Ryssland har bett Kina om utrustning och stöd

UTRIKES. Ryssland har bett Kina om leveranser av militär utrustning och ekonomiskt stöd under invasionen av Ukraina, uppger en tjänsteman med insyn i frågan för Washington Post, bakom betalvägg.

Mannen som krigar på kredit. Bild från SVT Play

Även New York Times och Financial Times har rapporterat om uppgifterna.
Det är oklart vilken typ av vapen man bett om samt vad svaret blev.

Uppgifterna blev kända dagen innan Vita husets nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan ska resa till Rom för att där träffa sin kinesiska motpart Yang Jiechi.

I en intervju med CNN:s söndagsprogram State of the Union säger Sullivan att den amerikanska regeringen ”kommunicerat direkt och privat med Peking, att det definitivt kommer få konsekvenser” för varje kinesiskt försök att assistera Ryssland att söka undvika sanktionerna som riktats mot landet.

Medan Sullivan – som intervjuades i flera tv-kanaler under söndagen – inriktade sig på ekonomiskt bistånd och sanktionsfrågor, uppgav Washington Posts anonyma uppgiftslämnare att Ryssland börjar få ont om en viss typ av vapen.

Om Peking erbjuder någon form av militär assistans för att stödja Moskvas krig i Kina, kan det få stora sidoeffekter på USA-Kina-politiken, säger Eric Sayers, tidigare rådgivare för USA:s Stillahavskommando.

Kina förnekar att Ryssland har bett om militärutrustning och ekonomisk hjälp. Det är ”amerikansk desinformation”, säger en talesperson för den kinesiska utrikesministern enligt Reuters.

-Pettersson säger att kriget har knappt börjat och Putins resurser börjar ta slut. Hjälper Kina Ryssland kommer det att bli ekonomiska konsekvenser för Kina…

Det är dags att det ryska folket gör sig av med Putin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ryssland har bett Kina om utrustning och stöd

 1. De fördummade (indoktrinering) västerländska ledarna tror på sin egen vilseledande propaganda. Det är inte särskilt många varor Ryssland inte själv kan producera. Västerländerna är i själva verket avsevärt mer beroende av Ryssland än tvärtom. Lägger man samman beroenden till Ryssland och Kina blir det riktigt besvärligt för västländerna. Och s k BRICS-länderna är till 100% oberoende av Västländerna om de handlar enbart med varandra. Då har vi snart hungersnöd inom Västerländerna. i synnerhet om skördarna i Västerländerna slår fel även 2022 (en hemlighet du inte får känna till).

  5
  3
  • Önsketänkande från din sida.
   Brasilien är beroende av bland annat Sverige för sitt försvar genom köpen av JAS39 och annat försvarsmateriel. Dessutom är deras största export till väst.
   Ryssland – vem fan bryr sig.
   Indien är beroende av USA, Japan och Australien för att mota Kommunist-Kina vid grinden så de väljer väst 9 gånger av 10.
   Kina – kommunistisk diktatur som är helt beroende av väst för handel.
   Sydafrika, korrupt stat som är beroende av Sverige för sitt försvar genom att de bland annat har JAS39.

   3
   1
 2. Slutet för Ryssland!

  Kina slickar sig om munnen och hjälper gärna till. Naturligtvis inte utan att få löften om Sibiriens naturtillgångar.

  11
  2
  • Varför inte säga; Hej då Putin, stannar du i ditt ide vid Svarta Havet är du fredad annars blir det skyddsjakt.

   14
   4
 3. Levererar kina krigsmateriel och vapen till Ryssland är det dags för tunga sanktioner
  mot kina.
  Kina bör isåfall behandlas lika som Ryssland.
  Kina är ett kommunistiskt land och inget att lita på.
  Tror västvärlden är beredda att använda storsläggan mot kineserna.

  37
  9
  • Frågan är väl hur man implementerar sanktioner mot Kina. De sitter på en stor del av USA’s valuta reserv. Och har under lång tid varit ledande när det gäller utbildning, som lett till att större delen av all kritisk industriproduktion nu är lokaliserad där. Varumärkes klistrare och hype skapare i väst har knappast något att komma med när komponenterna till byggsats baserade tillverkare i väst blir utan komponenter. ”Släng/skicka tillbaka alla datorer surfplattor och telefoner i protest” typ . . . m.m.m.m.

   12

Kommentera