Varför får 700.000 utländska medborgare rösta i höst?

INVANDRING. Till hösten kommer nära 700.000 utländska medborgare att få rösta i lokalvalen, skriver Sofie Löwenmark på Expressen.

Socialdemokraterna är inte vad de vad de varit.

Räkna med fula försök till röstfiske även denna gång.

Utländska medborgare som varit folkbokförda i Sverige i minst tre år i följd har rätt att rösta i kommun- och regionvalen. År 2018 var 578000 utländska medborgare röstberättigade. Då hade antalet aldrig tidigare varit så högt.

I höstens val slås ett nytt rekord då drygt 670000 utländska medborgare beräknas finnas i röstlängderna. Störst är ökningen i småkommunerna Burlöv, Upplands-Bro och Trosa där antalet växt med omkring tio procent på fyra år. 

På tre år är det inte lätt att hinna lära sig svenska, ta till sig av vardaglig nyhetsrapportering, lära sig det politiska systemet och därtill vad respektive partier står för.

-Pettersson undrar varför utländska medborgare tillåts rösta i Sverige utan andra krav än att att varit folkbokförda i tre år…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Varför får 700.000 utländska medborgare rösta i höst?

 1. Får informera alla kulturberikare på arabiska och somaliska att om de röstar får socialen reda på det och då kan de bli av med sina barn.

 2. När man inte förstår svenska hur ska man veta vad man ska rösta på? Även en svensk kan bli förvirrad av politikernas utläggningar!

 3. Socialism klarar sig inte utan en underklass. finns det ingen får man importera den.

  31
 4. Svaret är att de får rösta för att öva sig inför sitt medborgarskap då de får rösta ”på riktigt”, dvs lägga en lapp med en ”S”-logga på i valurnan..

  29
 5. Samma trick som Demokraterna i USA kör, importerar en massa folk via Mexico som de tror ska rösta på Demokraterna (om de nu inte kan fuska som i valet 2020)

  34
  3
 6. De får rösta därför vi har politiker som inte borde ha något att säga till om, eftersom det stora flertalet är via ungdomsförbund och ja sägande kvalificerade. Mycket få har bra utbildning och ännu fler av dem bristande arbetslivserfarenhet i företag som måste redovisa vinst.

  Ytterst få av alla dessa mollusker tänker på landets och befolkningens bästa, endast parti och egen vinning är deras målbild.

  37
  • Ett sakligt svar på vem som får rösta i de amerikanska valen.
   1) Först måste man vara amerikansk.medborgare, ’
   2) Sedan måste man registrera. Sök på Wike Vem får rösta i Amerika,
   För att bli amerikan måste man varit bosatt i Amerika minst 5 år och under de senaste två åren varit i Amerika minst 6 mån/år. På heder och samvete. Ljuger du åker du ut.
   ´´´´´

   14
   1
 7. Bidragskrävande Röstboskap åt vänsterpacket, men det kommer att ta hus i helsike till slut men då är det för sent att rädda landet

  35
 8. Hej MSB kan man få en liten jodtablett?
  Jodtablett????? Tänkte inte på de….

  25
 9. Stenvändaren Magda (S) behöver allah som kan sänka Sverige ännu djupare i skiten.

  Tänk om de röstar på NYANS istället?? Då har fascismen återkommit på allvar.

  64
  • Det är bara för att sossarna vet, att de de importerat, är på samma låga nivå som de själva! De kommer bra överens helt enkelt!

   Och det är sant att alla folk är lika, till sin minsta innersta mest primitiva del!

   Där har ju sossarna rätt! Skada bara att de väljer detta som fokus, och något de eftersträvar och vill prioritera, eftersom de tror att detta är allt som någonsin är!

   22
   1
 10. Är det inte uppenbart varför alla utlänningarna får rösta i Sverige?
  Varför har socialisterna importerat millioner utlänningar:::
  Varför tillverkas därefter svenska medborgskap och delas nu ut lika enkelt som om det vore påskkort…
  Socialisterna är maktgalen -med betoning på galen- och vill till varje pris behålla makten och järngreppet om Sverige. Hur det sker spelar ingen som helst roll för dårarna, att landet samtidigt också krakelerar gör ingenting bara dom får sitta kvar på tronen!
  Dom har ju upptäckt att svenskarna sviker och då importeras valboskap, varifrån dom kommer spelar ingen större roll, huvudsaken är att dom kommer och röstar!

  78
 11. Får nypalestinerna i Hebron och Chatila rösta i de palestinska valen???

  Skulle inte tro det va!!!

  Men förrädaretavlissemanget har grovt svikit vårt folk!!!

  Egentligen har samhällskontraktet med oss riktiga svenskar, helt brutits!!!

  För varje folk, har rätt till en egen status, och ett eget land, där de ska tillåtas att dominera som dess huvudmänniskor, framför andra.!!!

  Det är en självklarhet tycker jag! En sundhet, att så resonera!

  Andra folk SKA vara underlägsna huvudfolket! Det är inte mer än rätt!

  För har inte vi rätt till det, varför ska Ukrainarna då ha rätt till det??? Då kan de ju lika gärna domineras av ryssarna och Putin!

  Så är det Putins väg man vill följa i vårt land gällande vårt folk. ATT INLÄMMA DET I DEN STORA ISLAMISTISKA GEMENSKAPEN, ELLER HAR VI EGEN RÄTT TILL VÅRT EGET LAND OCH SUVERÄNITET, OCH DOMINANS ÖVER DETTA OCH DE SOM DÄR KOMMER IN?

  31
  2
  • För övrigt var Per Albin en bluffmakare! Redan då började Socialdemokraterna utveckla utplåningen av vårt folk. Men man talade givetvis inte om det, utan invaggade oss i falsk trygghet! För talar man inte fortfarande om ”svenskarna” och det ”svenska” folket kanske??? Men det är hur man menar som betyder något, inte vad man säger, som låter bra, men klingar falskt!!!

   17
   2
   • Visst hade han två familjer, allah ska med tycker alla sossesluskar

    11

Kommentera