En vanlig man?

“Det finns nätter då Fantomen lämnar djungeln och går på stadens gator som en vanlig man”. Ett klassiskt citat om en av våra mest populära seriefigurer. I Ryssland lever en narcissist som ibland lämnar sitt palats som en vanlig man, eller…?

Han vrider sig lite i den varma sängen och nattens drömmar får honom att mumla något obegripligt i öronen på sin käresta. Gårdagens samlag har följt med in i drömmarnas underbara, märkliga och ibland skrämmande värld.

Han vaknar tidigt på morgonen, svettig under det tjocka täcket och med närheten av naken hud. Han sträcker lite på sig, gäspar lite försynt och slänger benen över sängkanten.

Med lite stapplande steg går han fram till garderoben ur vilken han plockar ned den nyinköpta och mjuka morgonrocken från klädhängaren.

Han går genom korridoren och öppnar dörren till det rikligt dekorerade badrummet. Han drar isär morgonrocken, drar ned de enfärgade kalsongerna, sätter sig ned på toalettstolen och bajsar. Det lite lösa bajset torkas från stjärten med det mjuka och med blommor dekorerade och lätt parfymerade pappret. Han tvättar händerna och tittar sig i spegeln. Lite mörka ringar under ögonen vittnar om alltför lite sömn, men han sköljer ansiktet i kallt vatten för att piggna till.

Han tvättar sig under de håriga armarna och rollar armhålorna med den dyra deodoranten av märket Cartier. En deodorant han fått i present av favoritoligarken Oleg Deripaska som han nyligen köpte på paradisön Maldiverna där han under några månader låg för ankar med sin yacht Clio, värd 630 miljoner sek.

Han vänder tillbaka till sovrummet. Hans käresta sussar sött och han beundrar hennes nakna kropp med ett leende. Han känner hur han styvnar lite under morgonrocken, men det finns inte tid att närmare beundra den vackra kvinnliga kropp som ligger i sängen framför honom.

Han går åter till garderoben, hänger av sig morgonrocken och klär på sig den dyra kostymen, specialdesignad av Giorgio Armani.

Han smyger ut ur sovrummet, går fram till och nedför de breda trapporna och in i matrummet där tjänarna har dukat fram en stor frukost serverad på silverfat.

Kaffet och de nybakade frukostbröden intas njutbart tillsammans med pålägg, frukt och juice. Under den tidiga måltiden kommer hans käresta intassande i matrummet. Lite sömndrucken med det rufsiga håret bakstruket från ansiktet och den ena bröstvårtan lite nyfiket tittandes fram under det tunna nattskjorta hon tagit på sig. Ett litet lystet leende syns i hans ansikte, men viktigare göromål väntar honom än lite kärlek i den obäddade sängen.

Han avslutar sin frukost, går fram till älskarinnan Alina Kabajeva och ger henne en kärleksfull puss på bägge kinderna.

Därefter kliver han ut i hallen där hans livvakter väntar på honom. Han kliver in i den väntande och skottsäkra bilen och beger sig ut i Moskvas mörka morgontimmar.

Han åker genom ett Moskva som sakta vaknar till en vanlig vardag där människor är på väg till sina underbetalda jobb. Själv är han på väg till ett oerhört välbetalt där dagens uppgift är att ge nya order till sina generaler om att återuppta beskjutningen av vanliga människors bostäder i ett grannland. Ett grannland, ett broderland där oskyldiga kvinnor och barn faller offer för bomber och gevärskulor från soldater som knappt vet vad de är ute på för uppdrag och som inte törs reagera p.g.a. att protester skulle i bästa fall leda till många år i fängelse eller i sämsta fall…döden.

Vladimir Putin, en vanlig man i den moderna värld som skriver 2022 i almanackan.

12 thoughts on “En vanlig man?

 1. När det står still i hjärnan då kommer det konstiga kommetarer ur munnen
  Helt okej att ha åsikter om saker bara man vet varför, vilket många här tycks sakna.

  7
  1
 2. Dagens tema i fantasibloggen! 😀
  “Då Fantomen Putin rör sig står blixten stilla.”
  “Att vakna i mörkret och se Fantomen Putin – en fasa för onda män.”
  “Den som ser Fantomens Putins ansikte dör en fasansfull död.”
  “Du hittar aldrig Fantomen Putin – han hittar dig.”
  “Då Fantomen Putin frågar svarar man.”
  Fantomens Putins röst isar i blodet.”
  Fantomen Putin har tio tigrars styrka.”
  Fantomen Putin har tusen ögon och tusen öron.”
  Fantomen Putin smyger tystare än djungelkatten.”
  Fantomen Putin är hård mot de hårda.”
  “Sikta aldrig på Fantomen Putin!”

  EN VANLIG MAN !!

  8
  3
  • Sisu, tycker du ska titta på den upp och nervända stridsvagnen här
   på bloggen, den symboliserar väl Ryssarnas krigföring.
   Att skjuta ihjäl kvinnor o barn gör ingen till hjälte, inte ens Putin?

   3
   2
 3. Focke – Wulf , håller med dig . Fantomen besitter 10 tigrars styrka .
  Mvh Sjöström

  5
  1
 4. President Putin är mannen som räddade Ryssland från att plundras av USA:s judiska oligarkerna.
  Denna räddningsaktion glömmer USA aldrig.
  Rysslands rikedomar slank oligarkerna ur händerna.

  Ryssland glömmer inte Tysklands svek när det gälla north stream 2.

  23
  27
 5. Han gillar också att kolla på tanks med det långa järnhårda kanonröret i vädret.
  Apocalypse now. Oh how I love the smell of napalm in the morning.
  Heart of darkness,läs den

  12
  7
  • Skillnaden mellan Ryssland och Sverige är att Ryssland är en nationalstat där oligarkerna är underställda staten medan Sverige är en vasall där oligarkerna är överställda staten.

   4
   3
 6. Jag är ägare av en tändsticksask av märket “solstickan”. Hela designen är rasistisk och just därför har jag skrivit till dem som äger varumärket att göra pojken svart. Jag har ännu inte fått svar men när jag får det så lovar jag att återkomma.

  16
  18

Kommentera