Ygeman (S) på låg nivå som vanligt

FLYKTINGAR & INVANDRING. En stor invandring från Ukraina, särskilt om kriget blir utdraget, kommer att innebära problem. Men i jämförelse med de miljontals proffsmigranter som de gamla partierna tagit hit är det stor skillnad, det är skillnad på flyktingar och flyktingar sa Jimmie Åkesson (SD) igår. Det fick integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) att reagera.

 • Det är närmare till Bosnien är till Ukraina säger Ygeman.
 • Avståndet från Ukraina till södra Sverige är det c:a 80 mil fågelvägen och det ligger ett land, Polen, mellan.
 • Från Bosnien till Södra Sverige är det c:a 120 mil fågelvägen och det ligger 5-6 länder mellan.
 • Dessa fakta har Ygeman svårt att ta in och han tycker tydligen det är dumt att kontrollera.

SD-ledaren Jimmie Åkesson försöker lugnt förklara varför migranterna från 2015 inte var riktiga flyktingar. De sökte sig inte till första säkra land utan reste genom land för att leva på vår välfärd.

Integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) hade svårt att förstå detta och anklagar Åkesson för att göra skillnad på religion och hudfärg. Dessutom har Ygeman problem med geografin och påstår att Bosnien ligger närmare än Ukraina. Han sa inte vad det ligger närmare, men jag antar att han menar Sverige.

-Pettersson tycker att Åkesson kan ta i hårdare och säga att vi hellre tar emot människor från en kristen kultur än muslimer och säga att muslimerna får flytta till de superrika oljestaterna i mellanöstern om de inte trivs hemma.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Ygeman (S) på låg nivå som vanligt

 1. DET ÄR SKILLNAD PÅ FOLK OCH FOLK!!!

  Hellre 100.000 ukrainska kvinnor och barn än 5000 analfabeter från Mellan Östern och Afghanistan.

  17
 2. Inte ens de rika oljeländerna vill ge asylskydd till flyktingar från sina grannländer. Vad kan det bero på? I Bosnien levde flest muslimer. De för med sig klankulturer med hedersvåld vilket naturligtvis inte fungerar med demokratiska samhällen. Av för mej okänd anledning har regeringspartierna i Sverige och många EU-länder välkomnat denna ideologi i decennier. Jag kan aldrig förstå varför. Kanske blir det Ygeman, som klipper invigningsbandet till moskén i Helsingborg, om det blir byggt. Minaretutropen bör förbjudas ändå. För V, S och MP är det nog ändå över med de muslimska väljarna i fortsättningen, tack vare nya partiet nyans.

  15
 3. Socialister är per definition idioter, Ygeman är ett levande bevis på detta.

  22
  1
 4. Ynkemans betyg visar tydligt en utbildningsnivå under medel.
  Alltså är han ’befordrad’ långt över sin kapacitet.

  35
  1
 5. Den räckviddsbegränsning som jag förespråkar skulle inkludera Ukraina som är ett grannland till ett grannland med inte forna Jugoslavien. Tänk vad mycket skit vi hade undvikit om man inte skrivit under New York-protokollet.

  24
 6. Den ryska exklaven Kaliningrad saknas på kartan. Från Kaliningrad är det 350 kilometer till Karlskrona. Det var från Kaliningrad de eventuellt kärnvapenbestyckade flygplanen utgick. De som kränkte svenskt luftrum vid Gotland. Det är något för er att tänka på. Ni som läser här inne.

  Jag sitter 350 meter från ett av de mest självklara bombmålen som finns i vårt land. Hur många minuter tar det för ett jaktplan att flyga 350 kilometer? Hur fort flyger en missil?

  Nu återstår att se hur många tummen ned det blir på det här. Hur många här som är faktaresistenta.

  11
 7. Dr ygeman är en av de de vedervärdigaste jag hört och sett.
  Han uppträder som en tölp vilken alltid tror sig ha rätt, men så är han ju också socialdemokrat.

  78
  1
 8. Jimmie Åkesson golvade fåntratten Ygeman som ljög lika ohämmat som monstret Putin. Programledaren behöver nya ögonbryn.

  69
  2
  • Hur kan man bli minister med sådana betyg. Är det genom tjänster och gentjänste.

   49
   1
   • Ygemans prestation var riktigt ynkligt. En del tycker att Jimmie Å. Borde ha gått på hårdare mot Ygeman, men jag gissar att Jimmie är ganska trött på att debattera mot sina motståndare. Och varför sparka på en liggande. Kan inte folk fatta och förstå det som de ser och hör, så kommer de ändå inte att fatta mer hur hårt Jimmie än går på.

    42
  • Ingenting nytt under solen. Det är den här debattekniken S använder sig av; ljuga och kasta skit. Bedrövligt uppträdande!

   36
   1
 9. Ygeman är en utmärkt representant för den socialdemokratiska regeringen. Okunnig, allmänt korkad, arrogant och ”waste of space”.

  74
  1
 10. Nu ska Sossarna lagstifta om fördelning av invandrare .
  Det är sista spiken i kistan för folkutbytet .
  Om inte sossarna hade lagt all kraft och ekonomi på att importera röster hade vi haft helt andra resurser att på riktigt hjälpa behövande .
  Nu är det svårt att skaka fram boende och ekonomi till folk som verkligen behöver hjälp.
  Nu tror inte den socialdemokratiskt tillsatta chefen för arbetsförmedlingen att det blir några problem .
  Jag undra om hennes eftermäle kommer att bli NAIV eller helt VÄCK i kolan .
  Jag vet vad jag tycker redan nu .
  Och kommer att rösta för förändring i september .

  52
  1
 11. Undrar om Ygeman var bakis ,han drack ju vatten som om han hade ätit saltsill hela dagen ,att S skickar fram honom i tv visar hur stor brist det partiet har när det gäller jordnära personer som har kontakt med verkligheten .

  72
  1

Kommentera