Utländska ledarna framme i Kiev – ska möta Zelenskyj: ”Vi måste stoppa tragedin”

UKRAINA. Polens, Tjeckiens och Sloveniens politiska ledare har under tisdagskvällen anlänt till Ukrainas huvudstad Kiev där de ska träffa landets president Volodymyr Zelenskyj, skriver Polens premiärminister Mateusz Morawiecki på Facebook.

Morawiecki skriver att kriget i Ukraina är ett reslutat av en ”grym tyrann” som attackerar utsatta civila, bombar städer och sjukhus. Världen har förlorat sin trygghet, menar han och fortsätter ”Vi måste stoppa tragedin som sker i öst snarast”.

***

NBC:s Ken Dilanian rapporterar om hur Ukrainas ”billiga drönare” hävdar att de är framgångsrika mot ryska styrkor, och hur effektiva de är med att slå ut ryska mål framgångsrika.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Utländska ledarna framme i Kiev – ska möta Zelenskyj: ”Vi måste stoppa tragedin”

 1. Ledare till Kiev, bortkastad tid.
  Ledare från de verkligt stora starka skulle träffa Kaputskin och ge honom ”a proposal he can´t refuse.”

  3
  2
 2. Av svenskt media speciellt SVT ges bilden att Kiev omringat och Ukraina på fallrepet. Hur kunde ministrarna ta sig till Kiev mot denna bakgrund ?

  18
  • Jag ställer mig samma fråga som sign.Kretin.Hur tog dom sig till Kiev ? Det torde ha varit en riskfylld resa i så fall.Neutral mark borde väl gälla i det här läget..

   15
   1
 3. Skulle man nu kunna hamra fram en kompromiss som båda sidor kan stå ut med så är är det bra.

  14
 4. Att förhandla med en krigsförbrytare och fullblodspsykopat som Vladimir Putin är inte möjligt när lögn, bedrägerier och mord är sjäva livseccencen.

  22
  19
  • Svar till Roger P:
   Tror du på det svamlet är du antingen totalt dum i huvet eller köpt av Putins patrask.

   12
   24

Kommentera