100 barn från Ukraina på väg till Sverige

UKRAINA. Det hundratal barn från ett barnhem i Kiev som är på väg till Höör i Skåne har nu kunnat fly Ukraina och är någonstans i Tyskland.

Det var under dramatiska former de lyckades ta sig över gränsen.

”Äntligen, äntligen kan jag meddela att barnen är utom fara”, säger Ania Berggren från Töllsjö som arbetar med att evakuera barnen.

Angel Wings

Barnen ska inte söka asyl, utan återvända så fort det lugnat sig i Ukraina.

-Pettersson läser och tittar på bilder på barnen och konstaterar att det är riktiga barn till skillnad från ”barnen” från Afghanistan.

Från Ukraina flyr kvinnor och barn, männen stannar och män som är ute i Europa och arbetar återvänder till Ukraina för att slåss mot ryssen. Det är skillnad på folk och folk.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “100 barn från Ukraina på väg till Sverige

 1. Visst det är riktiga barn.

  Men dom är/bor på ett barnhem, gatubarn etc.
  Dom skall inte söka asyl…trovärdigt, not!

  Varför skulle dom åka tillbaka för när dom väl är här och varför ända till Höör, annars?
  Så genomskinligt!

  3
  2
 2. Ja, det är verkligen skillnad på folk och folk, och kvalitéen på deras sisu och medborgerlighet!

  Dessa är mycket välkomna hit, tills det lugnat ner sig där borta!

  3
  2
 3. Märkligt att få tummar ner när man skriver om dom Ukrainska barnen som kommer hit från kriget med hjälp av en religiös organisation.Anser tummen ner 👎kompaniet att det är ok att barnen ska stanna i helvetet ? Eller att mördartjetjenerna kanske gör processen kort med dom ?

  6
  2
  • Inget att bry sig om. Jag har en personlig fanclub av två individer, nu, som alltid ger mig tummen ner oavsett vad jag än skriver om.
   Jag ser det så här, jag bor åtminstone hyresfritt i deras hjärnor.

   5
   1
 4. Ukrainare delar vårt DNA. Karl XII’s armé inte bara stred tillsammans med Ukraina mot den Ryske tsaren i Poltava (tyvärr med olycksalig utgång) Desto mer saliggjorda blevo dock vissa andra samt att en del soldater stannade och blev bönder. Detta berättar folk i Ukraina… vi fick inte lära oss det i svensk skola.

  11
 5. Dom från mena gör tvärtom, där flyr männen och låter kvinnor och barn
  stanna kvar, ( åtminstone tills dom kan ta hit hela släkten)

  26
 6. Dom här barnens flykt hit ombesörjdes av en religiös organisation.Personal från barnhemmet medföljde för att ta hand om dom här på plats och för att senare när läget lugnar ner sig åka hem tillsammans med dom.Dom bor på en konferensanläggning som organisationen äger och driver.Dom har vad jag förstår inte kostat Svenska skattebetalare en enda krona.Den religiösa organisationen ber endast om hjälp med livsmedel.Många religiösa Svenska samfund har samarbete med barnhem i östländerna och har hjälpsändningar dit som dom själva ombesörjer.Hjälpen hamnar då rätt och direkt och inte hos några samvetslösa mönniskor…..

  30
  3
 7. Självklart ska vi ta emot RIKTIGA FLYKTINGAR. Ut med bidragsturisterna så har vi både bostäder och pengar över.

  34
 8. Niklas, där har du fel. Då kan lika väl säga att alla som bor i Sverige i svenskar. Det är i sådan fall en halv sanning. Det finns svenskar med västerländsk bakgrund sen så har vi nysvenskar med icke västerländsk bakgrund. Till exempel har svenska och finska romer en gemensam historia men det finns skillnader. Men det är som man säger en annan diskussion

  6
  11
  • Jag har sällan fel.
   Du kan inte säga svensk rom eller finsk rom av samma anledning som du inte kan säga svensk somalier. Ingen kan vara två etniska grupper samtidigt, det är själva definitionen av etnicitet. Vill du särskilja romer som bor i Sverige från andra romer får du väl kalla dem för sverigeromer i sådana fall, precis som vi säger sverigefinnar om finländare som bor i Sverige eller finlandssvenskar om svenskar som bor i Finland.

   10
   3
   • Du har fel enligt mig. Om jag skulle bo i Kina, Japan eller Thailand så skulle jag inte betrakatas som äkta kines, Japan eller thailändare. Det är i grunden ingen skillnad mellan helsvenskar och helfinländare eftersom vi båda i grunden är väaterläningar. En rom från Sverige eller Finland och en eu migrant med romskt bakgrund är inte samma sak.

 9. Vi kan skicka hem 2 000 000 muslimer så får vi gott om rum för några 10 000-tals ukrainare tills det hela har blåst över.

