EU och USA med flera inför sanktioner mot Ryssland

UTRIKES. USA:s president Joe Biden fördömer den ryska invasionen av Ukraina. Enligt Biden har den förlöpt som man väntat sig. – I veckor har vi varnat för det här, och nu sker precis det som vi förutspådde, säger han.

Biden presenterade nya sanktioner, bland annat på export till Ryssland. Fyra ryska banker kommer att få alla sina tillgångar i USA frysta. – Putin valde kriget. Nu ska han och hans land möta konsekvenserna, säger Biden. – Vi ska stoppa dem från att använda dollar, euro, pund och yen.

Presidenten har inga planer på att prata med sin ryska motpart. Biden tillägger att Putin vill återuppbygga Sovjetunionen. – Putins aggression kommer att kosta Ryssland dyrt, säger Biden.

EU-ledarna har kommit överens om nya ”massiva” sanktioner mot Ryssland. Sanktionerna ska främst slå mot finans-, energi- och transportsektorerna, rapporterar Reuters.

Enligt utrikesminister Ann Linde kommer sanktionerna att vara de hårdaste och skarpaste någonsin, och också rikta sig mot flera ryska oligarker. – De ska inte kunna leva lyxliv i Europa, säger hon till TV4.

Sanktionerna omfattar även export, och flera ryska personer svartlistas, säger ledarna i ett uttalande.

Tidigare under kvällen har även Storbritannien och USA presenterat nya sanktioner.

Det råder vissa delade åsikter bland EU-medlemmarna om exakt hur långt man ska gå med sanktioner, skriver Reuters. De länder som kan drabbas hårdast ekonomiskt uppges vara mer försiktiga.

-Pettersson ser att det protesteras mot kriget i Ryssland och att många gripits där. Putin säger att han inte vill ha Nato som granne, men erövrar han Ukraina får han fyra nya Natoländer som grannar…

Natos medlemmar i Europa

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “EU och USA med flera inför sanktioner mot Ryssland

 1. “Nato som granne, men erövrar han Ukraina får han fyra nya Natoländer som grannar…”

  Jag kan bara räkna till tre men min kommentar lyckades du slarva bort du Pettersson. Men ok det är du som är diktatorn på det här stället.

  Slovakien och Ungern och Rumänien. Det gör tre. Du är dåligt påläst!

 2. Sluta köpa olja, gas och uran av Ryssland. Köp inget av dom och sälj inget till dom. Utestäng dom från allt. Frys alla ryska tillgångar utanför landet och utestäng dom helt från banksystemet. Dom klarar sig inte utan sina enorma inkomster från oljan o gasen. Dessutom borde både Sverige o Finland omedelbart gå med i Nato. Ju fler som är med desto mer isolerad blir ju Putin. Det kallar jag sanktioner som biter

  6
  3
 3. Det kommer att bli som 201Det kommer troligen att bli samma sak nu. Kina kan inte acceptera kriget, men som sagt, kan kan hjälpa Ryssland. Jo, tack vare förbudet 2014 att inte få importera vete har gjort Ryssland till världens största leverantör av vete. Sedan är ju frågan om ryssarna drar åt kranarna med gas och olja, då blir det jobbigt för Europa. Bl.a Sverige köper en del rysk olja. Så det blir kanske som 2014 när norska laxodlare konkade för de inte fick sälja till Ryssland..

  2
  3
 4. Enligt SVT skulle sanktionerna slå hårt mot just Stockholm, då en tredjedel av svenska exporten till Ryssland går från denna ostkusthamn.

  15
 5. Har Kina stoppat Rysslands gasleveranser? Vilka sanktioner kan och vill Kina införa? Eller vill de överhuvudtaget?
  De träffades före OS. Vad kom de då överens om?
  Många frågor. Få svar.

  13
  • Varför skulle de stoppa Rysslands gasleveranser? Kineserna är intelligenta.
   .Där har du svaret.

   15
   2
  • Kina ligger väl i startgroparna för att invadera Taiwan och har väl då ingen anledning att kritisera Rysslands agerande i Ukraina. Västvärlden fördömer putin men han får som han vill dvs, annekterar Ukraina. Kineserna ser att det blir lite gny men priset för att annektera Taiwan blir överkomligt. Sverige får ju inte kritisera Kina för mycket i så fall, då kanske de stoppar ”våra” vindkraftverk som de finansierar.

   14
   • Sverige får nog tiga och titta på och inte fördöma Kina. Volvo ägs av det kinesiska bolaget Zhejiang Geely Holding

    4
    1
  • Putin och Xi kom överens om att han väntar med invasionen till OS är slut. Angående sanktioner är dom enbart en papperstiger och rör inte Putin i ryggen, via Kina kan han importera vad han vill, och även sköta penningtransaktionerna.
   Det finns hela koncerner med kinesiska ägare på pappret som är ryska i själva verket och dom kommer sanktionerna inte åt. Så nu när Xi sitter och myser i bakgrunden och ser att EU och USA är luftslott, tandlösa hundar, hur länge tror ni det dröjer innan han invaderar Taiwan?

   12
  • 2014 hjälpte Kina ryssarna med att lindra konsekvenserna av sanktionerna. Möjligheten är stor att de gör det även denna gången. Ryssland och Kina har samma fiende även Iran, Venezuela och Nordkorea ingår i det gänget. Mitt tips är att Kina kan komma att använda kaoset för att invadera Formosa. På 60-talet när USA och Ryssland bråkade om missilerna på Cuba, gick Kineserna över gränsen till Indien

   1
   1
   • Fint gäng diktaturer du tar upp.

    Ryssland, Kina, Iran, Venezuela och Nordkorea och dessa jämför du med västvärlden. Men USA gjorde….

 6. Alla ryska oligarker och andra höjdare ska svartlistas tillsammans med deras familjer och släkt från EU. De som befinner sig inom EU ska utvisas omgående. Hämtas med polis, köras till flygplatsen och skickas hem till Moskva.

  24
  9

Kommentera