Litauen: Sverige i Nato skulle göra oss säkrare

FÖRSVAR. Litauens utrikesminister Gabrielius Landsbergis håller inte med Magdalena Andersson (S) om att en svensk medlemskapsansökan till Nato skulle öka spänningarna i regionen, säger han till Sveriges Radio.

Jag delar inte den bilden, det skulle göra oss säkrare och stabilisera oss. Det ger ett tydligt budskap om att vi inte ger efter för militärt hot, säger han i Ekots lördagsintervju.

Landsbergis: Det görs redan mycket för säkerheten men att ta hand om varandra, enligt Natos artikel 5, skulle säkra regionen. I intervjun välkomnar han både ett svenskt och ett finskt medlemskap i Nato.

Statsminister Magdalena Anderssons (S) pressträff i tisdags väckte uppmärksamhet även internationellt om att Andersson går Putins ärenden och undergräver Finlands diskussion om Nato.

-Pettersson menar att Gabrielius Landsbergis har rätt. Det är inte Finland och Sverige som ökar spänningarna utan Putins angreppskrig och hot…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Litauen: Sverige i Nato skulle göra oss säkrare

 1. Sant är att Maggan är en nationell säkerhetsrisk som inte är kompetent nog att varken styra landet eller styra Sverige rätt i de minerade internationella säkerhetspolitiska vattnen. Hennes inkompetens har fått våra grannländer och närmsta allierade att tvivla på Sveriges beslutsamhet att upprätthålla våran del av avtalen.

  Det enda vi kan med säkerhet veta är att sossarna kommer att höja skatten för svenska skattebetalare ännu mer.

  13
  3
 2. Sverige har allt att förlora balt staterna är inte förlåtna för sina lustigheter under ww2. och det blir ju absolut inte bättre av att man drar in NATO och ställer robbotar riktade mot Moskva ?
  och det är inte lämpligt att dra in Sverige i någon hämd vändeta för något som hände för åtti år sen. detta bara för svensk hämndlystnad är äldre än ww2. faktum är attdet är tyskland som är ansvarigt med det store ststsmanen Hitler och den svenska medlöperiet

  6
  4
 3. Om vi alla är överens om att en despot från Ryssland ej ska få sin vilja fram och att varje nation tar sina egna beslut, då ska vi gå med i NATO.
  Eftersom NATO är menat som en defensiv organisation i den mening att de försvarar, men ej går till angrepp, så har Ryssland inget att frukta.

  Förmodar att många redan som barn träffat på typer som om ej tuktas blir en Putin, Hitler eller Stalin.
  De som ger sig på de mindre och kräver förmåner, bara för att de är större och starkare.
  Mestadels blir dessa då stora ej fysiskt större vid vuxen ålder, utan i regel är de relativt korta. och bär på känslan att de måste hävda sin position genom att vara ena riktiga skitstövlar.

  20
  5

Kommentera