Atefeh: ”Tydligt att vi särskiljer på vem som får komma in i Sverige”

INVANDRING. Viljan att hjälpa flyktingar från Ukraina är stor i EU, och flera svenska kommuner som tidigare inte velat ta emot flyktingar har i samband med kriget i Ukraina ändrat inställning. Men att hjälpen bara erbjuds flyktingar från just Ukraina väcker känslor. – Jag blir väldigt ledsen, säger Atefeh Sebdani till SVT.

Arbetskygg syrier. Illustration: Rasmus Sand Høyer

I torsdags aktiverade EU-länderna för första gången någonsin det så kallade masskyddsdirektivet med anledning av kriget i Ukraina. Direktivet kom till 2001 efter kriget på Balkan, och innebär att flyktingar från en specifik krissituation undantas från den ordinarie asylprocessen och garanteras uppehållstillstånd i EU på upp till tre år.

Även i Sverige märks ett skifte. Flera kommuner som tidigare varit negativt inställda till att ta emot flyktingar erbjuder nu sin hjälp.

Atefeh Sebdani kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn från Iran när hon var fem år. Hon tycker att det är självklart att hjälpa de som flyr från Ukraina, men menar att det är problematiskt att flyktingar behandlas olika beroende på vilket land eller krig de flyr från.

Atefeh Sebdani Foto: SVT

-Pettersson säger att självklart ska vi skilja noga på vilka som välkomnas in i Sverige. Vi begick det katastrofala misstaget att låta kriminella, arbetsskygga, ljugande män utan asylskäl komma in i Sverige och nu sitter vi i skiten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Atefeh: ”Tydligt att vi särskiljer på vem som får komma in i Sverige”

 1. Om svenskarna inte vill ta emot fler personer från arabvärlden beror det väl mest på den kraftiga invasionen utan både legitimationer och några krav alls för dom som kom. Trots att politikerna lovade och garanterade att det var riktiga flyktingar från krig så kom det nog ändå med många brottslingar och andra som inte hade någon orsak att få asyl. Och trots alla försök att dölja problemen så har svenskarna sett vilka lögner dom lurats i. Skulle vi då vilja ha mer personer från samma länder. Många är det nog inga större fel på. Men att några tusental personer har tillåtits förstöra ett helt land,och utan att ansvariga myndigheter brytt sig är helt åt helvete. Vi infödda svenskar är det hela tiden stora krav på men en som säger att han är flykting har kunnat göra och få allting utan att ens behöva göra något. Det är ständigt nya notiser i tidningarna om personer som begår nya brott hela tiden men inte kan utvisas eftersom dom väldigt snabbt fick både PUT och medborgarskap. Men ta gärna hit Ukrainska kvinnor och barn. Jag tror inte att dom kvinnorna lämnar sina barn och är ute på nätterna och begår brott.

 2. Väldigt enkelt och självklart. Flyktingar från ett närliggande land eller kriminella bidragsturister från andra sidan jorden som kommer enbart för bidragen

  20
 3. En viss sort kan ju inte bete sig som folk i vårt land, VARFÖR I H-TE SKA VI VÄLKOMNA DEM, när de bara förstör ALLT för oss!!!

  27
 4. Årets rasist alt. ……….

  Atefeh Sebdani eller ???

  Man får ”allt” av de naiva svenskarna och sedan börjar klagandet! Varför har de INTE klarat av att få sin hemländer att bli framgångsrika och blomstrande???? LATHET? INAVEL? INKOMPETENS?

  30
 5. I Sverige är vem som helst välkommen, och vi ser nu resultatet av detta.
  Det är väl helt i sin ordning att se på vem som får komma in i landet?
  Se på ex. Australien, där är det inte fri väg till medborgarskap för vem som helst.

  35
 6. Sebdani Jacobson, Atefeh kom till Sverige tillsammans med sina bröder. Hon påstår sig, i din bok, komma ihåg hur mycket ansvar hon fick ta, för vem eller vilka vet jag inte. Oavsett så bor hon idag i en bostadsrätt på om 4 rum på 93m2.

  27
  • Bostadsrätt på om 4 rum på 93m2 i STHLM:s innerstad.

   Jag tycker det är väldigt tydligt när hon särskiljer på vilka hon vill bo bland och inte vill bo bland.
   Hon har ju själv valt att bosätta sig där mycket få invandrare bor och slippa dess problem.

   Hycklerska!

   15
 7. Atefeh Sebdani Har fattat det till 100%. Skattebetalarna i detta landet betraktar henne och hennes likar som en katastrofal belastning. Vi kan inte se något positivt med invandring från mena-länder.

