Kina satsar på olja

ENERGIFÖRSÖRJNING. De tre största statliga energibolagen i Kina, Petro China, Sinopec och CNOOC får sina högsta årsbudgetar sedan 2014. Beijing vill öka den inhemska produktionen, skriver Nikkei Asia och tillägger att de tillsammans får motsvarande 803 miljarder kronor.

Pengarna innebär enligt tidningen en ökning med 6,3 procent från 2021 och ska gå till anläggningar och till att öka energisäkerheten för Kina.

Dessutom storsatsar Kina på kol…

– Pettersson säger att Per Bolund, Märta Stenevi och Greta borde åka till Kina och prata allvar med de kinesiska ledarna, men de föredrar att jaga Medelsvenssons drivmedelsförbrukning…

Bara Kinas ÖKNING av koldioxid utsläpp på 3-4 veckor motsvarar Sveriges utsläpp på ett år. Så även om vi stänger hela landet och lägger oss ner och dör så gör det ingen skillnad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Kina satsar på olja

 1. Å här hemma gör våra enorma satsningar och besparinga….. hör o häpna….. ingen nytta alls!
  I alla fall inte globalt set, och det är det som räknas.

  Men att tvinga igenom den så tvivelaktiga vindkraften är en absolut nödvändighet.. för miljön.
  Verkar som S med Annika Strandhäll tagit över stafettpinnen efter de uteslutna Miljöpartiet.

 2. Spännande, vem ska Ryssland i så fall sälja olja till? Planerar Kina att svälta ut Ryssland så ligger Ryssland riktigt illa till. Ett nytt Nordkorea?

  10
  1
  • Märkel och Macron stödjer sin Putin, och betalar bra för gasen 600 miljoner € per dygn.
   Det går ingen nöd på Putin, världens rikaste man.

   • Lisa:
    Ja,c:a 7 miljarder SKR/per dygn sändes över till GASPROM-Banken,för enbart Gas !
    T.o.m. de Gröna extremisterna har nu i regeringsställning insett att Vindmöllorna inte kan ersätta atomkraft,gas och kol… Nu föreslår dessa nästa stora satsning i 4:e Riket.
    Solfångare på alla tak inom landet påstår dessa är lösningen. Hur länge det tar innan dessa betalar sig han de ännu inte räknat fram.

    4
    2
   • Lisa och Stenbock, visst betalar EU massa pengar till Ryssland just nu, men det är väl lite snack om att stoppa eller minska det? Jag håller tummarna!

    2
    3
 3. Det är svårt att förstå för Dumlund, Stendum, Tokskwatt och Greta för de lärde sig aldrig att räkna.

  19

Kommentera