen består av idioter som inte har den minsta aning om hur Svenssons har det! Bra kärnkraft ska man satsa på, inget tvivel om det! För övrigt så är Herr Petterssons sida alldeles lysande! En av de allra bästa! Betyg 9 av10! Mvh Bengtis

 3. Se där ja, vinden vänder…..
  Skal vi svenskar behöva vänta på ett ”vi har varit naiva” tillkännagivande av våra styrande.

  Vi brukar ligga 10 år efter England i det mesta.
  Dags att upp saken på en demokratisk nivå NU.

  19

Kommentera