Miljöpartisterna är ensamma kvar i sin fantasivärld

ELFÖRSÖRJNING. Att stänga dörren till nya satsningar på kärnkraft har försatt oss i den värsta energikris som Sverige upplevt. I vilken värld kan bibehållen kärnkraft och satsningar på densamma innebära ett ökat beroende av rysk naturgas? Jo, i en fantasivärld. Det är ett verklighetsfrånvänt resonemang helt i linje med den desperata desinformation som Miljöpartiet konsekvent använder sig av, skriver SD-ledaren Jimmie Åkesson på Expressen.

Ni i Miljöpartiet och Socialdemokraterna borde istället utvärdera resultatet av den besinningslöst kärnkraftsfientliga politik som ni bedrivit de två senaste mandatperioderna. Exempelvis hur den energiöverenskommelse ni ingick 2016, som stängde dörren till nya satsningar på kärnkraft, har försatt oss i den värsta energikris som Sverige upplevt. Eller det faktum att vi kunde haft nya reaktorer färdiga inom två år om ni inte hade manipulerat marknadens investeringsvilja i kärnkraft.

Alla som har deltagit i detta verklighetsfrånvända och populistiska skådespel bär skuld och bör rannsaka sig själva. Både Sveriges och Tysklands regeringar har, ivrigt påhejade av aktiv lobbyism från miljöorganisationer, bedrivit en politik som kategoriskt missgynnat såväl inhemska företag som hushåll.

De prisnivåer vi nu har är en direkt konsekvens av usel socialdemokratisk och miljöpartistisk politik. Allt annat är desinformation. För att dämpa de katastrofala effekterna har vi istället fått vänja oss vid en retroaktiv stödpaketspolitik. En stödpaketspolitik vars existens bygger på att regeringen ska ge medborgarna bidrag (finansierade med deras egna skattepengar) för att dessa ska ha möjlighet att betala samma regerings skyhöga skatter.

Återigen – det är ingen naturlag att vi ska ha världens högsta drivmedels-, el- och nu snart livsmedelspriser. Det är ett resultat av usel politik.

Under de senaste åren har vi i Sverigedemokraterna ihärdigt pekat på de allvarliga konsekvenser nedläggningen av kärnkraften skulle få för Sverige. Nu är vi här. Krisen utsätter svenska företag för enorma kostnader och förstör livsvillkoren för vanliga medborgare.

Till hösten kommer vi att avsluta regeringens symbolpolitiska experiment med nedläggningen av kärnkraft. Illusionen som regeringen spridit om att svensk vindkraft är räddningen för den globala miljön har fallerat. Vi kommer fortsatt att vara motorn i svensk politik och verka för rimliga bränslepriser, en hållbar och leveranssäker energiproduktion samt priser på mat som svenska hushåll har råd med.


Av Jimmie Åkesson, Partiledare Sverigedemokraterna

-Pettersson säger att Åkesson har delvis fel. Miljöpartiet ska hållas borta från regeringsarbetet och från riksdagen. Socialdemokraterna släppte in detta oseriösa parti i regeringen i nästan åtta år och att de haft ett organiserat samarbete med dem i nästan 20 år. En röst på S kommer innebära en röst på Miljöpartiet i regering igen, men även regeringen Reinfeldt gjorde upp med MP…

”Global uppvärmning är inte ett problem, det är en möjlighet” – Vladimir Putin

***

Regeringen och Miljöpartiet har idag enats om en heltäckande ramöverenskommelse om asyl- och migrationspolitiken, ett vägval som innebär att vi fortsätter en väg mot humanitet och mot rättsäkerhet och mot ordning, ett vägval som stänger dörren mot de främlingsfientliga krafter runt om i Sverige och i Sveriges riksdag som vill ha inflytande på ett område där vi med detta vägval markerar att vi stänger dörren.

Fredrik Reinfeldt i mars 2011

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Miljöpartisterna är ensamma kvar i sin fantasivärld

 1. De svenska och tyska miljö-mupparna går i Puttes ledband och är hans nyttiga idioter. De har gjort oss beroende av Ryssland genom sin verklighets-förnekelse. Denna galenskap har också spätt på inflationen och det ser vi nu de gigantiska effekterna av.

  28
  1
 2. Blir nog en röst på Elsa Widding & SD för mig också, Ulf Kristersson är åt h-e för vek som partiledare, tror han blöter fingret varje morgon, sticker upp det i luften för att se vart opinionen blåser för dagen.

  38
  • @Leif, instämmer. Jag har stora förhoppningar att Elsa Widdings val att bli SD innebär att hon får en riksdagsplats
   samt blir Energiminister i nästa regering
   Jimmie kanske känner han gjort sitt och då finns inget bättre val än Elsa. Då blir SD också kvinnors parti.

   19
 3. Tokpartiet MP hade inte kunnat gjort något utan stöd från socialisterna och quislingen Reinfeldt och Moderaterna. Ni som fortfarande tror på sossar och moderater kan ju försöka fundera ett varv till innan ni röster på dessa landsförrädare. Tycker ni att vi har ett tryggt land för flickor och kvinnor?

  51
  • De största partierna borde representera vårt land.
   Alltså S, SD och M, borde inte vara svårt för tre partier att komma överens om de alla hade Sverige i åtanke då beslut skulle tas.

   Faktiskt ser jag hellre Magdalena än Ulf i den Regeringen.
   Nu tänker någon, har greboM blivit galen?

   Nej, hellre en nackstyv kvinna än en syltrygg till man.

   15
   2
   • Om SD blir största parti är Jimmy självklar statsminister. Lilluffe är en fjant och maggan är ju sosse

 4. Återigen sanningen i pränt från SD, sorgligt nog har de andra partierna ej möjlighet att läsa och förstå, eftersom de förmodligen är cykloper med allvarliga syn och förståndsfel.

  37
 5. Miljöpartiet är för alltid borta ur svensk politik, den som röstar på dom måste
  lida av någon typ av självskadebeteende som kräver psykvård.
  Inkompetenta människor som härjat fritt i många år nu, kommer ta 10 år att återställa
  Sverige efter Miljöpartiets terror mot svenska folket.
  Aldrig mer Miljöpartiet i riksdagen tack, för allas bästa.

  55
 6. Nu har SD Elsa Widding på sin riksdagslista. Jag ska kryssa för Elsa. Det ska bli ett nöje att höra hur hon kommer att massakera miljöpartisterna i riksdagen.

  56
 7. Wennerstrom, och Sig Bergling är två dömda landsförrädare, min undran
  är varför varför Fredrik Reinfeldt idag går öppet, och är till och med med
  på Moderaternas möten, han betedde sig lika fientligt mot Sverige som
  dom två förstnämnda, att sätta sig över valresultat och tro att han hade
  mandat till att straffa väljarna som valde in SD, visar bara på att han är
  en ondsint psykopat, och han såväl som dom första borde fått ett rejält
  straff!

  64
  • Att sen Sossarna hade det dåliga omdömet att fortsätta att samarbeta
   med det skadliga milköpartiet säger en hel del om dem med!

   47
 8. När klenbegåvade med storhetsvansinne och hybris paras med miljösekten så slutar det med katastrof.

  57
 9. Att vara aktiv miljöpartist är väl näst intill att vara landsförrädare.

  62
  2
 10. ”…ivrigt påhejade av aktiv lobbyism från miljöorganisationer…”
  och Ryssland.

  49

Kommentera