Enveckasförsvaret har blivit bättre

FÖRSVARET. Enveckasförsvaret har sitt ursprung i dåvarande överbefälhavare Sverker Göransons uttalande i en intervju i Svenska Dagbladet 30 december 2012 inför Folk och Försvars konferens i Sälen den 13 januari 2013: ”Vi kan försvara oss mot ett angrepp med ett begränsat mål. Vi talar om ungefär en vecka på egen hand. Därefter måste vi få hjälp av andra länder”.

Tidigare ÖB Sverker Göransson Foto: Johan Lundgren/Försvarsmakten

Sveriges försvarsförmåga har blivit betydligt bättre de senaste tio åren. Det säger tidigare överbefälhavare Sverker Göranson i en intervju med SVT Nyheter, tio år efter att han konstaterade att det svenska försvaret vid ett militärt angrepp bara skulle klara sig en vecka utan hjälp från andra länder.

Hur länge Sverige skulle stå emot ett angrepp i dag vill Sverker Göranson dock inte bedöma.

Med mer träning och övningar, både som enskild nation och tillsammans med andra länder, så är vår förmåga klart bättre i dag. Hur mycket det är i tid, det får vi sätta ett frågetecken på, men det viktiga är att det går åt rätt håll.

-Pettersson håller med. Det finns mycket att förbättra, men det finns mycket bra i Försvaret också och prideparader och genustrams är trots allt en liten minoritet av Försvarsmakten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera