Arbetskraftsbristen slår alla tiders rekord

ARBETSMARKNAD. Arbetskraftsbristen i Sverige i allmänhet och Stockholm i synnerhet slår alla tiders rekord. Stockholms handelskammare anser att utvecklingen är ”djupt oroväckande”.

Enligt färska siffror från SCB, som analyserats av Stockholms handelskammare, är antalet vakanta tjänster i Sverige på ny rekordnivå.

Under det fjärde kvartalet 2021 var antalet vakanser i Sverige 45.021.

”Siffrorna visar tydligt att mer måste göras för att det ska finnas incitament för att arbetslösa ska ta ett arbete eller vidareutbilda sig till yrken där det idag finns arbetskraftsbrist”, säger Stefan Westerberg, chefsekonom på Stockholms Handelskammare.

Läs hela pressmeddelandet.

-Pettersson undrar vad alla arbetslösa ur kompetensregnet sysslar med…

Sedan har vi många, många tusen tärande som sysslar med värdegrunden, genustrams, integration osv som bara tar resurser och inte tillför något.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Arbetskraftsbristen slår alla tiders rekord

  • Dessutom, kunde man skrota alla indoktrineringsinstitutioner, som fördärvar människor med sossepropaganda och styrning av dessa! Då skulle man få lös EN MÄNGD med människor till betydligt nyttigare, sundare, vettigare och bättre arbetsuppgifter!

 1. Bra förslag att få ”De nya” i arbete.
  Handen på hjärtat!! Kan ni se svenska
  politiker/journalister att verkligen göra
  allvar av den jättelika arbetslöshet vi
  har av ”De nya”. Näää, några kosmetiska
  justeringar, sedan ” business as usual”
  Arma land.

  10
 2. Politikerna som styrt sedan 1969 har varit så urbota dumma som tror att främmande utan en aaaning om den teknik vi haft i västvärlden ska kunna hanteras av analfabeter.
  De tror att Sverige fungerar utan kunskap, men med fagert tal och löften liksom deras lilla värld blir ingenting gjort.

  34
 3. Trots att vi har så många som bara går o dräller o hittar på jävelskap. Vi har ingen plats för utländska analfabeter här…

  44
 4. ”Sedan har vi många, många tusen tärande som sysslar med värdegrunden, genustrams, integration osv som bara tar resurser och inte tillför något.”

  Nu tror jag inte att dessa kan tillföra något produktivt även om de sattas i riktiga jobb som jag dock inte hyser stort hopp att de skulle klara av. De kallas inte vänsterblivna inte för inte. Däremot så skulle de hindras att ställa till med mer skada och en viss slant skulle man spara in på deras löner kontra A-kassa.

  37
 5. Det finns visst möjligheter, ställ krav på aktivt jobbsökande, ge dem ett halvår
  på sig, vägrar man ska dom meddelas att medborgaskapet, i den mån det finns
  kommer att dras in, Sverige ska inte va hela världens socialbyrå. Vilka lagar
  säger att invandrare ska undantas från dom krav som infödda får rätta sig efter
  samtidigt kan man ta bort en annan orättvisa att invandrare har helt gratis sjuk o tandvård. Landet har ingen nytta av folk dom bara går omkring och dräller.

  54
  • Möjligheten att återkalla medborgarskap togs bort 1977. Jag har försökt att hitta vem eller vilka som initierade detta men har inte hittat proppen bakom. Det går naturligtvis att återställa men först måste vi hitta två svenskvänliga riksdagar på raken.

   36
 6. Målet är att krossa nationen Sverige, det som beskrivs i artikeln och i kommentarerna är just förstöring av Sverige!
  Vi ser det, vi tänker det och vi beskriver det, ändå fortsätter det. Vad är det för hemska mörkerkrafter som ligger bakom?

  44
 7. Skicka hem alla lata muslimer som lever på bidrag och sätt ukrainskorna i arbete så blir de glada.

  76
 8. Det måste väl ändå vara så att de importerade somalierna, syrierna och afghanerna är så pass överkvalificerade att de därför blir omöjliga att anställa. För det kan väl aldrig vara så att svetsarlärlingen stod och ljög för oss när det ”skulle bli en förtjänst lite längre fram”…

  92
  • Det de skulle gjort från första dagen med alla som kom till Sverige från alla håll och kanter: ställt krav. Lära sig svenska, gå en utbildning och sedan aktivt söka arbete, och flytta om de får arbete på annan ort.

   47
 9. Undrar varför det går så många hucklen med män som drar omkring ute i samhället.
  Är de oanställningsbara?
  Sverige skulle ju stå still om inte massinvandringen hade varit.

  80
  1
 10. Välskött Socialdemokratisk arbetsmarknadspolitik .
  Verkligen glädjande att se.
  Kanske ska de försöka få lite fart på sina importerade röster ”som inget hellre vill än jobba och försörja sig själv”
  Vi får sluta lyssna på floskelpolitiken , och börja lyssna på de som varnat för detta i många år .
  Den här stenen får vi nog vända tillbaka , sånt här vill vi inte höra

  74
 11. Dags att damma av gamla beprövade metoder?
  På trettio-talet hade vi arbetskompanier s.k. AK’are. Man var tvungen att arbeta för att få bidrag. Vägbyggen var vanligt förekommande arbetsuppgifter, typ skyffel och skottkärra.

  76
  5
  • Omöjligt att införa nu eftersom det förmodligen kränker vissa typer om de skulle bli svettiga.

   57
   1
  • Jag har under flera års tid talat för att återinföra Starens arbetslöshetskommission. Det skulle ha många effekter. Dels så skulle vi få något för miljarderna i alla fall. Pullfaktorn skulle raskt upphöra. Samt att de svenska grannarna skulle få nattro. Bara för att nämna några positiva faktorer.

   20
 12. Tack Pettersson – jag undrar också över den kompetens som vi erhöll och erhåller från MENA-länderna. Var finns de?

  67
 13. Nu kommer ukrainska kvinnor. Problemet är löst. Det blir som på Scania. Bussen kom från Italien på fredag. De började jobba på måndag

  79
  6
  • Då organiserades det av ett vinstdrivande företag, ska en myndighet eller två ha hand om det får du multiplicera tiden hundrafalt.

   24

Kommentera