Anders Ygeman (S): Alla som kan ska jobba

INVANDRING. Regeringen vill göra det lättare för ukrainska flyktingar att börja jobba i Sverige. Det ska enkelt gå att ta del av information om hur man kommer in på arbetsmarknaden och hur man startar företag, enligt Sveriges Radio.

Bild från Jeander

Migrationsminister Anders Ygeman (S) trycker på vikten att kunna försörja sig själv.

-Pettersson var ute med dieselbilen och betalade drivmedelskatt när jag hörde och höll på att köra i diket ”Vi har höga förväntningar på de som kommer hit, i Sverige finns höga krav från samhället, alla som kan ska jobba ”, sa Anders Ygeman (S), vet han inte att folk kan få hjärtattack för mindre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Anders Ygeman (S): Alla som kan ska jobba

 1. Nu förväntar jag mig att Ygeman gör en riktig raid bland Mena folket
  för att se till att dessa också kommer i arbete, samtidigt kan dom sluta
  upp med att erbjuda vård o Tandvård för en femtiolapp, när andra får
  betala fullt pris! Gör inte skillnad på folk o folk!

  20
 2. Väldigt vad regimen här är angelägna om att Ukrainarnac ska komma i Arbete,
  medan vissa som gått och dragit benen efter sig i 10 år utan att ens försökt
  att skaffa ett jobb, konstigt att inte samma krav ställs där?

  25
  • men snälla rara… inte kan vi väl kräva att muselmaner arbetar i ett sekulariserat kristet land… vi har ju lovat dem en fristad med bidrag, hus och blonda fruar i utbyte mot att de röstar ”rätt”

 3. Det var ju tur att Petterssons hjärta höll. Själv börjar jag undra om inte mitt är gjort av kruppstål.
  Ygeman borde börja med att få ut de 60-70% av de Somalier som inte kan försörja sig själva, i arbete. Vi skattebetalare har väntat länge nu på att de ska bli lönsamma.

  35
 4. Finns det ingen botten på hur vidriga sossarna kan vara?

  Sen undrar jag om någon kan förklara varför det är så viktigt för vänstern att fylla upp Sverige just med araber, afrikaner, muslimer för den delen men ställer krav på ukrainare på ett sätt som verkar vara till för att avskräcka?

  44
  • Islamist frälset som ”räddar” välfärden i Sverige SKALL INTE behöva arbeta.

   28
 5. Är Ygeman Rasist? Alla ska jobba! Här lever negrer och araber ett helt liv utan att bidra med en krona till statskassan men folk från Ukraina ska arbeta?

  52
  • Ungefär som att lyssna till Migrationsverkets gnäll, krigsflyktingar som bara
   består av kvinnor o barn var visst en väldigt svår uppgift för Mig.verket,
   men unga grabbar från Mena som flydde mot ett bättre liv var ingen större
   större uppoffring för Mig.verket trots att dom var 20 gånger fler?

   12
 6. Jasså ! Plötsligt gick det för sig att skilja på folk o folk. Enl. Ygeman är det ju just UKRAINARE som ska åläggas arbetsplikt. Visst. Ett välkommet krav, men varför bara till detta folk ? Ett sådant uttalande måste ju innebära att alla andra är undantagna. Varför har kravet aldrig ställts förr ? Varför har man vräkt så mycket bidrag på alla andra grupper så att det blivit meningslöst att söka arbete ? Svaret är att såssarna använder våra skatte-pengar till sin egen valpropaganda och göder de grupper som kommer att ”rösta rätt”.

  52
 7. Nu tror jag att Herr Ygeman ska sätta sig på kammaren sin och fundera en stund.Varför tror han att Ukrainare vill stanna i Sverige och etablera sig här ? Jag tror att dom flesta vill åka hem så fort dom har möjlighet.Många har dessutom börjat återvända redan.Kvinnorna som kommit hit med sina barn vill nog återse sina män och barnen sin Pappa så fort som möjligt.Naturligvis kommer nog många att stanna här då dom inte har något att komma hem till då allt är raserat och borta.Dom ordnar nog sin framtid här utan att ligga samhället till last.Sedan kan man ju undra varför krav på sysselsättning inte gäller våra bidragsturister.Kan Herr Ygeman förklara det för oss skattebetalare ?

