En av fyra ur bortalaget döms för mord i Husby

VÅLDSVÅGEN. Solna Tingsrätt, målnummer: B 5491-21, dömer Abraham Sandy, född 2003 för mord på Kardo Ibrahim till fängelse i nio år och tio månader. Straffvärdet var egentligen livstids fängelse men domstolen sänker straffet eftersom Sandy var 18 år när mordet begicks.

Abraham Sandy. HH i bilden står för Husby Hyenor och det är vad ”pojkarna” kallar sig själva…

De övriga tre åtalade frikänns, eftersom tingsrätten inte anser att bevisningen mot dem räcker för en fällande dom. En 28-årig man sköts till döds av två maskerade män på eftermiddagen den 31 maj 2021 i anslutning till torget i Husby Centrum, där ett flertal människor befann sig. Gärningsmännen hade dessförinnan jagat offret på eldrivna cyklar. Händelsen spelades in av polisens övervakningskameror.

Två unga män, vid tillfället 17 och 18 år gamla, åtalades för att tillsammans och i samförstånd ha dödat mannen genom att skjuta honom. De båda unga männen åtalades även för att ha utsatt två personer, som befunnit sig i omedelbar närhet vid skottlossningen, för livsfara eller fara för svår kroppsskada. Två andra unga män, vid tillfället 17 och 20 år gamla, åtalades för mord alternativt medhjälp till mord för att ha hållit offret under uppsikt och förmedlat information om var han befann sig till de båda andra unga männen.

Tingsrätten dömer en av de fyra åtalade, en då 18-årig man, för att tillsammans och i samförstånd med annan ha dödat den 28-åriga mannen genom att skjuta honom och för att ha utsatt två andra personer för livsfara eller fara för svår kroppsskada. Den avgörande bevisningen mot mannen har varit fem polismän, som haft aktuell och gedigen kännedom om mannen och som känt igen honom från polisens övervakningsfilm, trots maskeringen.

Tingsrätten anser att straffvärdet av gärningarna uppgår till livstids fängelse för en vuxen person på grund av att mordet har föregåtts av relativt noggrann planering, gärningsmännen har varit i numerärt överläge och offret har saknat möjlighet att komma undan sina förföljare, vilket gjort att gärningen haft karaktär av avrättning. Tingsrätten anser också att det är utrett att mordet har en koppling till den åtalades tillhörighet till ett kriminellt nätverk.

Några förmildrande omständigheter finns inte. Med hänsyn till den åtalades ålder vid gärningen, 18 år, uppgår straffvärdet till tio års fängelse. På grund av att han har varit häktad med restriktioner i drygt åtta månader sätts straffet ned till nio år och tio månader, säger rättens ordförande Margareta Molin Stenberg.

Tingsrätten anser att den andre mannen, som enligt åklagaren har skjutit offret och har utsatt två andra personer för livsfara eller fara för svår kroppsskada, inte har pekats ut med tillräcklig säkerhet för att kunna fällas till ansvar. Inte heller övrig bevisning mot honom är tillräcklig för det. Han frikänns därför.

Beträffande de övriga två åtalade männen, som enligt åklagaren har hållit offret under uppsikt och förmedlat information om var han befunnit sig, anser tingsrätten att det inte är klarlagt vilken kommunikation som har skett mellan dessa båda män och de män som har skjutit offret. Det är därmed inte styrkt att de har hållit offret under uppsikt och förmedlat information om var han har befunnit sig. De frikänns därför.

-Pettersson säger att de frikända som inte är några dunungar också har exotiska namn, jag hoppas åklagaren överklagar frikännandet och det låga straffet för mördaren. Advokaterna fakturerar sammanlagt c:a 1.750.000 kronor som skattebetalarna får betala.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “En av fyra ur bortalaget döms för mord i Husby

 1. Undrar vad straffet blir nästa gång han begår brott. Om han nu ska sitta inne några år så kan han ju inte skylla på ungdom nästa gång också och få rabatt för det. Om det inte är så illa att vissa personer alltid räknas som barn. För jag tror inte att han kommer att hålla sig undan från gänget och bli hederlig och söka jobb.

 2. Den svenska flatheten och naiviteten visar sig ännu en gång!!!!!

  Vi måste börja se verkligheten i ögonen och inte låta spetsfundigheter styra vem som döms och inte!!!
  Allah dessa kreatur skull naturligtvis dömas och utvisas. Ett svenskt medborgarskap får inte stå i vägen.

  Visst blir det ett ramaskri bland dessa goda naiva feminister men det får vi stå ut med.

  Till allah dessa batikhäxor säger jag bara det kunde ha varit du eller någon av de dina som råkat illa ut för dessa skojare som fått ”allt” men betalar tillbaka genom terror av vanliga fredliga svenskar

  18
  • NEJ TACK till lycksökande migranter från Afghanistan, Mellan Östern, Somalia, Nord Afrika, Kongo, Sudan, Irak, Jemen, … Knarklangare, hedersmördare, våldtäktsmän, islamister, ….. osv skall skickas tillbaka omgående. Den som genomför detta får min röst 2022. DET FÅR VARA SLUT MED DEN NAIVA FLATHETEN!!

   HELT OK att ta emot RIKTIGA flyktingar ifrån vårt närområde i Europa som tex kvinnor och barn från Ukraina.

   VALET 2022 KOMMER ATT BLI AVGÖRANDE FÖR SVERIGES FRAMTID. Välfärdsstat eller kriminell islamiststat. DU VÄLJER!!

Kommentera