Detta skulle få tyst på dem

SD kallas rasister och det mer använda uttrycket nuförtiden är att ”SD gör skillnad på hudfärg”. Jag ser framför mig ett scenario som skulle få vänsterkanten att börja stamma och människor framför tv:n att utbryta ”Oj då”.

SVT har bjudit in till partiledardebatt veckorna innan valet. Viktiga frågor som migrationen, försvaret, brottsligheten, vården, arbetslösheten och pensionerna ska debatteras.

Partiledarna i oppositionen är lite försiktiga med sina epitet, men från partierna på vänsterkanten, S, V, Mp och C haglar de väl inövade epiteten om rasister och hur SD gör skillnad på hudfärg.

Så är det Jimmie Åkessons tur. I studion sitter många gäster som partierna själva bjudit in. Åkesson pekar på en av dem, ber personen resa sig upp och framföra en liten kort presentation för studiogästerna och tv-tittarna.

Så ställer han sig upp…

Hej. Mitt namn är Jonas Chongera. Jag kommer från Kongo-Kinshasa, där jag arbetade som frikyrkopastor innan jag flyttade till Sverige. Idag sitter jag i kommunfullmäktige för SD i Forshaga, i förvaltningsrätten och kandiderade till kyrkomötet förra året.

Jag tror personligen att Annie Lööf, Märta Stenevi och de andra skulle dra en djup suck, för plötsligt skulle deras väl inövade floskler bli verkningslösa och framför tv:n skulle många väljare få sig till dels en bild de troligen inte har en aning om.

Fast de lite mer insatta minns att SR intervjuade Jonas Chongera redan 2014, att SR också gjorde en intervju inför Kyrkovalet 2021  och att både Jonas Chongera och Ghazal Saberian agerade konferencier under Åkessons valturné 2018.

Ghazal Saberian, även hon med rötterna i ett utomeuropeiskt land.

Vill man sedan göra det riktigt jobbigt för Lööf, Andersson, Dagostar och Stenevi kan Åkesson visa fram en utskrift från denna artikel (betallänk) ur den kristnas tidningen Dagen.

7 thoughts on “Detta skulle få tyst på dem

 1. Det är skillnad på flyktingar och ekonomiska migranter. Jag är ganska övertygad om att när ryssarna drar sig ur Ukraina kommer folk att fara hem och vara delaktiga i uppbyggnaden av landet. Medan migranterna från MENA aldrig kommer att lämna den arbetsbefriade inkomsten.

  33
  1
  • Peter, hur skulle du själv göra????

   Skulle du lämna en all-inclusive tillvaro utan några krav på att anpassa sig till majoritetsamhället, lära ett nytt språk, uppföra dig civiliserat, skaffa ett arbete även om det inte är hög avlönat, …………. etc.

   Eller skulle du skita i allt detta och leva det liv du lärt dig i hemlandet med hedersförtryck, våldtäkt, rån, överfall, ……………..? Då du dessutom ALDRIG kommer att skickas tillbaka till hemlandet eller få ett adekvat straff då du hela tiden kan skylla på rasism och annat.

   Jag bara frågar

   18
   4
   • Ett exempel är ju flyktingarna från jugoslavienkriget. Fortfarande är de många av dem som inte åkt hem än, speciellt bosnierna

 2. Väl integrerade invandrare ser Sd som ett verklighetsanknutet parti. En invandrare är inte välintegrerad om han eller hon glatt poserar i offerkofta och inte har en aning om det svenska personlighetsdraget ”själens obotliga ensamhet” vilket är den avskalade definitionen på utanförskap oberoende av hudkulör.

  25
 3. Om det kunde göras, svt säger säkert nej, så kommer alla tidningar påstå att pastorn är köpt och att SD idkar slavhandel.
  Det otäcka är att ca 75 % av väljarna skulle svälja lögnerna.

  38
 4. men så är det ju också det enda som dom andra partierna har att komma
  med, gamla inövade floskler, men dessa floskler kan inte ta död på att SD
  har haft rätt på område efter område, när det gäller försvaret, invandringen,
  ekonomin, diskrimineringen av fattigpensionärerna och mycket annat.

  Så lyssna inte på floskelbyggarna, lyssna på partiet som haft rätt från början!

  54
  2
 5. Ja du Pettersson.Då är det bäst att dom värsta epitetssättarna från det socialistiska blocket redan nu börjar öva på nya repliker och dom sedan länge inövade fraserna.Det tar ju som alla vet lite tid att få hjärnan att ställa om när man ska lära sig något nytt från det som redan är inlärt.Ett intressant scenario vore det i alla fall och ett ba tips till Jimmie att anamma….

  31
  1

Kommentera