Modelejonet Putin hatar väst, men inte dess livsstil?

GOTT & BLANDAT. Vladimir Putins framträdande vid manifestationen på Luzjnikistadion i Moskva under fredagen har väckt stor uppmärksamhet – inte bara för vad han sa utan också för vad han hade på sig.

Vladimir Putin i Italiensk märkesjacka som kostar drygt två årslöner för medel-Ivan

Brittiska The Telegraph noterar att den ryska presidenten talade iklädd en jacka av det italienska lyxmärket Loro Piana som kostar drygt 130.000 kronor – och att jackan bars över en polotröja som kostar nästan 40.000 kronor.

Den ryske presidenten var klädd som en ”fondförvaltare i Gstaads skidbackar” snarare än den ”galna despot” han blivit, skriver The Telegraph.

Enligt Daily Mail var den ryska medelårslönen i fjol mindre än hälften av jackans värde. Putins officiella lön ligger på 1,4 miljoner kronor om året, betydligt mindre än Sveriges statsminister Magdalena Andersson som har ett arvode på 2,2 miljoner om året.

Tidningen konstaterar samtidigt att Putin antas ha en enorm förmögenhet, som finansmannen Bill Browder uppskattat till över 2.000 miljarder kronor.

-Pettersson konstaterar att om Vladimir Putin har en förmögenhet i närheten av den ovan uppskattade så har han tjänat bra som KGB-agent och taxi-chaufför som är hans tidigare arbeten eller också är han en korrupt myglare…

Putin uppträdde i en bur av skottsäkert glas, litar han inte på sina landsmän?…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Modelejonet Putin hatar väst, men inte dess livsstil?

 1. För Telias VD kostar jackan lite grand mer än en månadslön före skatt. Hon får kanske spara i två månader när skatten är betald.
  Ful jacka förresten.

  18
  2
 2. Om priserna på Putins kläder stämmer så är det beviset för att han är dum i huvudet på riktigt!
  Oavsett hur förmögen jag än var så skulle jag aldrig spendera dessa slantar på så dyra och intetsägande kläder, personligen så ser jag dem faktiskt som tråkiga och fula.
  Hade jag varit ekonomiskt oberoende så hade jag för övrigt inte heller lagt en enda krona på lyxiga bilar, jag hade istället prioriterat att sitta i baksätet på en Taxi och dricka öl under mina eventuella resor.
  Men som väl är så är vi ju alla olika!

  23
  7
  • Håller med. Som ledare ska man inte sticka ut alltför mycket. Att ha på sig kläder för runt 200.000 kr eller mer sticker ut när man talar till folk som har en helt annan finansiell situation. Det är dumt.

   28
   3
 3. Vi alla som småskäller på våra demokratier utan att mena det i stort, får bevis på hur snett det kan gå. Som Churchill sa: Demokrati är det sämsta av styrelsesätt om man undantar alla övriga.

  23
  • Rörande ”Demokrati” och fria val så kommenterade Josef Stalin detta styrelseskick med följande.
   -Fria val ser jag inga problem med, det enda som är viktigt är vem som räknar rösterna!

   23
   • Och i Sverige är Sossar i majoritet när rösterna ska räknas, och
    så länge vi har detta inskränkta valsystem vi har kommer det att
    fortsätta.

 4. Putins problem är förmodligen att hans ”Ryssland” ligger fel, ok ngr grannländer är ju ok men resten, dvs en massa efterblivna muslimska länder gör ju att man i princip ligger på Europas bakgård med en massa sop och avfallsstationer tätt intill!
  I vilket annat Europeiskt land som helst kan man ju ta en bilsemester till ngr trevliga grannländer.
  Men hur kul är det att sätta sig i bilen och ta med familjen eller grabbgänget på en weekend i Uzbekistan, Afghanistan eller Mongoliet mm, klart Putin är sur och avundsjuk på att den Franska rivieran och medelhavet inte ligger runt hörnet!

  28
  4
  • Sant, Putin och Ryssland har inte ett skit med eller i Ukraina att göra!
   På tal om något helt annat, varför säger alla Belarus om Vitryssland nu mer?
   Om detta är logiskt varför säger vi då fortfarande Tyskland och inte Deutschland när vi åker dit och köper öl?

   24
   4
   • Belarus skall tydligen i mindre utsträckning betona det ryska imperiealistiska inflytandet eftersom ’-rus’ syftar på folkslaget, istället för ’-ryssland’ som syftar på imperiet. *Bela-’ ’r vit så det är samma.

    Men det blir ju rätt ironiskt eftersom Vitryssland numera är just en del av Ryssland, precis som förr. Det passar bättre att kalla det Vitryssland igen. Finns ingen anledning att visa någon respekt namnvägen för den lilla äckliga diktaturen som inte bara stödjer Rysslands krig utan dessutom försökte invadera Polen med menaiter över gränsen.

 5. När man ser de ohyggliga dokumentärreportagen från Ukraina, förstår de flesta normala människor att någonting är galet. Drivhjärnan bakom detta är omänsklig, ett monster, en sjuk jävel, samma vansinne som Hitler. ”Vänliga militärtekniska operationer”, hälsar Putin. Man tar sig för pannan!

  40
  13
  • Oavsett om man är för eller emot Putin så har han lika lite i Ukraina att göra som vad IS-terroristerna har här i Sverige att göra!

   26

Kommentera