SVT-reportern Martin Grill: Åk hem…din jävla idiot

SVT. I SVT:s sändningstillstånd slås det fast att ”Sändningsrätten skall utövas opartiskt och sakligt samt med beaktande av att en vidsträckt yttrandefrihet och informationsfrihet ska råda…” SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det SVT publicerar ska vara sant och relevant.

Från Joakim Lamottes Facebook

Det här är ett intressant videoklipp där en SVT-reporter konfronteras av en kvinna med invandrarbakgrund som tycker att SVT-reportern inte håller sig neutral. Filmen är från i lördags (26/2) när representanter för det danska islamkritiska partiet Stram kurs höll tal i Frölunda.

I det här klippet hinner SVT-reportern med att påstå att han inte behöver hålla sig neutral för att den som han ska göra reportage om inte är frisk och även säga att partiet Stram kurs är jävla idioter som borde åka hem. Dessutom kallar han dem för Sverigedemokrater, hur han nu får ihop detta.

Detta inlägg är inget ställningstagande för Stram kurs utan ett inlägg som belyser hur vissa SVT-reportrar ser på sitt uppdrag att vara neutrala i sin rapportering.

Jag noterar även att SVT inte nämnde med ett ord att jag blev attackerad vid flera tillfällen under demonstrationen och var tvungen att få polisbeskydd för att klara mig därifrån. Istället rapporterade SVT att det inte förekom några oroligheter under demonstrationen. Ni som har sett min rapportering har en annan bild gissar jag. Reportern jobbar på SVT Nyheter Väst. Kvinnan i klippet vill vara anonym.

Joakim Lamotte

-Pettersson säger att de tre public service-företagen (SVT, SR och UR) får 8 563 miljoner skattekronor (varav SVT 5 041 miljoner kronor, SR 3 077 miljoner kronor och UR 445 miljoner kronor) till sin verksamhet varje år. Enligt Myndigheten för press, radio och tv.

Reportern heter Martin Grill och arbetar på SVT Nyheter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “SVT-reportern Martin Grill: Åk hem…din jävla idiot

 1. Det vad svenskar mumlar om, säger denna invandrarkvinna högt och tydligt, all heder till henne.

  51
 2. Den som undrar ifall SVT har politiskt slagsida åt något håll behöver bara se ovanstående inslag. Det är en typisk socialistisk inställning att alla som inte följer partiboken och Partiets värderingar måste vara psykiskt sjuka.

  63
 3. Inte förvånande att det kommer från en som arbetar för SVT.
  Vem som inte har alla hästar hemma i stallet är helt uppenbart.

  61
 4. Ingen situation är alltför dramatisk eller tragisk för vissa att passa på att flytta fram sina positioner och det är inte svenska folket eller folk i demokratiska länder som tjänar på det. Detta är bara ett exempel på en som inte vill oss väl och därför högst troligt sökt sig till en position där han kan påverka. Vad han och andra vasaller verkar bortse ifrån är att de som är pådrivande i bakgrunden inte heller vill honom väl. För dem är han bara en nyttig idiot. Det är bara att konstatera att vi är omgivna av idioter utan självbevarelsedrift och de blir tyvärr bara fler.

  Nu passar man på på andra håll också. FN påstår att ”huset vi bor i” är övertänt genom mordbrand. Ukraina söker akut medlemsskap i EU. Ett av världens mest korrupta länder skulle i normalfallet inte ens få lämna in en ansöka. EU vill vidare koppla ihop elnätet i Ukraina med elnäten i EU. När Ryssland slagit ut några kraftverk där blir det väl elransonering i EU och elpriser bortåt 10 kr/kWh. Undrar om tung industri beordras att upphöra med verksamhet också?

  26
  5
 5. Media är media, alltid partisk vad de än säger. Har läst rysk media om kriget i Ukraina. Man får en lite annorlunda bild. Inte riktigt så aggressiv som västmedia. Dom fokuserar på att det är befrielsekrig i Donetsk och Lugansk. Skriver vidare att de ryska grupperna som bor där var utsatta för mycket våld från Ukraina. Känner igen detta från när baltstaterna blev självständiga från sovjet. Då fick de rysktalande lida också.
  Svårt att göra sig en neutral bild av detta krig. Har man någon anknytning till Ukraina eller Ryssland blir det naturligtvis annorlunda och man håller på den sidan man tillhör.
  Rapporteras i rysk media om framgång i samtalen med Ukraina om kriget.
  En stilla undran bara är om Ukraina är så oskyldiga som man vill framstå. Vet ej och vågar inte ta parti för någon sida.

  22
  7
  • Olof P. Förstår att du läser rysk propaganda. Befrielsekrig hur tappad kan man bli det är ett klockrent överfall och angrepp på ett självständigt land. Av en fullblodspsykopat vid namn Vlademir Putin.
   Vad det gäller reportern i inslaget så tror jag inte att han har kunskapen att bedöma någons mental status.

   13
   4
  • Olof p!
   Även om Ukraina är korrumperat är de en nation som har blivit angripet av Ryssland, så vi behöver inte tvivla på vilken stat det är som felat.

   14
   3
 6. Som vanligt kan inte svt reportrar skilja på fakta och sina egna åsikter. Det är fakta vi betalar för. Svt borde betala skadestånd varje gång nån anställd sätter sina åsikter före fakta. Det är ju allmänt känt att 75 % av personalen är VÄNSTERVRIDNA !!

  56
 7. La Motte älskar att bli attackerad. Han ger muslimer och vanliga bråkstake uppmärksamhet, och det är press det de vill ha.

  3
  56

Kommentera