Varför behövs beredskapsskatt?

FÖRSVARET & SKATTER. I går kom regeringen (S) med beskedet att Försvaret på sikt ska kosta två procent av BNP. Regeringen lämnade inga besked om mer pengar till försvaret i år, men föreslår tiotals miljarder ytterligare på längre sikt, när det är praktiskt möjligt. – Sveriges försvarsförmåga ska kraftigt förstärkas, säger statsminister Magdalena Andersson (S), på en pressträff.

Den 10 mars höll statsminister Magdalena Andersson en pressträff tillsammans med finansminister Mikael Damberg och försvarsminister Peter Hultqvist. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

-Pettersson hör regeringen säga att satsningen på Försvaret inte får gå ut över välfärden och att satsningen behöver finansieras med nya skatter, eventuellt en beredskapsskatt enligt finansminister Mikael Damberg.

Det är lite märkligt, vi har tidigare haft ett försvar i världsklass, då med betydligt lägre skattetryck än idag. 1960 hade vi ett skattetryck på totalt 25 procent, idag runt 43 procent, ändå räcker det inte till ett vettigt försvar utan skattehöjningar påstår regeringen.

Jag tycker att ett bra försvar tillhör Sveriges grund. Vi måste ha lärt läxan och aldrig mer rusta ner försvaret och önsketänka bort framtida hot.

-I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle

Efter rekordåren, då vi hade lägre eller lika skatter som omvärlden, under 1950 och 1960-talen var vi rikast i världen 1974. Året efter, 1975, beslutades att Sverige skulle bli mångkulturellt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “Varför behövs beredskapsskatt?

 1. Beredskapsskatt är ännu en ny skatt som vi inte behöver. Vad händer då med alla pengar som vi redan betalar. Blir det mer pengar över till menskonst och genuspedagoger och olika myndigheter som ingen behöver. För att inte tala om alla religiösa föreningar trots att kyrkan och staten är skilda saker. Får dom ännu mer pengar? Varför betalar vi över 50 miljarder i vad som kallas bistånd. Bidrag till Ryssland. Bidrag till olika kommunistiska grupper och länder. Massor till olika Afrikanska länder och deras ledare. Vad kostar alla dom i Sverige som inte har flyktingskäl men ändå är här och försörjs. Det finns ju siffror på allt, så varför saknas det på vad alla bidragsturisterna kostar. Om beredskapsskatten införs så är det väl ingen som på allvar tror på att den någonsin kommer att avskaffas. Troligen höjas varje år istället.

 2. Det behövs ingen socialistisk beredskapsskatt. Det behövs avveckling av onödiga socialistiska försörjningsstöd.

 3. Vi behöver få bort de här idioterna från regeringsmakten omgående.

  Pratet om 2% av BNP är bara en ny möjlighet för sosseriet att få in skatter. Man ser en chans att spela på folks rädsla och vilja att förstärka försvaret och därmed acceptera ännu högre skattetryck. Riktigt grisigt.

  Fy f**.. Bort!

 4. Mångkulturen har haft som syfte att nedmontera svenska försvaret!
  Vi ser resultatet av 50 års mångkultur!

 5. … och där steg Haggans popularitet ytterligare, fast det går lätt att genomskåda sossarnas valfläsk. Klart dom vill ha in mer skattekronor och att då kalla det för beredskapsskatt låter ju bättre än ren höjd skatt. Vad mer kommer inom kort tro?
  ”På sikt” har blivit ett populärt sosseuttryck som kam tolkas hur som helst.

  Vi behöver inte mer skatter, vi behöver en ansvarstagande regering som kan hålla i skattemedlen.

 6. Man har nu sett i många år ca 15 år när man går och äter på vissa orientaliskrestauranger i Gbg att det är så många från menaländer och Afrika som äter där . Jag tror att det är kommunen som betalar för deras mat, lika dant betalar man gymkorten på vissa gym .. Allt är gratis för dessa med våra skattepengar , 700 000 analfabeter som går på bidrag .Varför räcker inte pengarna till försvaret ,skolan, sjukvården, pensionerna , polisen ,mm ? 🙁 Vi kommer inte att få en spänn till en bättre välfärd dom kommande 20 åren tack vare S, Mp och M dessa politiker har förstört vårat land totalt. Enda partiet som kan ändra på detta om det inte är försent är SD.

  14
  1
 7. Skicka hem Afghaner, Syrier, Iranier och Somalier utan skyddsskäl och låt Ukrainarna komma så löser vi gängkriminalitet,våldtäkter och hedersrelaterade brott på samma gång.

  21
 8. För medlemskap i Nato krävs att du lägger 2% av BNP på landets försvar.
  Att man väljer just denna nivå kan inte tolkas som något annat än att Sverige försökt ansöka dit men fått nej.
  Världens högsta skatter räcker dessutom inte till för svenska staten att utföra sitt huvudsakliga uppdrag. Att skydda landet från utomstående fiender.

  16
  • Jag tror inte Nato har två procent av BNP som krav, möjligen är det ett önskemål och målsättning.

