Portades från buss i Malmö – bar judisk symbol

DISKRIMINERING. En busschaufför i Malmö bad en person som bar en judisk symbol på ett klädesplagg att kliva av en buss i februari. Chauffören menade att andra passagerare skulle bli upprörda över symbolen, skriver Aftonbladet i en liten notis.

Malmö i nutid

Chauffören ska ha blivit arg när personen trots avvisningen insisterade på att få stiga på bussen.

Anmälaren som till sist steg av bussen tog mycket illa vid sig och har anmält händelsen till Diskrimineringsombudsmannen samt hört av sig till sin ambassad.

-Pettersson misstänker att om busschauffören blir upprörd över alla religiösa symboler i Malmö så lär bussen stå still hela dagen…Jag hoppas, men tror inte, att muslimen är arbetslös idag…

Malmö. 1:a maj

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Portades från buss i Malmö – bar judisk symbol

 1. Vi bör alla ha judisk symbol på t-shirten, om någon frågar om varför så förklarar vi att det är ett klädesplagg! Som en slöja alltså…

 2. Busschaffören har nog rätt i andra passagerare skulle kunna bli upprörda vid åsynen av judiska symboler som davidsstärnor och kippor. Naturligtvis så är då lösningen att dessa under dessa omständigheter upprörda passagerare kliver av.

  13
 3. Var chauffören arab. Sådana personer måste skyddas på alla sätt. Det är ju Sveriges nya herrefolk.

  15
 4. Får en jude åka med så blir alltså (muslimska) passagerare upprörda. Är ett nytt herrefolk på väg att ta över? Busschauffören med islam som rättesnöre anser således att muslimer är mer värda och står över alla andra, framför allt är mer värda än judar, busschauffören kanske vill ha en skylt liknande denna på bussarna:
  https://images.app.goo.gl/VsfUkyNt378Nwtvr5

  25
 5. Därför borde ETT HELT GÄNG med judestjärnor gå på denna buss, VARJE DAG, en tid framöver!!!

  26
  2
  • Den lokala judiska församlingen kan kanske vara behjälplig att framskaffa davidsstärnor till folk som vill vara deltidsjudar under utnyttjande av kollektivtrafiken.

   15
 6. Nej alla passagerare skall propsa på då de ser en symbol vilka de goda använder i sin religion, skall kliva av.
  Blir det bråk så hänvisa till ”lär av Mohammad.”

  17
 7. Men de med slöja fick väl åka med?

  Dagens Sverige islamiseras mycket snabbt!!

  60
 8. Hoppas det blev polisanmält och även anmält till DO. Det är nuförtiden vanligt bland våra inflyttade från långt-bort-istan att känna sig kränkta och få skadestånd.

  53
 9. Det här har vi nu med sorg fått veta i alla alternativa media och bloggar. Men inte ett ord från stöddiga Sydsvenskan eller från Malmös kommunalråd.

  59

Kommentera