Khashayar Farmanbar (S) hyllar Tysklands snabba klimatomställning

ENERGIFÖRSÖRJNING. Skulle Ryssland strypa gasen till Europa kommer det inte att hota den svenska energiförsörjningen, säger energiminister Khashayar Farmanbar (S). Men priserna kommer att påverkas och gör det redan i dag, rapporterar Dagens Industri.

2022-03-06 håller EU-minister Hans Dahlgren och energiminister Khashayar Farmanbar en pressträff om energisäkerhetsläget i EU, med anledning av det allvarliga säkerhetspolitiska läget. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

På en pressträff med energiminister Khashayar Farmanbar och EU-minister Hans Dahlgren lade man fram tre initiativ riktade till de andra EU-länderna: bryt beroendet av rysk gas, sluta importera kärnbränsle från Ryssland och snabba på klimatomställningen.

Khashayar Farmanbar (S) hyllar Tysklands snabba klimatomställning.

-Pettersson förstår sig inte på politiker, våra politiker hyllar den galna tyska energipolitiken som stänger ned modern kärnkraft och ersätter den med väderkänslig vindkraft och smutsig gas och kol. En energipolitik som gör att priset på el i södra Sverige mellan klockan 7 och 8 i morgon är uppe i 7,34 kr per kWh, detta exklusive skatter och avgifter, detta enligt elbörsen Nordpool.

Farmanbar hyllar vindkraft, men vill inte ha några vindsnurror i sin egen kommun, Nacka.

S-regeringen är ett skämt.

Gänget som inte styr Sverige och kallas Regering. Bild: Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Khashayar Farmanbar (S) hyllar Tysklands snabba klimatomställning

 1. Farmanbar hyllar att energipriset självförvållat i Tyskland och Sverige blivit så högt att människor inte får råd att bo i varma rum, äta och förflytta sig.

 2. Vad är det som hänt i vårt en gång så stolta land? Nästa år kan vi fira 500 år sedan Gustav Vasa besteg tronen och Sverige Blev självständigt och utvecklades till en stormakt. Varför får vi inte vara stolta över vår historia, vårt arv och vår kultur? Sverige är trots allt det enda land som intagit och hållit Moskva (även om det bara var några månader 1610 under Gustaf de la Gardie)

  10
 3. Aldrig har så många gjort så lite rätt över lång tid som Regeringen med punktsvetsaren som ledare.

  23
 4. Trots sin utbildning har han inte förstått det där med energi. Civilingenjör i datateknik och examen i industriell marknadsföring.
  Klart är att i datorer tillverkas inte ström. Man behöver inte veta hur datorn får sin ström för att använda den.

  29
 5. Han fattar inget. Otroligt vilka låga krav för att bli sosseminister. Vilken sten låg han under tro ?

  36
 6. Khashayar Farmanbar, ännu ett stolpskott som borde se till att Sverige fungerar, och dkita i vad omvärlden gör.

  31
 7. Khashayar Farmanbar måste vara en mycket ”ointelligent” person, det är prisbilden som är det avgörande i huvudsak, när nu så kallad ”miljövänlig” energi blir extra dyr så brinner gamla bildäck utmärkt i vedpannan !

  38
   • Spånskivor med, luktar f—-n utomhus.

    Men på landet går det mesta ner i oljefatet, kommunen sparar sophantering….gott gottigottgott MP.

    26

Kommentera