   Fler än hälften av Natos medlemmar klarar inte målet. Bland andra Danmark, Nederländerna och Tyskland…

   13
 9. Efter att ha kallat båtar i flottan för ”Plåtschabrak” och försvaret som ett ”Särintresse” så vet vi ju politikernas synpunkter på försvaret. Nu behöver försvaret bandvagnar typ ”Hägglundare”, och vi vet att de som fanns såldes eller skänktes bort? Vilka kommer ihåg alla de bandvagnar som stod parkerade på en av flygflottiljen i Linköpings banor. Hur många av bergsrummen finns kvar, och säldes oljan som lagrades i ett antal bergrum som fanns tillgängliga? På tal om badvagnar såg jag ”Fimpen” (Putin) posera framför en ”Hägglundare”. Var hade han fått tag i den? Eftersom vi inte har några beredskapslager att tala om eller de uppeldade skyddsmaskerna – har våra politiker gjort en kostnadskalkyl som visar att kostnaderna nog har blivit bra mycket högre än föreslagna 2% av BNP:n? Jag personligen tror att de har ingen aning vad de pratar om?

  24
 10. Det finns beräkningar att våra kulturberikare kostar ca 300 miljarder (!) per år. Då är inte kostnader för kriminaliteten och sjukvård inräknade… Det är nog orsaken till att Haggan-Maggan inte vill sänka bränslepriserna.

  33
  • År 2014 räknade Jan Tullberg ut att invandringen, eller rättare sagt asylmottagningen, kostade 250 miljarder per år fördelat rätt lika mellan fördyringar för invånarna och offentliga anslag. Detta var året FÖRE bidragstagartsunamin. Kostnaden i dag torde ligga uppemot det dubbla. Lägger man till Bidenflation och kostnaden för sanktionerna mot Ryssland lär inte många svenskar få det fett. Då är ändå inte COVID-19-äventyret sluträknat.

   11
 11. Sossarna försitter aldrig en chans att höja skatten för arbetarna.
  Skicka hem 2 000 000 muslimer så löser sig majoriteten av Sveriges problem på ett bräde.

  44
  2
 12. Sverige blöder. Myndigheter som Migränverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Socialen tycks ha noll koll på penningflödet. Miljarder som bara försvinner utan att någon förebygger eller följer upp vart de tar vägen. Den enkla förklaringen till detta haveri är naturligtvis att detta flöde av försnillade belopp är att betrakta som mutor till den importerade valboskapen. Smörjmedel för att de stora massorna ska ”rösta rätt”.
  Men man kan ju börja med att frysa de 400 miljonerna som öronmärkts till den ryska fienden. Gamle Gunnar Sträng kunde hushålla med skatteslavarnas slantar, men med Magda verkar det vara raka motsatsen.

  40
  2
  • Gustav Möller, legendarisk socialdemokratisk socialminister av den gamla stammen lär ha yttrat; ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket”. Numera är det sossarna som står för röveriet.

   11
 13. Beredskapsskatt är ett sätt att rikta en ny skatt bort från Socialdemokraternas väljare.
  Som vanligt ska man finansiera något med andras pengar.
  Dom har inte ens förstånd att skämmas för sig tjuvsossarna.
  Katastrofregeringen som säger en sak och gör en helt annan.

  25
  1
 14. Vi skulle ju kunna spara in några kronor på att minska pengaregnet över ”kompetensregnet” från MENA etc.

  Min gamla mor lärde mig att INTE kasta pärlor för SVIN !! Något som idag görs i allt för stor grad!

  Sverige, ett land där

  ”…det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. … i Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?…”

  39
 15. Statens hunger över den arbetande
  svenskens pengar är omåttlig.
  Aldrig nog, alltid mer. När sedan svensken arbetat i ca 40 år, kommer
  pensionen…För många en kalldusch!
  Framtida pensionärer får räkna med
  ca 60% av sin lön, kanske ännu mindre..
  Hur en låglönare ska klara sitt uppehälle
  på sådan pension har jag inget svar.
  En ljuspunkt är ; vi är överlägset bäst
  på att ge bort våra skattepengar till övriga världen….Arma land

  44
 16. Kort sagt det fattas inte pengar det är prioritering som gäller. Men för en sosse så finns det alltid en anledning att höja skatten.

  37
  • Skulle ALDRIG riskera mitt liv för att försvara de vaggande svarta skynken med 30-elva ungar som man ser dagligen i Nordstan och Brunnsparken i Göteborg

   41
 17. Skatten är för hög redan. Ut med alla illegala och stoppa bidrag till utlänningar och alla som inte vill göra rätt för sig. Utvisa alla utlänningar från svenska fängelser. Dra ner antalet ledamöter i riksdagen till tex. 99 st och halvera deras lön. Ministerlöner kan också halveras. Finns säkert mycket mer att dra ner på

  56
 18. Bidragsfloran är av ondo, det ger höga skatter och mycket fusk. Varför tror ni det förekom/er svartjobb, skattetrycket är på tok för högt.
  Individens frihet begränsas och intresset till förkovran och bättre betalt avtar.
  Som producent av tillgångar för samhället ser du de arvodesbetalda ständigt öka sina arvoden utan att behöva prestera mer.
  Politiker behöver aldrig stå till svars för sina fel, årliga justeringar uppåt sker vare sig de uträttar något eller ej.

  47
 19. Skall de nu ta resten av våra fickpengar, då blir vi bidragstagare allihop.
  Vad säger SIDA om att dra in biståndet till Ryssland och Belarus.

  48
  2

Kommentera