SD vill ha passexpeditionerna öppna dygnet runt

BYRÅKRATI. Sverigedemokraterna vill att passexpeditionerna ska hålla öppet dygnet runt för att korta de långa väntetiderna. Det skriver partiet på Facebook.

”Vi kan inte ha en situation där folk inte kan åka på semester eller legitimera sig som medborgare i Sverige”, skriver SD.

Polisen har sedan tidigare förlängt öppettiderna i ”de regioner där det finns tillräckligt med passhandläggare”. Tidigare under onsdagen meddelade polisen att man kommer att prioritera passköerna framför mindre brott, något som inte gillas av Moderaterna.

”När det gått så långt att Polisen prioriterar bort att lösa brott för att kunna ge ut pass är någonting riktig riktigt fel”, skriver de på Facebook.

-Pettersson undrar om Polisen måste sköta passhanderingen? Kan inte Skatteverket som har hand om folkbokföringen eller kommunen ha hand om detta. Polisen ska förhindra och lösa brott.

I Danmark som också haft corona sköter kommunerna passhanteringen. Där är väntetiderna 2-3 dagar. I Finland och Norge är det som här.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “SD vill ha passexpeditionerna öppna dygnet runt

 1. Transportstyrelsen kan sköta passen istället för polisen som ju borde ha viktigare saker att sköta

  6
  1
 2. Varför ska polisen sköta passen ??? Det vore bättre att polisen sköter sin kärnverksamhet. Vi får höra att det behövs fler poliser men det kanske räcker med att prioritera. För många poliser sitter bakom ett skrivbord istället för att arbeta ute. 12 tusen civilanställda kanske är lite mycket. PRIORITERA MERA

 3. Varför inte vända på det. Det har varit lugnt i två år passet räcker i fem år. Vad fan håller folk på med.

  • Vilken grupp är det som ”tappar” säljer sina pass? Naturligtvis är det invällarna från Mellanöstern och Afrika. Låt dessa söka pass på sina ambassader eller hemländer så lovar jag att det blir lugnt i passkön.

   10
 4. Finns ingen anledning att omprioritera polisresurser till passansökningar. Om nu folk måste resa som besatta bara för att covidrestriktionerna slopats, så har de haft gott om tid att förnya passen. Och viruset grasserar ju faktiskt fortfarande.

  9
  1
  • Passet gäller i fem år. När tycker du det är rimligt att beställa ett nytt? Ett eller två år innan det förefaller?

   Jag tycker tre veckor ska vara max rimlig väntetid. Att inte klara av göra pass på rimlig tid är ett ingrepp i demokratin och mot den fria rörligheten.

 5. I vanlig ordning så klarar Danskarna det där med kontroller betydligt
  bättre än Sverige, som trots sina 460 olika myndigheter inte hinner med
  någonting?? Men så blir det när man låter ett och samma parti bemanna
  alla myndigheter med eget folk, endast ett krav ställs man måste ha partibok?

  45
 6. Det är inte mycket som fungerar i Sverige längre.
  Allt är kört i botten, – jo förresten skattehöjningarna rullar på.
  Tröttsamt med detta förfall.
  Och det tillsätts utredningar på löpande band vart efter som problemen hopar sig för att få folk glömma eländet.

  56

Kommentera