Talibanerna ljög igen

ISLAM. Bara timmar efter att skolan i Afghanistan öppnat för flickor skickades de alla hem igen. Trots löften om skolgång har talibanerna ändrat sig, rapporterar BBC.

Jag ser mina eleverna gråta och motvilligt lämna lektionerna, säger läraren Palwasha.

På vissa skolor ska flickor ha stoppats redan i dörren, medan andra ombads lämna klassrummen.

Vi hade höga förhoppningar men nu har de krossats, säger en kvinnlig elev.

Talibanerna förbjöd flickor att gå i skolan senast de styrde landet 1996–2001, och många har befarat att samma sak skulle hända även nu.

-Pettersson säger att det går inte att lita på muslimer, men nu är kriget i Afghanistan slut så det är dags för de ljugande unga männen utan asylskäl att åka hem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Talibanerna ljög igen

 1. Hade inte våran feministiska regering fått löfte av talibanerna att flickor skulle få gå i skolan. UD verkade ju vara så nöjda när talibanerna tagit över igen och förutsatte ju att Afghanistan skulle följa svenska uppmaningar om jämställdhet och feministisk politik. Vad gör UD nu när det verkar som om dom blivit grundlurade. Kommer Ann Linde att åka till Kabul och läxa upp Talibanerna och påminna dom om att det inte var det här som dom kom överens om.

 2. Det är så att man inte kan låta bli att tycka synd om flickorna. Vilken framtid har de i detta land. Är övertygad om att om de fick så skulle de, precis som våra flickor här, vilja cykla, rida, spela fotboll gå i skolan och lära dig saker mm.
  Vi borde ha satsat på att ta emot flickor och gett dem gymnasieamnesti och skickat hem alla unga män att strida emot Talibanerna. Gissar att brottsutveckling här hemma inte alls hade sett ut som den gör.

  16
 3. Och de ska förmodligen tilldelas pengar från SIDA för att befrämja kvinnors rätt i samhället.
  Islam en religion som inte ens är kompatibel med sig själv.

  26
  • SIDA:s pengar hade just anlänt.
   Nu behövs mera pengar från SIDA för att öppna skolan.

 4. Ummm.. nej, det är de fega afghanernas fel. Om de inte kunnat organisera sig i en fungerande demokrati på 20 år kommer de aldrig att göra det. Inte vårt problem längre.

  27
 5. Det här är en del av kultur! En kulturyttring.
  Enligt socialdemokraternas kulturpolitik har vi kultur i Sverige, kulturministern vill också bejaka och välkomna den.
  Tänk på din identitet, är det här du? Enligt socialdemokraternas är det här vi!

  16

Kommentera