  46
 8. MENA och afghan lycksökare = NEJ TACK!!!!!!

  Riktiga flyktingar från Ukraina kvinnor och barn = VÄLKOMNA!

  DET ÄR SKILLNAD PÅ FOLK OCH FOLK!!! Det vet allah!!!

  46
  1
 9. ” -Pettersson säger att självklart ska vi skilja noga på vilka som välkomnas in i Sverige. Vi begick det katastrofala misstaget att låta kriminella, arbetsskygga, ljugande män utan asylskäl komma in i Sverige och nu sitter vi i skiten.”

  Man kan bara säga att Pettersson är en klok man. Synd att han inte är statsminister. I alla fall hade önskat att vi hade en statsminister som hade ett uns av denna klokhet.

  40
  2
 10. Vi tar hit 100 000 om året och har gjort det i minst 20 år. De kommer knappast från vårt närområde. Det är det gamla vanliga muslimgnället. Som flera har skrivit så finns det mängder med säkra länder mellan MENA, Afrika och Sverige. Det finns också mängder med rika muslimska länder, varför duger inte de att söka asyl i? På moden svenska så är det fakeflyktingar de flesta som har kommit hit under de senaste 30-40 åren.

  55
  1
 11. Pettersson skriver: ”Atefeh Sebdani kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn från Iran när hon var fem år”. Jag har så svårt att förstå hur ett fem-årigt barn kan komma hit som ensamkommande (förmodligen som papperslös)? Dessutom från Iran som inte har varit i väpnad konflikt sedan Iran – Irak kriget? Hur många av hennes släktingar har invandrat till Sverige? Tilläggas bör att jag läste något intressant för ett tag sedan – jag citerar ett uttalande jag hittade i Katerina Janouch journalistik & debatt skriven av Molly Olofsdotter. – ”Att kalla illegala invandrare för papperslösa flyktingar, är som att kalla knarklangare för olegitimerade apotekare”.

  68
  2
 12. De muslimer som hon talar så varmt för har själva sagt på arabisktalande kanaler att om Sverige hamnar i krig åker de hem igen till Syrien.

  Om någon ”flyr” genom sex till 12 säkra länder på vägen till Sverige då är man inte längre flykting utan semesterresande turist. Det är så som svenskarna ser på sossarnas massinvandring från MEACA.

  Ukraina är en annan historia eftersom Sverige är andra land från Ukraina.

  78
  1
 13. Självklart tar Sverige emot alla flyktingar, Rödskrikans ”gymnasie-ungdomar” utan asylskäl skall utvisas.

  71
  1
 14. Det är ju precis så här asylrätten är avsedd att tillämpas. Första ”säkra” land gäller, Inte att ta sig genom ett flertal ”säkra” länder för att t ex söka asyl – just i Sverige.
  Undrar verkligen vem som är den egentliga rasisten? En som vill skilja på flyktingar och flyktingar? Atefeh Sebdani är definitivt en kandidat.

  83
  1
  • Hon kom som barn skriver ni. Ankarbarn? Om inte full respekt om familjen kom efteråt och utsatt ett barn för detta ,skäms föräldrar! Resten då,män som lämnat kvinnor och barn
   Det går att skriva på en rad. Kvinnor och barn först medan männen stannar och slåss
   Finska Vinterkriget. många krigsbarn som blev kvar i Sverige. Svårt för dem. Familjen hemma slaktad av ryssen. De kom med tåg med en lapp på ytterkläderna. Folk väntade på perrongen på sitt barn.
   Det dök upp en amerikan med familj på gården. Han var lett från början. Han ville visa sitt ursprung. Han hade bott i torpet som liten. Vi gick dit och öppnade och han fick visa var han bodde med mor och syskon som liten. Vi gav lite info om gården,om oss,om förre ägaren som gav kost och logi från egen ficka.
   Så är det och detta gräsliga upprepas igen.
   Atafeh kan bidra och hjälpa till. I morgon samlar vi i kyrkan i byn. Buss dit och kvinnor och barn hit. Logistik. Det du putin. Gör om samma som i gamla sovjet

   25
 15. Annie Lööfs ansvar i Sveriges krackelerande välfärd ska inte underskattas . En röst på henne är en röst på fortsatt misskötsel av Sverige.
  Nu har vi börjat med att städa bort MP , låt oss fortsätta med C .
  Så ser vi ljuset i tunneln .

  89
  1

Kommentera