Sjukhus i Belarus fylls upp av skadade ryska soldater medan Ryssland är en Potemkinkuliss

UTRIKES. Under kriget i Ukraina har döda och skadade ryska soldater dykt upp i Belarus. Hur många det rör sig om är oklart men enligt Deutsche Welles källor har sjukhus börjat fyllas upp.

En källa säger till DW att många saknar ”armar, ben, öron och ögon”. En annan att soldaterna ofta inte ätit på dagar, är desorienterade och vill ringa sina föräldrar. – Det är patienter som är födda 2003 i fattiga ryska regioner. Det är praktiskt taget barn det handlar om, säger källan.

Sedan ryska styrkor invaderade Ukraina den 24 februari har det ryska försvarsministeriet rapporterat sina militära förluster bara en gång: Den 2 mars sa dt att 498 soldater hade dödats och 1 597 hade skadats. Ukrainska tjänstemän har å andra sidan sagt att det finns minst 14.200 döda på den ryska sidan. Förmodligen talar ingen sida sanningen.

Enligt Rysslands statistikmyndighet saknar 35 miljoner ryssar vattentoalett, 47 miljoner har inte varmvatten och 29 miljoner har inte rinnande vatten i huset.

Rysslands befolkning är 144 miljoner människor och minskande, så 32% saknar varmvatten i bostaden, 24% har inte en vattenklosett utan använder torrdass i någon form, och 20% har alltså inte ens rinnande vatten.

Totalt sett har inte ens 63% av ryssarna moderna bekvämligheter som vatten i huset, avlopp, centralvärme eller ens elektricitet och gas.

De flesta västerlänningar som besöker Ryssland får bara se de Potemkinkulisser som utgörs av delar av S:t Petersburg och delar av Moskva, men inte ens där har alla egentligen alla moderniteter när man går bortanför kulisserna.

Detta gäller trots att det är 30 år sedan kommunismen föll, och trots att bananrepubliken Ryssland fullkomligt badar i råvaror och även investerarpengar, fram tills Putin bestämde sig för att dra igång kalla kriget på allvar igen med anfallet mot Georgien 2008.

Läs mer hos Russia List eller här

-Pettersson tror att Putin är rädd för ett modernt, demokratiskt Ukraina som lyckas. Det kan ställa till problem på hemmaplan. Det ryska folket ser naturligtvis hur länder som Estland, Lettland, Litauen med flera utvecklas till moderna välståndsländer medan Ryssland står still och lägger pengar på vapen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Sjukhus i Belarus fylls upp av skadade ryska soldater medan Ryssland är en Potemkinkuliss

 1. Ett land som hade feodalvälde under århundranden, för att sedan få kommunismen som var än värre, och slutligen Putinismen.
  Jättestora klasskillnader mellan stad och landsbygd, behöver snarast en fungerande demokrati.
  De ryssar jag träffat var inte som Putin utan hyggligt folk, haft turen att inte träffa en rysk muslim.

  22
  2
  • Om inte bolsjevikerna med våld tagit över Ryssland så hadde de nog snabbt blivit en välfungerande demokrati. En demokrati hadde inte invaderat Polen som tvingades till ett tvåfrontskrig. Möjligen hadde Polen istället fått hjälp av Ryssland vilket torde satt käppar i hjulen för Hitler.

 2. Svaret lyder: globalister och oligarker tillsammans med en korrupt statsledning.

  22

Kommentera