  52
  • Maya:
   Din teori har redan skett med tusentals Ukrainare,som återvänt och nya flyktade som dagligen återvänder till Kiew,från Tyskland !!
   Tågtrafiken mellan Berlin och polska gränsen mot deras hemland lades ner,men har nu tvingats återuppstå !!
   Det går inte att jämföra detta krigsdrabbade folk med MENA-parasiterna. Dessa mestadels unga kvinnor med barn,frågar redan vid ankomsten om möjlighet att hitta jobb.
   Detta har i sin tur tvingat byråkratiska Tyskarna,att reformera sin lag….. 😉

   21
   • 👍🏼 Avskaffa socialbidragen helt! De behövs inte! Är man sjuk kan man få sjukbidrag, annars bör man bli anvisad ett enkelt arbete 8 timmar om dagen till en lön motsvarande socialbidragsnormen.

    21
    1
   • ”👍🏼 Avskaffa socialbidragen helt! De behövs inte! Är man sjuk kan man få sjukbidrag, annars bör man bli anvisad ett enkelt arbete 8 timmar om dagen till en lön motsvarande socialbidragsnormen.”

    Den är jag helt med på. Inga livslånga bidrag. Socialbidrag bort, Sjukpenning bara för en kortare tid, säg max 1 år. Sen ut i arbete och skaffa sig ett liv. Sjubidrag (sjukersättning som det eg. heter) ska bara lämnas som idag, när alla, absolut alla rehab möjligheter är uttömda.

    10
    1
 8. Men va f…n. Varför öppna han inte käften 10 år tidigare?
  Eller det kanska han gjorde, men ingen tog han på allvar… då heller. I allafall, oavsett om det finn 500 tusen lediga jobb måste dom vara kvalifiserade, eller iallafall vilja jobba. Vi har inte sett det än. Höga bidrag som jämförs med arbetande svenskars löner brukar inte båda gott.

  37
 9. Hur uttrycker han sig ? Han har en unken människosyn. Vi måste stå upp för allas lika värde……Är det inte så det brukar låta

  44
 10. Denna tid som är lagt på detta kunde han struntat i. Ukrainarna ser till att sätta sig i arbete. Varenda en som intervjuas vill ha arbete så fort som möjligt. Så de ser till sina förutsättningar och söker febrilt efter där de har störst chans.

  37
 11. Gäller detta arbetstvång bara för människor från Ukraina eller gäller det även från de horder av folk ifrån exv. Afrikas Horn eller Hindukush man kan se dagdrivande och shoppande i våra större köpcentra ?

  53
 12. Det är visst skillnad på flykting och ”flykting”, men var det inte SD som tyckte det?

  56
 13. Herr Ygeman går ju själv på bidrag , för hela regeringen är ju som en skyddad verkstad . Och man kan ju fråga sig vilket privat företag som skulle anställa honom och betala honom full lön .

  78
 14. Drygeman kan börja med de närmare en miljon som går på socialistiskt försörjningsstöd, hävdar skatteslaven.

  73
 15. Jag får över 15 000 i månaden ”efter skatt” för att inte jobba och har jobbat 8 dagar i mitt liv.

  Visst det gör mig inte rik men det lockar inte riktigt till att slösa hela sitt liv på att försörja sossarnas valboskap heller.

  22
  17
  • Vad lustigt! Har precis hållit på och rensat bland gamla tidningar och i en tidning från skattebetalarnas förening, sunt förnuft, från valåret 2018 kunde man läsa om att Sverige tidigare hade de bästa pensionerna i Norden men idag (2018) har vi de sämsta samt att var sjunde över 65 år klassades som fattigpensionär, enl EU s fattigdomsgräns.
   Antar att förhållandena inte har blivit bättre, snarare samrä.

   14
 16. Om alla som kan skall börja jobba så kan Anders Ygeman gå före med gott exempel.

  Dvs ta ett riktigt jobb, kanske han kan återvända till sitt gamla jobb som flyttkarl??

  66
  • Som så många andra politiker pratar han med ryggmärgen. Det passerar aldrig hjärnan.

   27

Kommentera