USA anklagar formellt Ryssland för krigsbrott

UKRAINA. USA anklagar nu formellt Ryssland för att ha begått krigsbrott i Ukraina, rapporterar CNN med flera.

USA:s utrikesminister Antony Blinken

I dag kan jag meddela att USA, baserat på de bevis vi har tillgängliga,   anklagar medlemmar ur de ryska styrkorna för krigsbrott, säger utrikesminister Antony Blinken i ett uttalande.

Bevisen USA har att luta sig mot kommer från både öppna källor och underrättelserapporter. Enligt Blinken har dessa källor utretts ”mycket noga”.

Vi är fast besluta om att kräva ansvar genom att använda alla tillgängliga medel, säger Blinken.

-Pettersson tycker inte USA är rätt land att anmäla andra för krigsbrott men helt klart begår Ryssland dagliga brott mot krigets lagar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “USA anklagar formellt Ryssland för krigsbrott

  1. Tecken på att Putin börjar likna den paranoida Stalin mer och mer.

    Daily Beast-källor säger att Putin i februari genomförde en massiv utrensning av sin administrations tekniska personal och avskedade omkring tusen personer från kockar och tvätterskor till sekreterare och livvakter. De ersattes av nya anställda som försörjer presidentens dagliga behov.

    13
    12

Kommentera