Kultur i Sverige

KULTUR. Sveriges kulturminister och socialdemokraten Jeanette Gustafsdotter, med ett arvode på 145.000 kronor i månaden plus förmåner, klarar inte av att tala om vad som är svensk kultur, damen nämner i stället kebabpizza, några utländska namn och Zlatan för att beskriva ”kultur i Sverige”. Notera inte svensk kultur.

-Pettersson undrar om jag tar med mig en flaska akvavit och en burk sill till Tokyo, är det då japansk kultur?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Kultur i Sverige

  1. Kanske kulturministern föredrar skatteskolk från den kultur, som inte finns. För att använda ministerns retorik, Sverige har ingen regering för svenskar och kan därför inte kräva skatt från en icke befintlig folkgrupp.

  2. Vi har bla somalisk kulturförening, syrianska kulturförening och thailändsk kulturförening i sverige. Tror ni att de tycker sin kultur är svensk?
    Tror ni kulturministern erkänner somalisk, egyptisk, finländsk kultur?
    Kulturministern förnekar det svenska, hon förminskar det svenska, hon vill gynna osvensk kultur.
    Det om något är en landsförrädare!
    Det här tål att vridas på, lyft på varje sten för att hitta landsförrädare. Tyvärr ser vi ett val med en globalistisk regering som vinnare.

    12
  3. Från 1987 – 1993 lyckades Jeanette erhålla 20 poäng i Busness Adminstration, och 40 poång i Journalist Progammet. Några år senare 2018-2020 blev det en Master of Arts från Luleå Universitet. Vad Jeanette gjort för övrigt framgår av regeringens infosida. Bedömningen är att hon kan läsa högt och tydligt ur manuskript. Någon go norrlänska kan ja inte finna,
    Hon kan dessutom vara en möjlig äkta Blondie

    20
  4. Sedan Heidi Avellan sparkade Mats Skogkär från Sydsvenskan på grund av olika synpunkter, vilket det enligt min uppfattning ska vara på en ledarsida, så är det nu endast Kalle Lind som är läsvärd. Jag tror att han skulle göra ett bra jobb som kulturminister. Till skillnad från katastrofen Jeanette som inte ens vet vad som är svensk kultur.

    22
  5. Var kommer alla dessa korkade jävla idioter ifrån,det dräller ju av dom
    överallt så man knappt kommer fram,är det partiboken som gör det,för
    förstånd och skicklighet kan det ju inte vara,kolla bara på ygge mogge
    farman toklund mfl,ynkligt och bedrövligt fy fan säger jag.

    33
    1
    • Nizze:
      Nja,det finns en del som du måste uppfylla….
      Vassa armbågar och trampa andra på tårna är en fördel.Saknar du dessutom normal hederlighet och urusel skolutbildning finns stora möjligheter,att åtminstone bli kommunal-politiker. För högre position krävs det att du är listig,och helt kylig mot dina konkurrenter om posten.
      Icke färgblinda människor (gärna lite efterblivna) med rejäl fantasi och ordets gåva,har bästa chanserna att nå Riksdagen.

      33
      1
  6. På tal om kulturer,är väl också deras dagliga Riksdags-lögner/sagor inom olika områden,en form av svensk kultur ?
    Stenbock har nu i fjorton dagar väntat på att de styrande skulle informera kring den kommande Hysterin,nämligen ” Klimatets påverkan av Vattenfrågan” !
    Detta ämne är som bloggen publicerade för någon vecka sedan,det kommande inne-ämnet,efter att ”Pandemin” mer eller mindre nu dött ut….
    Idag har dock HD fått vetskap om detta,och faktiskt lagt in några rader.
    https://www.hd.se/2022-03-23/johan-hammar-allt-liv-pa-jorden-ar-beroende-av-vatten?utm_medium=rss&utm_source=site-feed&utm_campaign=rss-autodiscovery
    Det blir alltså Vattnet som i framtiden blir skuld till våra rekordmässiga priser på energi o drivmedel !!
    😉

    19
    1
  7. ”-Pettersson undrar om jag tar med mig en flaska akvavit och en burk sill till Tokyo, är det då japansk kultur?”

    Om sillen och snapsen har åkt tunnelbana till Tokyo är den nog japansk. 😉

    33
  8. Men om vi inte har någon svensk kultur, varför ska vi då slösa pengar på en kulturminister?

    68
    • Precis, hon vill inte värna kulturen som finns här, varför vill hon vara kulturminister om det inte är för att förstöra SVERIGE!

  9. Denna Janette Gustavsdotter hur hamnade hon där hon är?
    Man skäms som skåning när man lyssnar på hennes patetiskt högtravande skånska som dessutom endast levererar korkade plattityder.
    För 145000 i månaden plus tillägg borde man fått något bättre.

    53
  10. Hon Gustafsdotter, som anser att enskilda artister med osvenska namn är svensk kultur är lika fel som att namnge Zlatan som varande en del av vår kultur.
    Det är sådana som hon vilka förstör vår kultur genom att framhålla Hötorgskonst.

    56
    1

Kommentera