Tyskland behöver inte rysk gas

ENERGIFÖRSÖRJNING. Tyskland har ingått ett långsiktigt avtal om att köpa flytande naturgas (LNG) från Qatar för att bryta beroendet av leveranserna från Ryssland uppger landets ekonomiminister Robert Habeck under ett besök i Doha på söndagen, rapporterar internationella medier.

LNG-tanker i Qatar

Även om vi fortfarande kan behöva rysk gas i år, blir det inte så i framtiden, sa han enligt DW.

Enligt Habeck lovade Qatar mer hjälp än den tyska regeringen hade väntat sig.

Qatar är en av världens största exportörer av LNG.

-Pettersson är tveksam till Qatar som långsiktig leverantör. I Qatar ligger nästan all makt hos emiren och hans familj, Al Thani, som dominerat landet i nästan 150 år.

Tyskland går från en diktatur till en annan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Tyskland behöver inte rysk gas

 1. Om detta leder till att Tyskland får minskat inflytande i Europa och EU är jag för det. 😉

  8
  1
 2. Det borde gå att återstarta Ringhals 1 & 2 inom två till tre år. Det behövs bara ett riksdagsbeslut, vilket borde ansvarskännande riksdagsledamöter förstå.

  32
  1
  • Att återstarta kärnkraftverk under sådana premisser är fullständigt omöjligt. Ansvarskänsla är något extremt sällsynt bland våra politiker.

   11
 3. Undrar vad Greta säger, blir längre sjötransporter. Vilken miljöpåverkan!
  Vi svenskar får väl skära ner på bilåkandet för att kompensera tyskarnas val.

  42
  • Gretchen säger att om det går att segla över Atlanten går det att frakta gas med segelbåt.

   För att kompensera för energiunderskottet i Tyskland kommer nog regeringen att införa elransonering i EO 3 och 4. Man hade gjort det i EO 1 och 2 om överföringskapaciteten räckt till.

   #kapaelledningarnatilltysklandochdanmarknu

 4. Tro nu inte allt vad denne Gröne extremist säger….
  Denne nykomling inom politiken stammar från Schleswig/Holstein,och lever i Vindmöllornas värld.
  I Tyskland är det så att tyska GASPROM äger de största El-bolagen, (finns även i Abzurdien) EON och RVE.Tror inte dessa ryska bolag bara överlåter sina inköp till Islamist-staten Katar.
  Utan rysk gas slocknar 4:e Riket på några timmar…..

  37
  1
  • För att ni skall få en inblick i denne efterblivne Grönes idée,kan jag informera om att han för någon vecka sedan påstod,att Tyskland har nog med Bensin/Diesel lagrad,än vad som åtgår under ett helt år !!
   Vidare påstod samma klokhuvud,att gas-terminaler för LNG kan färdigställas och tagas i bruk inom ett halvår !..Alltså samma politiker-art som störtat oss i fördärvet under sin tid i regeringsställning.
   Allt detta i världens mest byråkratiska land. 😉

   37
   1
 5. Återstarta den stoppade kärnkraften så fort som möjligt. Bäst för miljön, ekonomin, stabiliteten i elnätet och oberoendet av Putins dödskult.

  44
  2

Kommentera