Sju gängmedlemmar döms till livstids fängelse för mordförsök

VÅLDSVÅGEN. Danmark har liksom Sverige problem med kriminella invandrargäng, dock inte lika stora som problemen i Sverige. På söndagseftermiddagen dömdes sju gängmedlemmar till livstids fängelse för tre mordförsök i Måløv, straxt utanför Köpenhamn år 2020.

Loyal to Familia vid ett annat tillfälle

De sju gängmedlemmar följde i maj 2020 efter rivalerna i Loyal to Familia med GPS-spårare och försökte likvidera dem under tre dagar i rad i Måløv. På söndagseftermiddagen kostade det alla sju männen livstid i fängelse, säger specialåklagare Morten Frederiksen.

I och med domen har det skickats en väldigt tydlig signal till gängmedlemmarna att när man gör något tillsammans så kommer man också att dömas tillsammans, säger Frederiksen. – Och det är väldigt hårda straff man får.

Det var den 17 maj 2020 runt 18.30 som skott avlossades från en Opel Insignia. Skotten avlossades mot en VW Golf på huvudgatan i Måløv strax utanför Köpenhamn.

Bilder från platsen visar att bilen var totalt sönderskjuten, när inte mindre än 26 skott avlossades från ett automatgevär och en pistol. Ändå blev det ingen träffad.

Enligt Ekstra Bladets uppgifter rör det sig om sju män från Husum-gänget som efter tio dagars noggrann planering försökte ta livet av de två rivalerna från gänget Loyal To Familia (LTF).

Det hårda straffet är ett resultat av att de initialt dömts för tre mordförsök den 15, 16 och 17 maj. De två första dagarna lyckades de inte hitta rivalerna, men det gjorde de i det tredje försöket.

Dessutom har Rätten i Glostrup också använt en särskild gängklausul, vilket har fördubblat strafftiden.

Alla sju har också straffats med besöksförbud i Brønshøj, alla har överklagat beslutet. Två av de nu dömda, 23-årige Ayub Abdullahi Nur och 30-årige Khaalid Libaan Ahmed, utvisades också från Danmark.

-Pettersson säger att de dömda heter och ser ut som de ”svenskar” som döms för liknande saker. ”Danskarna” får dock betydligt hårdare straff…

Fem mörkhyade ”svenskar” skyldiga för dubbelmord i Köpenhamn. Tre får livstid och två 20 år. I Köpenhamn dömdes för en tid sedan fem ”svenskar”. Två av dem var 17 år, i Sverige hade det gett 3-4 år i Danmark blev det 20 år.

En av dubbelmördarna i Köpenhamn, Mohamed Ali har sagt upp sitt svenska medborgarskap och vill till Somalia. Troligen rädd för att bli mördad i Sverige. Foto: Polisen i Sverige

”Svenska” somalier mördade i Danmark, ska avtjäna straffet i Sverige

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Sju gängmedlemmar döms till livstids fängelse för mordförsök

  1. Oj, inte ens i Danmark förefaller dom gängkriminella tillhöra den etniska ursprungsbefolkningen!
    Märkligt att det alltid förefaller vara så, frågan på det blir därför: -Varför envisas beslutsfattarna med att importera detta kriminella elände?

    35
    1
  2. Jag blir inte klok på det svenska språket ”svenska somalier mördade i Danmark, skall avtjäna straffen i Sverige”
    Blir de mördade så ska de begravas, inget annat.

    26

Kommentera