Ryska soldater grävde ställningar i radioaktivt område

UKRAINA. Efter Tjernobylkatastrofen i dåvarande Sovjetunionen, nuvarande Ukraina, den 26 april 1986 fick området namnet ”Röda skogen” eftersom tallarna dog av höga strålningsnivåer och bara den rödbruna barken var kvar. Röda skogen är i dag ett av de mest radioaktivt förorenade områdena i världen.

I det pågående kriget har ryska trupper använt ”Röda skogen” till att gräva skyttegravar och stridsställningar i området. De har också kört stridsfordon genom Röda skogen, den mest kontaminerade delen av Tjernobyl och rört upp en massa radioaktivt damm.

– Pettersson noterar att området är väl skyltat med varningar och regler så hade det funnits lite utbildning och intelligens hos befäl och soldater så hade de undvikit strålning och förkortad livslängd.

De ryska soldaterna har kanske inte läst om Tjernobylkatasrofen i skolan eftersom det var ett misslyckande för Sovjetunionen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Ryska soldater grävde ställningar i radioaktivt område

 1. Mitt i bedrövelsen över kriget fasor, kan jag inte låta bli att gapflabba åt den ryska krigsmakten. Något så totalt inkompetent får man leta länge efter. (Möjligtvis på Sveavägen)
  Hur i glödheta kan inte det ryska befälet vara insatta/informerade om radioaktiviteten i området. Alternativt har man helt kallsinnigt skickat in värnpliktiga i området.

  31
  2
 2. Aftonbladet hade i dag på förstasidan ”Putin har cancer” Jag köpte inte tidningen. När Rätt löpsedel (om det är sant). DÅ jag gör undantag från huvudregeln som är; Köp inte Aftonbladet.
  – Nu hoppas att mr putin inte gör något galet ännu värre. Han är ändå skrivit historia som 2000 talets värste ledare för det ryska folket.

  31
  7
 3. Ryska vpl soldater är INTE de smartaste.
  De som är någorlunda utbildade ser till att på olika sätt slippa ifrån att göra vpl
  Även i Ryssland…

  38
  8
  • Hur skulle ryska soldater känna till Tjernobyl, det är inget som ryska skolböcker skryter om, snarast straffbart att veta.

   40
   5
 4. Tja, det såg väl det positiva i att de inte frös lika mycket och det var lite varmare och goare att ligga i skyttevärnet.

  28
  5
 5. Det framgår alltmer att ryssar i gemen är kompletta jubelidioter. Bevisas också av att de har en komplett galen fullblodspsykopat som Vladimir Putin till regeringschef.

  46
  13

Kommentera