Dejten slutade i förnedring, våld och rån – trio dömd

BROTTSLIGHET. Eskilstuna Tingsrätt, Mål nr: B 2815-21, har idag dömt en kvinna och två män till fem års fängelse för människorov och rån. Trion lurade en man till en lägenhet i Eskilstuna där han blev fastbunden, förnedrad och rånad.

Kvinnan som är i 35-årsåldern hade bjudit hem en man till sin lägenhet i Eskilstuna sent på kvällen i mitten av augusti förra året. Kvinnan hade stämt träff med mannen via en dejtingapp. När mannen väl var i hennes lägenhet kände han något inte var som det ska, enligt domen. En stund senare kommer två maskerade män in i lägenheten.

Männen övermannade offret och band fast honom. Männen har dödshotat offret med kniv och tvingat till sig hans mobiltelefon. I domen framgår det att gärningsmännen ville utpressa honom på pengar.

Männen förnedrade även mannen genom att ta bilder av sexuell karaktär samtidigt som han var fastbunden. Händelseförloppet varade i drygt tre timmar.

De tre åtalade personerna döms mot sitt nekande till fem års fängelse för människorov och rån.

De dömda är: Tove Koskenmäki, Andrej Sovrlic och Patrick Balunovic. De döms för människorov och rån till 5 års fängelse vardera. De ska också betala 65.000 tillsammans i skadestånd till offret. Staten står föradvokatkostnaderna på sammanlagt 447.000 kronor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Dejten slutade i förnedring, våld och rån – trio dömd

  1. Korta straff med tanke på att livstid finns med i skalan. Men de är ju tre gånger så långa än om de hade varit kulturberikare från MEACA.

    17

Kommentera