Rysslands krig mot Ukraina – dom är inte bättre

UTRIKES. Vi får mängder med rapporter från olika håll om hur kriget, som enligt Putin inte är något krig utan en militär operation går. Det är svårt att veta vad som är sant trots att vi har massor med experter på bloggen.

Donetsk och Luhansk är erkända av Ryssland som fria stater.
 • Borgmästaren i Cherson bekräftar att hamnstaden fallit och att ryska soldater intagit hamnstadens stadshus.
 • Flera ryska stridsfartyg har lämnat Krimhalvön i riktning mot den ukrainska hamnstaden Odessa, det rapporterar Fox News. Enligt uppgifterna kan en landstigningsattack kan ske så snart som i dag, torsdag.
 • Över en miljon ukrainare har flytt kriget i landet – det är en rekordsnabb flyktingström.
 • Kievs borgmästare uppger att ryska styrkor kommit närmare huvudstaden, även om militärkonvojen inte ska ha nått staden. Under natten bombades staden vid flera tillfällen.
 • Hamnstaden Mariupols vice borgmästare befarar att upp mot hundra personer kan ha skadats i attacker där under onsdagen.

-Pettersson är rätt att Putin börjar terrorbomba och mala ned städer till grus. Det gjorde han i Groznyj och Aleppo, totalt utan hänsyn till civilbefolkning. Men vi ser att Rysslands krigsmakt inte är så effektiv och vältränad som jag trodde.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Rysslands krig mot Ukraina – dom är inte bättre

 1. Trots vad som hände i Groznyj, så står de Tjetjenska muslimerna på Putins sida i det här meningslösa kriget. Så man kan väl säga att muslimerna förlåtit Ryssland, eller? Aleppo var hemskt, men man ska i tanken att det var Assad som bad Putin om hjälp när amerikanska bombplan släppte sina smällare mot syrisk militär, trots vapenvilan. Kanske borde ryssarna gjort som amerikanarna, gått in i Syrien och ockuperat landets oljekällor för att säkerställa att Syrien sålde oljan till något annat land än USA, att jämföra med den kupp som USA genomförde i Bolivia för att säkerställa Tesslas behov av lithium. Ett beställningsjobb. Nå väl, det går inte att kalla ryssarna för banditer när världspolisen gör samma sak, i mer än ett land (närmare bestämt 63 sedan WWII)

 2. Den franska journalisten Anne-Laur Bonnel har bevakat situationen i utbrytarregionen Donbas i östra Ukraina i åtta år och hon bekräftar – i den stora franska tv-kanalen CNEWS -i allt väsentligt den officiella ryska bilden av en brutal behandling av befolkningen där från den ukrainska regeringens sidas, med särskilt artilleribombardemang av befolkningscentra samt pga detta 13000 dödade under dessa senaste åtta år. Hon undrar varför inte västliga msm-media har intresserat sig för detta.

  25
  13
  • Märker att petterson inte klarar av att ta med länkar som går till organisationer som amnesty som har bevis på vad observatör skriver.

   4
   19
  • Och eftersom Putte var den som arrangerade invasionen även den gången så är alla dödsoffer på hans ansvar. Ett land som invaderas har rätt och skyldighet att försvara sig på alla sätt möjliga.

   18
  • Syftar du @Mm månde på Marcör?
   Det många marodörer små som stora 😉

   3
   1
 3. DETTA ÄR INTE BRA FÖR NÅN!!!

  Nu får också invandrarfanatikerna också bränsle! Vem dyker inte upp nu te x, som gubben i lådan??? Jo, marodören Reinfeldt!

  Klart vi ska ställa upp och hjälpa i vårt närområde, MEN DET FÅR VARA MÅTTA!!!

  Bästa vore bytet 2 mot en, då skulle det funka bra!

  D v s, 2 mena-människor ut, en Ukrainare in! De kan söka sig till likasinnade i MENA-VÄRLDEN, där de hör hemma!

  Nej, måttfullhet är nyckeln, INTE fritt fram som vänsterdårarna vill. Då handlar man ju precis som Putin!!! D v s, MAN FÖRGÖR VÅRT FOLK FÖR ALL FRAMTID!!! OCH VÅRT SVENSKA FOLK BORDE VARA LIKA MYCKET VÄRT SOM DET UKRAINSKA, ELLER VILKET ANNAT FOLK SOM HELST!!!

  DETTA ÄR NAZISM!!!

  Man måste värna folkrätten, och ALLA folk!!!

  Man kan inte förgöra ett folk, för att ta emot andra hur som helst, då är man likadan som Putin och värsta nazist själv.

  Om Putin var nåt på spåren, så var det detta med AVNAZIFIERING AV VÄST! För det är så det är i Europa idag! Man förintar och förgör våra västerländska länder och folk, utan urskillning! Och det är detta man måste ha! Viktigt är också proportioner, så man värna det RIKTIGA SVENSKA FOLKETS BESTÄNDIGHET, I första hand, och INTE förgör det!

  42
  2

Kommentera