Semir Hasooni döms till livstid för mord på nr 35

VÅLDSVÅGEN. Semir Hasooni, 23, polsk medborgare med pappa från Irak och mamma från Polen dömdes idag till livstids fängelse för att ha avrättat Muhammad Hussein. Solna Tingsrätt Mål nr: B 10459-20.

Semir Hasooni Bild: Polisen

En enig tingsrätt kommer i ett mål med omfattande Anom-bevisning fram till att Semir Hasooni har dödat Muhammad Hussein genom att skjuta denne flera gånger med en pistol. Mordet begicks på öppen gata mitt i ett tätbebyggt bostadsområde och i princip inför ögonen på den avlidnes flickvän. Mannen döms till livstids fängelse. I målet lade åklagarna fram omfattande skriftlig bevisning i form av chattmeddelanden som skickats via den krypterade kommunikationstjänsten Anom. Tingsrätten godtog chattarna som bevisning.

Vid huvudförhandlingen fann tingsrätten det lämpligt att i enlighet med en ny bestämmelse spela upp förhör som hållits hos polisen med den avlidnes flickvän, som befann sig på brottsplatsen vid tiden för mordet. I ett tidigt polisförhör namngav flickvännen skytten, som hon kände till sedan tidigare.

 • Tingsrätten anser det visat att flickvännen därefter har påverkats att ändra sina uppgifter. Hennes tidigare berättelse har enligt tingsrätten tillräckligt stöd i den övriga utredningen för att läggas till grund för en fällande dom, säger rådmannen Evelina Säfwe.

Tre tilltalade som åtalats för stämpling till grovt övergrepp i rättssak frikänns i den delen. Bevisningen består huvudsakligen av Anom-meddelanden. En av de tilltalade kan inte knytas till Anom-telefonen under den påstådda brottstiden. När det gäller de övriga två anser tingsrätten vid en tolkning av meddelandena att det inte tillräckligt tydligt framgår att någon sökt anstifta annan att begå brott mot den avlidnes flickvän eller åtagit sig att utföra brottet på det sätt som åklagarna påstått.

Tingsrätten kommer fram till att utredningen är tillräcklig för att döma andra personer för skyddande av brottsling, grovt brott, och anstiftan till samma brott för att efter mordet ha vidtagit åtgärder med det vapen som användes vid mordet och för att ha hjälpt mannen som gjort sig skyldig till mord att undkomma lagföring för brottet. Hjälpen har bestått i att planera, organisera och genomföra hans flykt från Sverige. Flera av de tilltalade döms också för bland annat grova vapenbrott av olika slag till längre fängelsestraff. En tilltalad som åtalats för skyddande av brottsling, grovt brott, frikänns helt.

Försvarets invändningar om hur Anom-bevisningen bör få användas i rättegången får inte någon betydelse i påföljdsfrågan.

 • Nick Kiani, född 1998, döms för skyddande av brottsling, grovt brott och grovt vapenbrott m.m. till 3 år och 6 månader.
 • Sirvan Rizwand, född 1982, döms för skyddande av brottsling, grovt brott och grovt vapenbrott m.m. 3 år och 8 månader.
 • Abdirisaq Yusuf, född 1999, döms för näringspenningtvätt, ringa brott till 70 dagsböter á 50 kr. Frikänns från flera grova brott.
 • Rami Ouertani, född 1999, medhjälp till grovt vapenbrott m.m. till 3 år

Advokaterna får c:a 4,6 miljoner av skattebetalarna.

***

TIDIGARE 2021-11-03. Man skjuten i Stockholm, blev nummer 35 som fälldes i år

VÅLDSVÅGEN. Polisen larmades sent på måndagskvällen till Beckomberga i västra Stockholm efter en skottlossning – på plats hittades en man skottskadad.

Den skjutne mannen har livshotande skador.

Platsen är nu avspärrad, en förundersökning om försök till mord har inletts, men ingen misstänkt är i nuläget gripen, enligt polisen.

UPPDATERAT: Vid 05.30 meddelade polisen att mannen hade dött som en följd av sina skador. Mannens anhöriga är underrättade.

– Pettersson säger att trots att de siktar så dåligt och skottskadorna är många så blev detta nummer 35 i år. Förra året fälldes 35:an den 5 december så takten hålls trots operation Rimfrost, sluta skjut projekt och allt annat regeringen påstår att de gör…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Semir Hasooni döms till livstid för mord på nr 35

 1. Det borde ha varit tre utvisningar, varför skall vi låta sekunda personer stanna i vårt land?

  11
 2. har ni inte skrivit fel? Målnummer hänvisar till 2020 och inte till ett mord 2021.

  Om det nu är en Mohammad Hussein är det inte mordet i Beckomberga 2 november 2020?

Kommentera