  42
 10. Naturligtvis ska vi -tillsammans med andra länder i EU- hjälpa dessa flyktingar från Ukraina.
  Inga som helst tvivel.
  Här rör det sig ju om riktiga flyktingar och också från vårt närområde.
  Här flyr kvinnor, barn och gamla medan männen stannar kvar och försvarar sitt land. Från Afganistan o likn. områden, flyr männen(!) och lämnar sina kvinnor barn och föräldrar åt sitt öde!
  Skulle det nu saknas pengar till mottagandet så föreslår jag att importen av muslimer stoppas, till förmån för människorna från Ukraina.
  Det är också min övertygelse att en enda muslim kostar oss minst 100 gånger mer än en enda ukrainsk flykting -och dessutom slipper vi bli våldtagna åtminstone av dom muslimer som då stannar på rätt sida av gränsen!
  Och Ukrainare kan stanna 3 månader i vilket EU land som helst och inom den tiden så har också konflikten mellan Ryssland och Ukraina lösts för länge sedan!

  45
  2
 11. Vi ska ta emot noll migranter för annars lär vi få samma migrantkaos igen som vi fick år 2015. Syrien har en befolkning på 17-18 miljoner. Ukrainas befolkning är 44 miljoner och skulle vi skicka signaler att vi öppnat våra hjärtan så ligger vi illa till. Inga migranter har östeuropa som slutmål utan man vill till rika västeuropa där bidragen är bättre. År 2015 var det bara Tyskland och lilla Sverige som öppnade sina hjärtan i Europa. Övriga 47 länder i Europa tog emot få eller inga migranter alls

  15
  17
 12. Godhetsknarkarna måste ha sitt. De e faan inte normalt att hålla på så här, att alltid hålla sitt tryne framme och visa vad duktiga man är…….. ”Hej ser ni oss… va vi e bra…. halllåååå”.

  Dessa barn klarar av sin flykt lika bra på landet i Ukraina eller i dess grannländer.
  Varför ta de såååå lååångt bort från sina föräldrar och släktingar?
  Handlar det om pengar till diffusa organisationer likt Engel Wings eller vad?

  14
  15
 13. Skäms, Sveriges regering ! IS-slaktare blir hämtade med flyg till enorma kostnader och behandlas som Vip- gäster. Allt medan riktiga flykting-barn hänvisas till att klara sig bäst f-n det går. ”Läkare utan gränser” brukar ju annars vara pigga på att utföra transporter, men är väl fullt upptagna med att smuggla bidragstörstande ”gökungar”.

  63
  1
  • ”Läkare utan gränser” – du menar terroristernas läkarkår?
   De har fullt upp med att skydda och lappa ihop islamiska och socialistiska terrorister och har inte tid med några oskyldiga vita kristna barn.

   21
   1
 14. Sin vana trogen bekostar sossarna krig runt om i världen, med våra skattepengar.
  Vart ska vi som önskar fred vända oss .
  Jag vill inte rösta på ett parti som ljuger och mörkar och stöder krig med ena handen , och yrar om en värdegrund som är som ett tuggummi.
  Var får jag kloka råd inför årets val.
  Hjäääälp.

  31
  • Hade hoppats fä se mer av Medborgerlig Samling till Rikdagen men om de inte når 4 % är det en bortkastad rösr, samma Afs . Allt vpk,s, mp, c är vänster..
   Lämna din röst! Höger om! Verställ!
   Var det inte så serganten sa i det militära. ☺
   Petterssons slogan: ”Gör Sverige lagom igen”, räcker som partiets mål.
   Varför inte Petterssom? Han skriver Mvg och har röst och får röst.
   En utmaning, ställ upp i MED – HÄNG MED, som Herik Jönsson säger. Han skall också med.

 15. Finns nog många svenskar som är beredda att ställa upp och ta hand om barnen.
  Den här gången är helt annorlunda, detta gäller inte krav ställande muslimer.
  Nu pratar vi om helt andra människor som passar in i svensk kultur och livsstil.
  Se nu till att omfördela bidragspengarna från muslimerna till Ukrainska folket.

  46
  2
  • Fel, vi ska ta emot noll migranter. Det är 84 miljoner på flykt enligt Unhcr och vi har inte möjlighet ta emot fler. I så fall måste många av de migranter som kom hit år 2015, återvända hem. Jag ser för övigt inte ukrainska romer några som har något överr för svensk kultur eller traditioner utan de föredrar ofta hålla för sig själva. Ukraniska romer lever i norra Ukraina och de kommer såklart försöka ta sig till västeuropa.

   17
   5
   • Finns inga ukrainska romer lika lite som det finns svenska romer, det finns bara romer.

    18
    5

Kommentera